Seba3001 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Witam Szanowne Grono! Potrzebuje wymienić łożysko z tyłu w Megane III czy jest szansa wymienić samo łożysko czy trzeba kupić komplet z tarcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Można wymienić samo łożysko skoro tarcze masz dobre, ale bez prasy nie podchodź. Przy wyciskaniu, aby nie pękła nie podpierać o tarczę a o oprawę łożyska. Edytowane 28 Grudnia 2021 przez elf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba3001 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Dzięki, nie wiesz przypadkiem jakie łożysko tam podchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Wymień razem z tarczą kompletną (taka która też zawiera pierścień ABS) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Czy to pewne, że to są zużyte łożyska kół tylnych? Jakie są objawy? Jak długo masz to auto? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba3001 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Auto mam nie cały rok kupiłem z przebiegiem 86 tys teraz 117. Objawy to mocne wycie/buczenie narastajace wraz ze wzrostem prędkości dochodzące z tyłu samochodu. Nasila się podczas skrętu w lewo w prawo cichnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Łożysko jak ch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Kiedyś w Clio II wymieniłem dobre łożyska w bębnach na nowe. Nadal wyło. Przyszła zima i założyłem nowe zimowe opony - " cisza". Winne okazały się letnie opony Daytona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Czas wszystkim, Niestety ale i mnie dopadło buczenie w tylnym kole. Zdiagnozowane łożysko prawy tyl. Czy jest ktoś w stanie potwierdzić że łożysko z linka będzie prawidłowe? https://allegro.pl/oferta/lozysko-kola-tarczy-tyl-zestaw-scenic-ii-oryginal-7725808949?snapshot=MjAyMi0wOC0yNVQwNzozMjoyNS41OTZaO2J1eWVyOzI0YzNjNjUyZDYyNTZmMjMzMWUxN2MwMGRhZmE2Yjg4OTcwZGVlNWQ1ZDc5M2ZmZDg3MDVhOGQ4ZWUwYWE3YmQ%3D Jak duże jest ryzyko uszkodzenia pierścienia ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Ale tego się tak nie robi, nawet jak technicznie da się to łożysko wydłubać. Kupujesz: https://allegro.pl/oferta/tarcza-hamulcowa-tyl-kf155-103u-snr-renault-12519939594 do tego zakładasz nowe klocki i dopiero taką naprawą się cieszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, lukasz243243 napisał: Jak duże jest ryzyko uszkodzenia pierścienia ABS? Praktycznie żadne jeżeli go zdejmiesz przed wymianą łożyska. Schodzi dosyć łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 @omega popieram i rozumiem Twój tok działania jednakże szkoda wymieniać mi cały zestaw na tylnej osi dlatego że tarcze mają przejechane 40 tys km głównie autostradą zaś klocki zamontowalem nowe może raptem 5 tys temu bo poprzednie piszczały stąd moja próba uratowania obecnego kompletu. Zdjęcie pierścienia to zwykle podważenie go płaskim narzędziem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Ja tak właśnie go ściągałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Ok, dzięki za odpowiedzi. Dam znać czy poszło bez przeszkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Wracam z informacją po wymianie. Nie byłem w stanie zdjąć pierścienia ABS jednakże łożysko udało się wymienić bez jego uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi