bilion11 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Dodaję skriny, może to coś rozjaśni. Ja się na dieslach nie znam kompletnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 @aniewa ja jeździłem z torque bardzo długo. Do tego stopnia że aż dziwnie jeździło mi się bez świecącego ekranu:) @bilion11 tak możesz to sprawdzić torque z pidami lub pyclipem. Parametr pr1007. Jak się będzie wypalał to będziesz widział wysterowanie wtryskiwacza. Prawdopodobnie w okolicach 7-10% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 @bilion11 do podglądu parametrów pracy szukaj indeksu PR lub ET przed nazwą. Indeks AC oznacza polecenie wykonania określonego działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Dodaję kolejne screeny -robione na postoju dzisiaj. Coś z tego "wynika" ? Dzisiaj się wypalało przy 12g w FAP do zera- ta ilość sadzy była po 160 km. Ja tego nie ogarnę . Umówiłem się na 05.01.22 do zakładu który zajmuje się Renault- niby dobrzy. Podpowiedzcie proszę jakie parametry mają sprawdzić odnośnie FAP-a. Chciałbym sprawdzić też pozostałe ale nie wiem które? Będę wdzięczny za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Sorry że piszę post pod postem. Byłem 12.01.22r w zakładzie który "specjalizuje" się w Renault. Chciałem żeby mi sprawdzili wszystkie istotne parametry silnika z osprzętem. Zrobili to na postoju, praktycznie poza info " wszystko jest ok" nie usłyszałem nic więcej- skasowali 140 zł i tyle. Na pytanie dlaczego jest tyle nieudanych wypaleń zaczęli snuć jakieś wizje o stylu jazdy i Bóg wie czym jeszcze. Tracę już cierpliwość. Liczba nieudanych wypaleń rośnie non stop. Nawet przy 2 gr osadu licznik rośnie. MAM KONKRETNE PYTANIE. Czy ktoś z forum byłby mi to w stanie posprawdzać i określić co jest do naprawy. Super by było jakby była możliwość usunięcia usterek. Mieszkam w Żaganiu ,woj. lubuskie. Mogę dojechać do 150 km w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 (edytowane) Już powoli mam dość . Teraz jestem w K-gu i byłem w serwisie Renault i tam orzekli że nie ma wtryskiwacza w dpf, że wtryski były dopiero od Euro5. Już nie wiem co o tym sądzić. Edytowane 5 Grudnia 2022 przez bilion11 zła pisownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Wrzuć zdjęcie z przodu silnika, okolice pompy wtryskowej i lekko na prawo od niej. Na wcześniej wrzuconych screnach masz sterownik dla silników F9Q 870/872 a te silniki miały piąty wtryskiwacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Takie będzie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Na zdjęciu widać elektrozawór paliwa do zasilania piątego wtryskiwacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 No to już cyrk!!! Oni podłączyli tylko clip i im wyszło że nie ma 5 wtrysku , nigdzie nie zaglądali. A przy tym elektrozaworze co trzeba sprawdzić?, gdzie szukać tego wtrysku?, jak z dojściem do.niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 49 minut temu, bilion11 napisał: gdzie szukać tego wtrysku?, jak z dojściem do.niego? Jest z tyłu za silnikiem, przed filtrem DPF. Dojście od kanału. Na rysunku oznaczony numerem 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Dzięki. Na serwis nie mam co liczyć, jedynie na jakiegoś elektryka rozgranietego, tyle że do Renault to nikt nie chce się dotykać. Czy mógłbym prosić o opis jak posprawdzać ten elektrozawor i wtrysk od FAP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Nie ma co sprawdzać, po włączeniu zapłonu przed uruchomieniem silnika te elementy są sprawdzane i przy jakiejkolwiek nieprawidłowości byłby komunikat na tablicy wskaźników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 To z jakiego powodu jest tyle nieudanych prób wypalenia? Dzisiaj rozpiąłem to złącze i nie wyskoczył żaden błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Mam odpowiedź z Renault Polska że występuje u mnie 5 wtryskiwacz a " miszcz" z ASO w Kołobrzegu orzekł że nie mam- po podłączeniu clip'a. Czy mogę się domagać zwrotu 150 zł za podłączenie clip'a - podłączyli go tylko po to żeby sprawdzić piąty wtrysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi