AgaAniol Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Przestały mi nagle działać czujniki parkowania z tyłu, nie ma tez sygnału wrzucania wstecznego ale oświetlenie jest. Podopowiedzcie proszę gdzie szukac przyczyny. To jakiś drobiazg czy większa sprawa? Wcześniej takie sytuacje sie zdarzały na zasadzie chwilowych problemów, teraz padło calkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Sprawdź jeszcze, czy włączone wycieraczki z przodu włączają automatycznie wycieraczkę z tyłu po wrzuceniu biegu wstecznego. Jeśli nie włączy to do wymiany czujnik w skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaAniol Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Wycieraczki się włączają, a swoją droga nie wiedziałam, że to się automatycznie powinno uruchamiać ? ale działa. No ale czujnik parkowania i sygnału wstecznego nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Pozostaje sprawdzenie w bagażniku przy module. Chwilowo ginęły tzn. że coś nie łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaAniol Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 A podpowiesz/podpowiecie gdzie tego szukac? Moze uda się nam samodzielnie to ogarnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Tylne lewe nadkole pod wykładziną - tam wisi moduł. Może wystarczy kilka razy ruszyć wtyczką. Gratulujemy chęci samodzielnej naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 I jak udało się zweryfikować/naprawić usterkę? Mam identyczny problem, nie działają czujniki parkowania z tyłu, te przednie zaś nie sprawiają problemów. Jak zweryfikować czy mechanicznie są sprawne? Z tego co wiedziałem po VIN, to auto fabrycznie miało je montowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Przyłożyć ucho i posłuchać, czy cykają. Sam się kiedyś zaśmiałem jak to usłyszałem ale szubko mi mina zrzedła jak "przyłożyłem" ucho. Nie wiem czy wszystkie typy czujników tak mają ale u mnie było słychać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 W dniu 3.08.2022 o 17:06, danioRM napisał: nie działają czujniki parkowania z tyłu, W menu licznika tylne czujniki są włączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 @aniewaTak, są. Dziwne że nie pojawia się żaden błąd. Może to przez obecną pogodę jest jakieś zakłócenie sygnału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo25osw Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 @danioRMmasz hak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) W dniu 12.08.2022 o 19:04, przemo25osw napisał: @danioRMmasz hak? Tak, jest instalacja do haku, ale z tego co widzę nie jest podłączony, chyba że jakoś się wysuwa elektrycznie. @przemo25osw Mam podobny problem, tyle ze u mnie komputer nie wykrywa podłączonej przyczepki. Nie wiem czy problem z niedziałającymi tylnymi czujnikami może być powiązany z hakiem. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez danioRM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo25osw Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 @danioRM sam hak w niczym nie przeszkadza, a w twoim przypadku glowka haka jest odlaczona. Winnym jest instalacja haka, a dokładnie wyłącznik światła przeciwmgłowego i czujników parkowania który jest wewnątrz gniazda (ja mialem wewnatrz mikrostyk, ale czytalem ze sa tez opcje z blaszka wewnatrz). Nie mówię że to jest to, ale jeśli czujniki pod kompem działają, buzzer działa to instalacja haka może być podejrzanym w tym przypadku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi