Cyganer Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Witam wszystkich. Jestem tu nowy i mam problem z moim megane, mianowicie pacjent to megane 3 z 1.5. Wczoraj wyjezdzajac z garazu zgasilem na moment auto, po pomownej probie odpalenia stala sue ciemnosc, nie reaguje centralka, konsola, nie czyta karty, poprostu zero jakiegokolwiek oswietlenia w srodku auta. Dodam ze aku jest, bezpieczniki w srodku jak i pod maska sa ok, prad do bezpiecznikow tez dochodzi. Czy mial juz ktos moze podobny problem? REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Dokręć klemy akumulatora, lub go podmień do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Jak otwierasz drzwi to licznik reaguje? Podobnie przy otwarciu drzwi pasażera? W skrzynce bezpieczników kabiny u dołu masz dwa przekaźniki, ten po prawej stronie ma trzymać cały czas, możesz podmienić z innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Wyczyść słupki akumulatora- pewnie są czarne. Zabezpiecz wazeliną bezkwasową. Akumulator pasowałoby solidnie podładować bo tak eksploatowana instalacja bo nie ładowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyganer Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Slupki czyste. Licznik nie reaguje na otwieranie drzwi. Przypomne ze prad do bezpiecznikow w srodku dochodzi. A moze wiecie co odpowiada za prad w srodku auta, ktory sterownik i jak jest to gdzie sie znajduje REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Za prąd w kabinie odpowiada w większości skrzynka bezpieczników kabiny. Skrzynka ta posiada w dolnej części dwa przekaźniki sterowane modułem komfortu (UCH) które puszczają prąd do większości bezpieczników znajdujących się w tej skrzynce. Jeżeli UCH zasila te dwa przekaźniki to praktycznie na każdym bezpieczniku w kabinie powinieneś mieć napięcie. Otwarcie drzwi powoduje, że UCH załącza przekaźniki w skrzynce bezpieczników. 5 godzin temu, Cyganer napisał: Przypomne ze prad do bezpiecznikow w srodku dochodzi Dochodzi do wszystkich bezpieczników czy tylko do grubych czerwonych kabli zasilających tę skrzynkę od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek54 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Witam. Dzisiaj minie spotkał podobny problem jaki jest tutaj opisywany. Otwieram drzwi siadam na fotelu wszystkie kontrolki świecą licznik podświetlony sprzęgło i naciskam przycisk start i nagle wszystko gaśnie nie ma nic nic nie świeci a samochodu uruchomić się nie da przypuszczenia że padł akumulator choć nie jest stary. Przyniesiony przyrząd z domu na klemach wskazywał 3V tak 3V moje zdziwienie a tu wieczór samochód na ulicy. Zamknę i do domu bo co zrobię karta nie działa zamki też od kierowcy nie ma problemu ale pozostałe drzwi jak zamknąć ? zostawiłem otwarte i poszedłem do domu ale nie dawało mi to spokoju żeby nie można było zamknąć drzwi przy takiej awarii ? poszedłem do samochodu poszukać jakiegoś sposobu zamknięcia coś kombinuje przy drzwiach pasażera i nagle zapalają się wszystkie światła w samochodzie i kontrolki na desce rozdzielczej przycisk start i samochód normalnie się uruchamia kila prób uruchomienia i wszystko gra na akumulatorze miernik pokazuje 12,5V zdziwienie nie wiem co się stało i jaka przyczyna nie wiem co o tym myśleć. Rano skoro świt poszedłem do samochodu wszystko gra nic się nie dzieje tylko pierwsze otworzenie musiałem wykonać z karty potem już otwierały się drzwi z czujników hands free i nic nie wskazuje że była jakakolwiek awaria. Czy ktoś się już spotkał z takim problemem i może wie o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 53 minuty temu, Sylwek54 napisał: Przyniesiony przyrząd z domu na klemach wskazywał 3V tak 3V moje zdziwienie a tu wieczór samochód na ulicy. Stan łączy do kontroli pomiędzy; - czopami akumulatora a klemami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek54 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Witam. Andrzej-2010 chyba masz rację jak w dzień poszedłem się przyjrzeć akumulatorowi to sobie przypomniałem że już kiedyś miałem lekko luźną klemę minusową i by to wyeliminować podłożyłem pod klemę blaszkę dla pewniejszego styku a dzisiaj tą klemą mogłem lekko obrócić nie było nic zaśniedziałe wniosek taki że kupię nową klemę minusową i wymienię może wyeliminuje problem. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi