Grzesiek23 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Witam jestem posiadaczem Scenic 2 2.0 1.6 v 2007 r Na lpg kołyszą obroty czasem odcina lpg i włącza się odrazu filtry po wymieniane fazy lotnej ciekłej przepustnica wyczyszczona świece wymienione może ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Na samej benzynie nie kołysze na obrotach po rozgrzaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Potrzebny podgląd w korekty w ECU oraz do sterownika LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek23 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Nie nie kołysze obroty między 750 800 . A na lpg potrafią nawet do 650 spaść stety te trzęsienie ziemi się robi. I czasem jak patrzę na kontrolkę od lpg to jak by się wyłączył i włączył od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Ile jest już przejechane km na obecnych wtryskiwaczach LPG? Obstawiam że są zabrudzone lub zużyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek23 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Mam ko od nie dawna więc nie wiem instalacja ma już 3 lata ale sprawdzę w książce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Może być również pozaklejany elektrozawór na fazie ciekłej- wtedy problem nie powinien występować na mocno nagrzanej instalacji- nie tylko wskaźnik temperatury w zakresie pracy optymalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek23 Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Witam ponownie tak problem był z listwa wtryskiwaczy były brudne wymieniłem na nową listwę dysze przekręciłem ze starej listwy. Czy mogę jechać na lpg bez ustawiania mapy i korekty wtryskiwaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 28 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Godzinę temu, Grzesiek23 napisał: Czy mogę jechać Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 W dniu 28.05.2022 o 09:19, Grzesiek23 napisał: Czy mogę jechać na lpg bez ustawiania mapy i korekty wtryskiwaczy ? Jeżeli to te same wtryskiwacze oraz z tej samej serii to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Godzinę temu, CzechuXX napisał: z tej samej serii to tak. A później płacz, że głowica spłynęła. Zamiast wydać 100 zł na porządne strojenie czy chodzby na sprawdzenie obecnych parametrów. Nowe mają inną wydajność, a Ty nie wiesz czy strojenie jest od nowości czy już było korygowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 4 godziny temu, sylwekdm napisał: Nowe mają inną wydajność, a Ty nie wiesz czy strojenie jest od nowości czy już było korygowane Jeśli wcześniej było dobrze wyregulowane to powinno być ok. Tym bardziej od nowości. Głowica na pewno nie jest spłynie. Zresztą pewnie 90% gazowników by zrobiło autokalibrację i wyjazd co by mogło być gorszą opcją niż wymiana. 4 godziny temu, sylwekdm napisał: 100 zł Myślisz że za taką kwotę zrobi to ktoś porządnie? Przyznam że fajnie by było spojrzeć w korekty po tej operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 32 minuty temu, CzechuXX napisał: Myślisz że za taką kwotę zrobi to ktoś porządnie? Na pewno nie w BRC, bo tam kroją na potęgę. W reszcie przypadków powinni ogarnąć. Poza tym można kupić kabelek za 40 zł, i samemu próbować ogarnąć. Nie jest to trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi