SlawkoW Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 prawie Ci się udało z tym szukaniem Ale mnie chodzi nie o skasowanie inspekcji tylko zmianę przebiegu, np. z 10 000 km na 15 0000 km. Da się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 przyznam, że tego to nie wiem... Wydaje mi się, że jest to raczej mało prawdopodobne, żeby miała istnieć taka możliwość, ale nie mam na ten temat żadnej konkretnej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych74 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dziala dziala, musisz mieć wylaczone swiatla zamkniety samochod, otwierasz> wsiadasz zamykasz drzwi>zapalasz silnik> wlanczasz swiatla> potem gasisz silnik>otwierasz drzwi>wyjmujesz karte> wysiadasz>zamykasz Swiatla zapalaja sie dopiero po uruchomieniu silnika i sprawdzanie bagażnika ich nie włancza w 90% , raz na jakis czas proba otwarcia bagaznika powoduje zapalenie swietel - od czego to zalezy nie mam pojecia, moze kiedys przypadkiem uda mi sie do tego dojsc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ja widziałem to na CLIPie można zmienić na 10 tys 15, 20, 25 i 30 :) jak dobrze pamiętam. Więc zostaje tylko CLIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dibbler Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 A u mnie jest tak: - automatyka świateł wyłączona, - przełącznik na manetce przekręcony cały czas na pozycję świateł mijania, - jak odpalam silnik to światła się włączają, - gaszę silnik i przy otwarciu drzwi światła się wyłączają niezależnie od tego czy karta jest w czytniku, czy nie. Może zależy to od wersji softu, ewentualnie od indywidualnych ustawień w komputerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 chyba coś mamy nie tak z tymi światłami. Jest tu potrzebny ktos kto naprawde sie zna servis tez pewnie nie da rady :) kiedyś gdzies na forum czytałem ze trzeba coś tam wymienić i ze to kosztuje około 100 ale tobyła bardzo dawno temu i nie umiem juz tego znaleśc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Mil3k6, mam ten sam problem i gadałem kiedyś z jakimś mądrym gościem, który powiedział, że to jest uszkodzona jednostka sterująca światłami czy może jakoś inaczej to nazwał, ale na 100 % koszt wymiany był dużo większy, bo się nie zdecydowałem. Nie wiem tylko jeszcze czy u mnie zapala się po sprawdzeniu bagażnika, sprawdzę i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 poduszka pow. współpracuje z pasami Może i wspólpracuje, ale styki informujące o zapieciu pasów napewno nie mają z tym nic wspólnego. [ Dodano: 2009-06-23, 23:23 ] A u mnie jest tak: Dokładnie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 otwarcia bagaznika powoduje zapalenie swietel Mnie powiedzieli kiedyś w ASO, że to błąd oprogramowania w pierwszych egzemplarzach i że bez problemu można to rozwiązać, wgrywając nowe oprogramowanie sterownika. Szczerze mówiąc nie sprawdzałem tego jednak w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow80 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Tryb testowy włącza się tak.1. Karta do czytnika 2. auto na luzie 3. naciskamy przycisk prawej manetki 4. wciskamy start trzymając przycisk manetki 5. pojawia się tryb testowy, puszczamy przycisk manetki. 6. przeskakujemy przyciskiem prawej manetki 7. wychodzimy pikulcem zerowania liczników. Czy to działa we wszystkich Meganach? Mam Grand Toura i jakoś nie chce się włączyć :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mici.fox Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Sterowanie elektrycznymi szybami przy wyłączonym silniku - podczas odpalania samochodu puszczamy sprzęgło silnik gaśnie aaa szybki dają sie otwierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 mici.fox co to za metoda ??? Jak potrzebuje sterować szybami przy wyłączonym silniku to po mając samochód na biegu naciskam po prostu przycisk START i mam włączona wlektryke wszędzie. Jak już posterowałem to wyciągam karte i naciskam przycisk START wyłączając elektyrke i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 U mnie przy wyłączonym silniku nie można sterować szybami. Włączając zapłon (czyt. wkładając kartę i naciskając start bez użycia jakiegokolwiek pedała) mam dostęp tylko do radia i centralnego zamka. Do szyb muszę zawsze odpalić silnik. Mam fabryczną instalację elektryczną w aucie, bez żadnych modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 kipi, a nie masz przypadkiem HF? Bo u mnie z HF działa tak jak opisałeś, ale jak widzisz nie u każdego jest podobnie. P.S. U mnie biegu wrzucać nie muszę, żeby elektrykę guzikiem odpalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 EnD, A na biegu 1 i hamulec nożny i karta w czytniku i Start przycisnąć lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi