nikeoleee Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Witam zakupiłem renault megane 2 1.5dci 2005r, problem polega w tym że nie pokazuje mi aktualnego spalania..... Przy zakupie było normalnie... Działało... Przy "zakładce" fuel used.... Pokazuje mi ile wypalił paliwa tj. 0.1 0.2 0.3 0.4 itd.... Jak można to zmienic? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 W sensie? Dziwnie to opisałeś. Jeżeli Ci chodzi o przełączenie zakładek to masz przycisk na końcu "dźwigni" od wycieraczek i nim przełączasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikeoleee Opublikowano 31 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Tak toja rozumiem..... Może inaczej... Jest zakładka fuel used przy zakupie było ok... Spalanie 5.6, 6,7 itd.... A teraz pokazuje mi ile zuzyl paliwa 0,1.0,2 0,3 0,4itd...podobno można to zmienić, chciałbym się zapytać jak:) REGULAMIN forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Może się zwyczajnie zresetowało i jedzie od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Może przypadkiem zresetowałeś. Wystarczy, że na jednej ze zakładek, tj. zużyte paliwo, średnie spalanie lub przejechany dystans od resetowania za długo przytrzymasz właśnie przycisk od przełączania zakładek (na moje koło 5 sekund). Może przy większych liczbach się samo resetuje, ale sam miałem ponad 200 litrów / 3000+km i leciało dalej. Kolejnymi opcjami na reset jest podłączenie komputera i wejście w diagnostykę deski rozdzielczej (nie wiem czy samo wejście wystarczy czy trzeba usunąć błędy); odłączony aku lub po prostu problem ze zasilaniem licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Pewnie odłączyłeś akumulator i domyślnie przeszło na wersję anglosaską. Tam pokazuje ile przejedziesz mil/galon. Zmienisz to Elm 327 i darmowym ddt4all, Maxiecu lub Clip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikeoleee Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Nie nie.... Akumulatora nie odlaczalem..... Stało się tak jak wyłączyłem automatyczne światła.... I zalaniu paliwa..... Gdzieś na forum znalazłem podobny temat.... I tam gościu napisał że mozna to zmienić poprzez klikanie manetka... Jednak mi. To nie wychodzi.... REGULAMIN forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Naciśnij górny przycisk przewijania komputera pokładowego i trzymając go naciśnij jednocześnie przycisk "start" na kilka sekund. W SC II to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikeoleee Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Ok DZIĘKI spróbuję i dam znac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 @nikeoleee a może po prostu wyzerowałeś wskazania komputera pokładowego i wskazuje ile paliwa zużyłeś. Chwilowe spalanie w L/100 km pokaże po przekroczeniu prędkości 30 km/h a średnie spalanie po przejechaniu 400 m od wyzerowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Jak wyłączałeś automatyczne światła to musiałeś trzymać przycisk po lewej stronie przez ~10sek. Może przez przypadek/odruch/niedoczytanie przytrzymałeś prawy i zresetowałeś. Starych wartości i tak nie przywrócisz jak już leci od zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikeoleee Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Światła wyłączyłem lewym tak i jest okej..... Wyzerować ok. Nie chcę przywracać żadnych starych wartości:) Chciałbym jedynie powrócić do tego aby pokazywało mi spalanie w danym momencie a nie ilość spalonego paliwa. Próbowałem, jak mi polecono na forum z guzikiem startu i górnym, ale niestety nic. Może po prostu wyzerowałeś wskazania komputera pokładowego i wskazuje ile paliwa zużyłeś. Chwilowe spalanie w L/100 km pokaże po przekroczeniu prędkości 30 km/h a średnie spalanie po przejechaniu 400 m od wyzerowania. Fakt wyzerowałem... Jednak tak jak piszesz nie jest u mnie.... Obojętnie ile jadę km/h. Nie pokazuje mi chwilowego spalania%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Dopóki komputer masz ustawiony na mile/galon to chwilowego spalania nie będzie pokazywać. Chwilowe spalanie powróci po przestawieniu komputera na L/100 km. Zrobisz to np. Elm 327 i programem Ddt4all, Ecutweaker lub maxiecu i pewnie clipem też. Jest dużo tematów na tym forum odnośnie Elm 327. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 8 godzin temu, nikeoleee napisał: Obojętnie ile jadę km/h. Nie pokazuje mi chwilowego spalania%) A na jakiej masz zakładce? Cały czas piszesz o "fuel used" a powinno być "current". Wtedy dopiero pokazuje aktualne spalanie... Jak Ci pisałem. Zmieniasz tym przyciskiem: Klikaj go tyle razy, aż zobaczysz "CURRENT" na ekranie. Wtedy rozpędź się do 30km/h i powinno Ci pokazywać. Jak stoisz (lub jedziesz wolniej niż 30km/h) to pokazuje coś takiego (tyle, że u Ciebie będzie po angielsku): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikeoleee Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Oki dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi