ddchojnice Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Witam poszukuję osobę która jest w stanie wyłączyć błąd czujników ciśnienia w oponach. Województwo pomorskie lub kujawsko-pomorskie. Jestem z Chojnic. Czujniki nie zostały założone przy wymianie opon. Renault Megane 2018 r. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Przecież oryginalne czujniki nawet w aso nie są drogie.....nowy wóz i takie januszowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddchojnice Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Dnia 9.11.2020 o 22:40, Sarna1 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Czy cokolwiek do dyskusji wnosi taki post...? REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Oczywiście - może jednak odwiedzie cię od tej „dziwnej” decyzji o wyprogramowaniu funkcji za która zapłaciłeś kupując wóz i która ma ci ułatwić użytkowanie samochodu tym bardziej że koszt czujników - nawet nowych oryginalnych i kupowanych w aso - to marginalna sprawa przy cenie wozu jako całości. Edytowane 9 Listopada 2020 przez Sarna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 A pytałeś w Chojnickim ASO? Biorą bodajże 100 zł za podłączenie CLIPa i wtedy możesz im pomarudzić (aczkolwiek najpierw się spytaj czy wiedzą jak, ponieważ nasze ASO nie grzeszy zbytnio chęcią pomocy) W M2 wyłączałem PyRenem, ale do M4 chyba nawet baz nie mam, więc nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 7 godzin temu, KDKJ napisał: W M2 wyłączałem PyRenem, ale do M4 chyba nawet baz nie mam, więc nie pomogę Na pewno M IV jest w bazie. Wszystkie instalowane pyren i ddt4all mają bazę przynajmniej z 2018 r. M IV w liczniku ma wł/wył opcję prezentacji TPMS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoliMeganeIV Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Wyłączyłeś gdzieś w kuj-pom czujniki ciśnienia??? ASO Bydgoszcz i Toruń nie wyłączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Klika dni temu był wątek. Koszt czujników to niecałe 400 pln w serwisie ;) i działa jak fabryka bez kombinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 ASO Ci nie wyłączy bo to niezgodne z prawem - od 1.11.2020 każde nowe auto wprowadzone na rynek EU ma mieć czujniki. Dlatego można to zrobić tylko prywatnie jeśłi ma się dostęp do CLIP'a/DDT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 ASO nie wyłączy bo mają tylko CLIPa a nie mogą sobie edytować mtc jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoliMeganeIV Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Dzięki za wszystkie info dzwoniłem do 8 warsztatów w kuj-pom i nie wyłączą jak ktoś mam namiar do kogoś w kuj-pom co ma CLIPa to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Dnia 26.11.2020 o 15:09, MarcinDe napisał: od 1.11.2020 każde nowe auto wprowadzone na rynek EU ma mieć czujniki Dnia 9.11.2020 o 21:47, ddchojnice napisał: Renault Megane 2018 r. Więc autora tematu te regulacje nie dotyczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 4 godziny temu, KoliMeganeIV napisał: Dzięki za wszystkie info dzwoniłem do 8 warsztatów w kuj-pom i nie wyłączą jak ktoś mam namiar do kogoś w kuj-pom co ma CLIPa to będę wdzięczny zaklej izolacją czarną i po sprawie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 (edytowane) 17 godzin temu, KDKJ napisał: Więc autora tematu te regulacje nie dotyczą Tak to jest jak komputer uzupełnia datę - od 1.11.2014. Mój błąd. Więc autora tematu dotyczy Edytowane 28 Listopada 2020 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi