pingus21 Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Cześć, Zapytanie grzecznościowe. Czy ktoś może pomóc rozszyfrować te kody błędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 DTCAE8049 (DF005) MODUŁ ELEKTRONICZNY 1.DEF:Defekt elektroniczny wewn. ZAPAMIĘTANY DTC934149 (DF001) MODUŁ ELEKTRONICZNY 3.DEF:Defekt elektroniczny wewn. ZAPAMIĘTANY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Witam, Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu kodu. Coś znalazłem w internecie, ale na zasadzie to a może tamto ? P158A-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 DTC158A29 (DF1681) OBWÓD KOŃCA SKOKU CZUJNIKA SPRZĘGŁA - 2.DEF:Nieprawidłowy sygnał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Czyli jak to w starej renacie bywało... czujnik pedału. Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxor1289 Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 @pingus21 tylko w Megane IV czasami jest taki błąd a czujnika na sprzęgle nie ma... np. w wersji z normalnym ręcznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 @luxor1289 ale mnie pocieszyłeś mam ręczny ręczny, trzeba szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 20 minut temu, luxor1289 napisał: tylko w Megane IV czasami jest taki błąd a czujnika na sprzęgle nie ma... np. w wersji z normalnym ręcznym. Ręczny nie ma nic wspólnego z tym czujnikiem bo tu nie chodzi o czujnik położenia sprzęgła tylko o czujnik końca skoku. Potrzebny np. do uruchamiania silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 @aniewamożesz opisać ten czujnik który to? W megane 2 wymieniałem kiedyś ten grzybek który działa zero jedynkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxor1289 Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 No właśnie też poproszę o info gdzie ten czujnik bo na pedale sprzęgła nie ma żadnego. Wymieniałem w kilku starszych renówkach takie czujniki i wiem jak wyglądają i działają natomiast w Megane IV nie wiedziałem go jeszcze a oglądałem cały pedał sprzęgła i są tylko otwory pod czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Popatrzyłem trochę na schematy i faktycznie przy pedałach nie ma czujników jak to było w M II i M III. Natomiast pod maską znajduje się czujnik położenia sprzęgła i to jest jakiś kombajn z wtyczką na 8-pinów. Trzy piny prowadzą do modułu hamulca elektrycznego, dwa piny łączą się ze sterownikiem silnika, kolejne prowadzą do UCH i jeszcze zasilanie ze skrzynki bezpieczników kabiny. Nie mam pojęcia jak to wygląda i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxor1289 Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Też mnie zastanawia jak to działa, ponieważ widziałem już taki błąd OBWÓD KOŃCA SKOKU CZUJNIKA SPRZĘGŁA - 2.DEF:Nieprawidłowy sygnał w kilku Megankach IV gdzie był manualny ręczny np. w moim aucie też był natomiast dziwna sprawa że od jakiegoś czasu go nie ma a grzebane nic nie było w tym zakresie... W zasadzie przy odpalaniu Meganki wyskakuje tylko info aby wcisnąć hamulec, natomiast w Pyclpie widziałem wartość informującą o tym czy sprzęgło jest wciśnięte. Możesz pokazać na schemacie, o którym czujniku z 8 pinami mówisz ? Przeglądam katalog Catcar i nie mogę zlokalizować tego czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Na rysynku oznaczony numerem 1057 i dalej schemat. 1057 - według opisu to czujnik położenia sprzęgła 1217 - sterownik hamulca ręcznego automatycznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 To ja może zapytam inaczej. Czy może mieć to związek z wyłączonym start/stop przez ddt4all? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi