xxxLukaszxxx Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Witajcie, Wiem, że temat był już poruszany ale chce się tylko upenić - Planuje na zimę założyć na innych felgach zimóweczki, bez montazu czujników. Jakie będą konsekwencje ? Podobno, tylko świeci błąd na desce - ale czy toważyszą temu jakieś komunikaty dźwiękowe ? Można tak jeździć ? Przy okazaji, mam okazje kupić takie felgi do Megane IV 2018 Kombii Średnica felgi:16" Szerokość felgi:6.5" Rozstaw śrub: 5x114.3 Odsadzenie (ET):47 Otwór centrujący:66.1 mm Podejdą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Podejdą, świeci komunikat, ale nie pamiętam czy coś pika (w pierwszym zestawie zimowym nie miałem). Jakby co to ja wystawiłem komplet alu kół z czujnikami (tylko że 17"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxLukaszxxx Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) Dzięki za propozycję, dodaj jeszcze jaka cena. Tylko, że wowczas muszę te "twoje" czujniki przypisać pod auto prawda ? Edytowane 16 Listopada 2020 przez xxxLukaszxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Wystarczy przycisk reset na rlinku lub liczniku. Przyuczenie nastąpi po przejechaniu kilku kilometrów a nawet wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxLukaszxxx Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 No dobra, czyli jakbym kupił koła zimowe kpl, od takiego samochodu z czujnikami, to tak jak piszesz przyuczam tylko poprzez reset w multimediach w aucie ? Nie musze dokonywać adaptacji czujników jakoś przez komputer i serwis ? Wskazywać numrów czujników, z których komputer bedzie brał sygnał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Łukasz wchodzisz w ustawienia w zegarach (tam od sprawdzenia ciśnienia), z tego co pamiętam przytrzymujesz OK i robi się reset. Tutaj masz ogłoszenie - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxLukaszxxx Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Zakupiłem stalowe 16". Czujników w nich brak, jak uważacie - dokupić czujniki, czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Co uruchomienie pojazdu to będzie alarm i symbol klucza na liczniku że względu na brak odczytu z czujników. Ja kupiłem na znanym portalu chyba od Drobiarskiej po 90 za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) 28 minut temu, xxxLukaszxxx napisał: Zakupiłem stalowe 16". Czujników w nich brak, jak uważacie - dokupić czujniki, czy nie ? ja pierdziele, ale masz rozterki..... chcesz mieć sprawny wóz tak jak go fabryka zrobiła to nie dziaduj i kup czujniki. Chcesz mieć kontrolki na desce to nie kupuj kontrolkę zaklej taśma izolacyjna i też będzie dobrze rozumiem rozterki jakby sprawa rozbijała się o tysiące złotych ale czujnik nowy oryginalny kosztuje 80 pln . Nigdy nie zrozumiem jak można kupić wóz za kilkadziesiąt tysięcy i rezygnować z tego za co się zapłaciło (TPMS) na własne życzenie. To tak jak zamontować opony Imperiala do nowego wozu ;) Edytowane 16 Listopada 2020 przez Sarna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Marcin, popraw w ogłoszeniu rozmiar opon na 205/50 R17 55 w zasadzie to rzadki przypadek i nie z Reno. Kuszą mnie te koła, bo miałbym gotowe do przekładki, ale nawet nie będę Cię obrażał ceną, jaką bym mógł zaproponować. Z zasady nie lubię wydawać zbędnie na samochód, ale to kusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxLukaszxxx Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Dobra, to kupie czujniki. Poproszę o link do dobrych jakby ktoś mógł podesłać. Kwestia 2, składam koła z czujnikami w calosc, montuje do auta, resetuje pomiar w R Link-u i gotowe? Wszystko działa, liczy, pokazuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 a choćby taki: https://allegro.pl/oferta/czujnik-cis-powietrza-w-oponach-tg1c-9696913052 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 3 godziny temu, xxxLukaszxxx napisał: Dobra, to kupie czujniki. Poproszę o link do dobrych jakby ktoś mógł podesłać. Kwestia 2, składam koła z czujnikami w calosc, montuje do auta, resetuje pomiar w R Link-u i gotowe? Wszystko działa, liczy, pokazuje? Tak Ja kupiłem takie: https://allegro.pl/oferta/czujnik-cisnienia-w-oponie-renault-megane-iv-oryg-7813349398 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Tyż piknie. Tylko po co przepłacać: https://allegro.pl/oferta/czujnik-cisnienia-w-kole-tpms-renault-scenic-ii-iv-9549871500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi