Ricko Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Witam. Pomoże ktoś nie działa nic totalnie. Świecą się tylko światła do jazdy dziennej (stale) po podłączeniu klemy aku. Poszedł prąd na karoserię z sieci 230 V. aku. był odpięty? Dym wydobywa się z pod skrzynki bezpieczników w kabinie? Co za bezpieczniki znajdują się przy lewej lampie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricko Opublikowano 31 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 23 godziny temu, Ricko napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.12, 5.13 - aniewa Choopy co to się stanęło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Chciałeś z megane zrobić hybrydę plug in i usmażyłeś instalacje. podstaw wóz do kumatego elektryka i powiedz mu do zrobiłeś, jeżeli podejmie się roboty to musi przejrzeć instalacje bo skoro po podaniu 12v smażą się bezpieczniki to jest ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricko Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Kumaty elektryk jak zacznie wymieniać i przyuczac moduły to mi wypłaty zabraknie. Na tym forum jest elektryk ? może to moduł sterowania komfortu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Dnia 30.03.2021 o 19:43, Ricko napisał: .Poszedł prąd na karoserię z sieci 230 V. aku. był odpięty? Co to znaczy? Fazę i zero podłączyłeś z sieci w miejsce akumulatora? Napisz w szczegółach jak to było. Z pilota otwiera i zamyka samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricko Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Pilot nic nie robi, świeca się tylko światła do jazdy dziennej i zamknął się bagażnik. Dym wydobywa się spod bezpieczników kabiny. Czy to zwarcie czy padł moduł? Pali bezpiecznik 30A, ten od sterowania od lewych drzwi. Czy jak jest zwarcie na przewodach to to auto automatycznie odcinana zasilanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Też jestem zainteresowany rozwojem wydarzeń. Wydaje mi się, że co nie które skrzynki będą do wymiany a nawet i wiązki. Niebezpiecznie jest ładować akumulator w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Uszkodzenie jest poważne. Nie widzę samochodu i nic nie mogę zmierzyć, ale mogę wskazać na konieczność zastosowania zestawu startowego i wymiany UPC po doborze do Twojego wyposażenia. Zakładam, że wiązki kabli się jeszcze nie podpaliły. Być może straty będą jeszcze powiększone o kolejne moduły. Do tego dojdzie ustawienie. Wiem, że na święta nie jest to dobra wiadomość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricko Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) Jest nowy trop w skrzynce USM bezpieczniki maja opalone nóżki ale nie są przepalone ? Można ja rozebrać ? Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez Ricko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Tam nie bardzo jest co rozbierać. Wewnątrz jest płyta z elektroniką jak np. w laptopie. Kupisz używaną za kilkanaście złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricko Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) Fałszywy alarm to rozebrałem i tylko 1 bezpiecznik 5 A był walnięty a inne moduły ten UCH można jakos sprawdzić? Ma bezpieczniki ? Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez Ricko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 UCH nie ma bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricko Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Jest tu ktoś kto programuje moduły do Megane 3 ? Z mazowieckiego. Pisac na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Sprawdzaliście procesor uch pod programatorem ? Nie po złączu obd ? Jak Uwalone na amen uch to drugie zrobić na virgin i dopisać oryginalnym pinem wtedy wejdą stare karty , jak dopisanie na nowo to czyszczenie kart i dopisać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi