smyp Opublikowano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Panowie, gdzie w PYCLIP zmienic interial olejowy w liczniku. Chce miec co 10 tkm a nie 30.... :/ SCIII Dobra widze ze nie w tym dziale. Przepraszam ale nie połapałem sie na tel..... Edytowane 31 Stycznia 2023 przez smyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizuk Opublikowano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 @aniewanie doczytałem się dokładnie co i jak z tym ustawieniem, aby w navi wyświetlać info radiowe. Pomożesz? Plizz. Kiedyś znalazłem taki fajny temat wraz ze zdjęciami, a teraz nie umiem go znaleźć. Napisz proszę jak to zrobić i jak przerobić obd, aby to poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Aby połączyć się z ekranem nawigacji wymagana jest specjalna przejściówka do can multimedia renault, wielokrotnie opisywana na forum. Aktywacja zaznaczona na screnie z programu ddt4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizuk Opublikowano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 @aniewaa dziękuję za info. Czy jeśli mam ten kabel https://allegro.pl/oferta/interfejs-renault-dacia-can-clip-elm327-ftdi-12877397182 To nie muszę mieć przejściówki, a wystarczy, że przełączę przelacznik?? Jeśli tak, to jak sprawdzić w której pozycji jest na high, a w której na low? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Nie wiem co ten przełącznik dokładnie zmienia. Podłącz do samochodu i spróbuj połączyć się z radiem. Jeżeli odczyta np. VIN samochodu w radiu to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizuk Opublikowano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Poszło, udało mi się zakodować info o radiu w nawigacji. Także, ten elm działa w trybie LOW oraz w trybie HIGH po przełączeniu przełącznika. Dziękuję za info. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez lizuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Normalnie, włóż interfejs do gniazda obd2, odpal ddt4all i wybierz "Audio" - R2 ....." i sprawdzaj w którym położeniu przełącznika będzie połączenie z radiem. Ewentualnie kliknij w lupę by wyszukać sterowniki samochodu. W jednym położeniu przełącznika wykryje np. ABS, UCH, wtrysk itp. a w drugim położeniu powinno wykryć R2_08, NFA, CBOX. Jeżeli nie wykryje radia i nawigacji to potrzebna będzie przejściówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizuk Opublikowano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, aniewa napisał: Normalnie, włóż interfejs do gniazda obd2, od... Tak jak pisałem post wcześniej ogarnąłem, przełącznik działa. @aniewa pozostaje kwestia grzałek... W module HVAC-> Careg v3 nie przechodzi zapisywanie, więc nie działają grzałki. Pytanie dlaczego nie chce zapisać? Mam climatronic, rocznik 2013. P. S. Zapis w module UHC przeszedł bez problemu. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez lizuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 W roczniku 2013 masz inny model sterownika klimatyzacji, podałem ścieżkę dla przykładowego modułu klimatronika. Powinieneś mieć tak jak na screnie z programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizuk Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 @aniewa niestety nie zapisuje... Masz jeszcze jakiś pomysł??? Załączam zrzut jak to u mnie wygląda. Czasem zamiast WIthout PTC mam NO DATA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Nie mam pomysłu czemu nie zapisuje. Pamiętaj tylko, że panel klimatyzacji musi być włączony. Dodam tylko, że u mnie też są problemy z odczytem danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizuk Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Panel klimy mam włączony, ale sama klima jest na off, spróbuję dać ją na ON i zobaczymy. A może powininem odpalić samochód? @aniewaa czy w GS3 da się wyłączyć komunikaty odnośnie pasów z tyłu oraz uruchomić doświetlanie zakrętów poprzez halogeny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 W liczniku nie ma żadnych opcji odnośnie pasów drugiego rzędu, doświetlania zakrętów również brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizuk Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 @aniewa niestety nie daje się zapisać parametru PTC i raz dostaję info, że NO DATA, a raz, że Not cofigurated. Jakieś pomysły?? Bardzo chciałbym to aktywowac @aniewa udało się w końcu zakodować poprzez megane 3, jak teraz mogę zobaczyć działanie tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 To znaczy co chcesz sprawdzić, jeżeli działanie grzałek to musisz je mieć zamontowane w samochodzie. W programie pyclip lub pyren sprawdzisz działanie samych przekaźników. Sprawdzasz w module UCH wchodząc w AC Executing test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi