maniek1111 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Dziękuję kolego. Wybieram się dzisiaj na aktualizację sterownika. Sprawdzę później czy jest wgrany. Przepraszam za mały offtopic ale nie ogarniam komputera z Megane ?. Jak to możliwe żeby po przejechaniu 664 km komputer pokazał średnie spalanie 8,1 a ilość spalonego paliwa to 54,6 l. Jak to możliwe !!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Faktycznie powinno być 8,2 l/100 km. Wynik otrzymujesz w działania: 54,6 : 6,64 = 8,22. Może licznik uwzględnia jakieś dodatkowe parametry ale co za różnica czy to jest 8,1 czy 8,2 l/100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 (edytowane) Hmmm w sumie to żadna ?. Ale i tak spalanie za duże jak na jazdę nad morze i z powrotem. Jazda drogami wojewódzkimi i troszkę S’kami. Prędkości można przyjąć około 100 km/h max. Podróż spacerowa. Edytowane 22 Lipca 2022 przez maniek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conqest Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Pytanie czy taka aktualizacja softu jest możliwa w silniku 1.6 16v 110km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Hehe auto oddane do aktualizacji sterownika. Gościu odrazu zapowiedział, że nie wiadomo czy jest aktualizacja do tego silnika. Do tego pytania typu po co to robię, a skąd wiem o takich aktualizacjach, no żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conqest Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Takiemu to bałbym się auto dawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 W dniu 22.07.2022 o 14:17, conqest napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Ani tak nie mów. Ostatnie info, że robi się reprog. Upsss sorry. Reprog zrobiony. W domu sprawdzę co mi wygrali. Dostałem rabat z 350 zł na 309 zł i wielki bonus przez nieuwagę serwisanta. Źle odczytał zlecenie i zrobił pełen serwis klimy. Oczywiście powiedziano mi o tym dostałem wydruk i ….. info o cenie takiej usługi, a dokładnie nabicia klimy nowym czynnikiem. p.s. sprawdziłem jest 7E00. Droga powrotna to 57 km - autostrada, S’ka, i wojewódzka. Spalanie 6,3.? Koledzy jest problem po wizycie w ASO. Coś zmienili w konfiguracji i nie działa mi tempomat. Nie sygnalizuje załączenia i nie załącza się. Jak przywrócić DDT4ALL lub PYCLIP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Należy wykonać procedure przyuczenia tempomatu. Procedura RZ047 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Nie prościej wrócić do partaczy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Może prościej tylko nie mam czasu, a po drugie trochę nam kilometrów do nich. Dzięki kolego @halas2. Po powrocie z pracy będę działał. No i zrobione.? Dzięki za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 W dniu 22.07.2022 o 12:20, conqest napisał: Pytanie czy taka aktualizacja softu jest możliwa w silniku 1.6 16v 110km? Aktualizacje były do modeli 1,6 16V K4M 866 Bifuel, silnik był fabrycznie przystosowany do paliwa E85 bioetanol / LPG w Daciach dużo było tych silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookas0001 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Hej. Czy przy robieniu chipa trzeba wcześniej aktualizować soft, czy już sam chip wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 A masz LPG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookas0001 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Tunerzy często bazują na sprawdzonych gotowcach dopieszczając soft do konkretnego silnika na hamowni. Dobrym rozwiązaniem jest zrobienie takiego softu dla sterownika wtrysku Pb, a po nim wystrojenie instalacji LPG przy użyciu sondy szerokopasmowej AFR. Ja mam tak zrobione w moim prywatnym Sc3 i funkcjonuje to doskonale już od 8 lat. Zrobiliśmy też kilka klonów mojego stertownika wtrysku Pb oraz mapy sterownika LPG, jeżdżą m.in. w naszych dwóch Scenikach na taxi, mają trochę zmniejszone doładowanie 146 i 150KM, wszytko działa poprawnie, a przebiegi tych aut to 450 i 320tys.km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi