Laros Opublikowano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 2 godziny temu, aniewa napisał: Najlepiej poustawiać każde pole co 7 litrów. @aniewa orientujesz się czy clipem to ustawię czy tylko ddt4all? W clipie ustawiałem rezerwę, ale jakoś na to nigdy nie zwróciłem uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 Nie mam clipa ale widzę w ddt4all takie możliwości. Na YT pokazują jak to ustawić Nie podpowiem więcej bo w tej chwili nie mam dostępu do M III by to przetrenować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadam49 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 19 godzin temu, aniewa napisał: Nie mam clipa ale widzę w ddt4all takie możliwości. Grzebałem dłuższą chwilę w ddt4all i za chiny nie mogę znaleźć opcji zmiany rezerwy a co dopiero wszystkich wskazań zeby zrobić na 7 litrów. ? na YT znalazłem tylko instrukcję zmiany rezerwy ale dla Laguny. Zastanawiam się tylko nadal co da nam zmiana każdego kwadracika na 7L oprócz łatwości wyliczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 W konfiguracji licznika chyba jest taka opcja. Tak samo zmieniałem interwał olejowy czy wymiar opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binsky Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Parę lat wstecz miałem okazję przekonać się, jadąc autostradą, gdzie do najbliższej stacji miałem około 50-60 km, że po zaświeceniu się kontrolki rezerwy i ostatniego kwadraciku po czasie zmienia się on na pusty w środku (domyślam się, że w momencie spalenia tych teoretycznie ostatnich 4 litrów zakodowanych w komputerze jako rezerwa), co by oznaczało, że po wyjeżdżeniu rezerwy zostaje nam jeszcze te 4 litry, a komputer pokazuje to już jako pusty kwadrat i takiej sytuacji nie ma zmiłuj się trzeba zatankować (oczywiście odradzam tankowanie w ostateczności - ja nie miałem wtedy wyjścia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi