Motofan46 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Dzięki , jutro napiszę co mi wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 7 godzin temu, Motofan46 napisał: Ta biała chmura też zastanawiam się może być spowodowana tym , że po namowie kolegi nalałem oleju 2T MIXOLU Napisałem tobie, że ten dym wynika z błędu, który cały czas u ciebie wisi. Ale widzę, że czytasz wybiórczo i dalej drążysz bez sensu sprawy poboczne. Skasuj tego checka w końcu jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 16 godzin temu, Motofan46 napisał: Ta jest z 2004r na krytykowanym DELPHI . Wymieniałem filtr paliwa i opiłków nie widać . W aucie z pompą delphi wyprodukowane do roku 2006 warto; - profilaktycznie dla swojego dobra, jeżeli auto jest w dobrym stanie, - licznik nie przekroczył 200.000 km, - pompa wtryskowa nie produkuje jeszcze opiłków metalowych, - zregenerować pompę wtryskową lub, - kupić nową pompę, Megane II phI Opiłki metalu w paliwie w silniku 1,5 dci do roku 2006 - i jeździć następne 200.000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motofan46 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Mało miałem obecnie czasu na prace przy Megance . Ten komunikat P0530 - Obwód czujnika płynu chłodzącego = Zwarcie do masy . Sprawdziłem , rzeczywiście różowy kabel ma połączenie z masą . Drugi szary A jak powinno być i gdzie on idzie ? Prześledziłbym drogę w wiązce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Uściślij co mierzysz bo błąd dotyczy czujnika ciśnienia klimatyzacji. Cały czas piszesz w temacie 1,5 dci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motofan46 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Tak to MEGANKA 1,5DCI według tego programu to czujnik wody ma zwarcie do masy i faktycznie tak mam . No chyba , że pomyliłem czujniki ale ten wchodzi zaraz koło węży chłodzących i wygląda na czujnik wody SuperScanReport Megan sedan 15 dci.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ten czujnik ma połączenie z brązową wtyczką sterownika silnika. Wypnij tą wtyczkę i wypnij wtyczkę z czujnika . Sprawdź ciągłość połączenia między: 1- pinem 3 wtyczki a pinem H2 sterownika. 2- pinem 2 wtyczki a pinem H3 sterownika. następnie w dalszym ciągu przy wypiętej wtyczce komputera i wtyczce czujnika sprawdzić czy nie ma zwarcia do masy któregoś z dwóch przewodów od czujnika temperatury do masy. W dalszym ciągu możesz sprawdzić czy któryś z pinów czujnika temperatury nie ma zwarcia do masy. Jest pewne, że sterownik do pinu 3 czujnika (szary przewód) wysyła 5 V a pin 2 czujnika (różowy przewód) łączy z masą. Czujnik stawia opór i w zależności od temperatury sterownik odczytuje spadek napięcia na tym czujniku. To wszystko nie zmienia faktu, że błąd P0530 dotyczy czujnika ciśnienia klimatyzacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motofan46 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Dopiero dziś sprawdziłem jak mówiłeś . I wszystko jest tak jak napisałeś . Są przejścia , wiązka nie ma zwarcia do masy . Czujnik też nie ma zwarcia do masy . Dopiero po podpięciu do sterownika na pinie różowym jest masa czyli przez ten sterownik . Ale jak pisałeś ,że tak ma być . To już nie wiem czemu mi wyrzuciło taki błąd i skąd te problemy z odpalaniem i chmura jasnego dymu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi