szwagier24a Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Świece do 1.3 znajdziesz tutaj tak samo jak ich numer. Jak kupiłem po numerze Mercedesa a w środku opakowań były i tak NGK. https://allegro.pl/oferta/oe-renault-224019185r-swieca-zaplonowa-13024496512?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:queryandcategory&bi_c=MjEyNjg1OTEtNjUyZC00YjljLThhMmItYzNhYTc0MzRjOWY0AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=db61e382-afb5-493e-9a3d-913336be32d6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtwo Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 No u mnie raz jeszcze przed wymianą wtrysków jechałem z mechanikiem przy kompie,faktycznie w ciągu 5min zarejstrował kilka razy wypadanie zapłonów i to na 4cylindrach bo chciałem widzieć.wtryski wymienione ,przestało auto przerywać i szarpać. 1co teraz widzę jeszcze lekkie drgania silnika. Oleju nigdy auto nie brało z obserwacji przy wymianie.niewiem co dalej obserwujemy W Francji już jest pozew masowy na ten silnik.niby usterka na maxa i sąd przyznał rację.ciekawe co dalej z tym silnikiem zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtwo Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 No i byłem w ASO.6godzin i auto pyka 👍 Czyszczenie zaworów i nabrało mocy,i nic już wkącu nie szarpie.dodatkowo mi kazali przed wymianą oleju wlać Plukanka Tech2000 do oleju.bo oni to stosują.zrobię tak i ważne że auto pyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 U mnie dziś do baku wleciał Oilsyn PEATech Petrol Doctor 400ml i do pełna zatankowane Pb98. Ogień na tłoki i może trochę się poczyści. Oilsyn PEATech Petrol Doctor ma bardzo duże stężenie PEA - niby robi robotę. Po wypaleniu baku z PEA profilaktycznie będę dodawał 100 ml do pełnego baku ARCHOIL AR6900-P MAX. Przy wymianie oleju wleci już kupiona płukanka Oilsyn ReleaseTech Power Flush. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtwo Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 No mi też kazali tech2000 Płukanka do oleju ona super rozpuszcza nagar i szybko-aso to stosuje też,a do baku kazali mi też czyścik wlać fioletowy z tech2000 ale tylko na pół baku mówił mi na serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Nie ma czegoś takiego jak Tech, jak już to zielony Tec2000. Niby trochę przereklamowany produkt i oparty o naftę, więc trzeba z tym uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtwo Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Tak tech2000 zielony płukanka.a do paliwa czyścik tech2000 fioletowa. W ASO to stosują i kazali mi zrobić przed wymianą.więc nie wiem czy przereklamowany jak to leją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 @robtwo chcesz sobie wlać dodatek do paliwa to skorzystaj z tego >> TCE DYNAMIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtwo Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 (edytowane) No ciekawe też.narazie płukanka dodatkowa po czyszczeniu zaworów.a potem mu coś zapodam.porażka Renault 😷 Edytowane 12 Kwietnia 2023 przez robtwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Wszystkie silniki na bezpośrednim wtrysku wymagają dodatków do paliwa. Zawsze wytrąca się jakiś osad na końcówce wtryskiwacza i trzeba go sukcesywnie usuwać. Plykanka do oleju to zupełnie rozsądek. 1.2 to na szczęście nissan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtwo Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Rynek płukanek zapchany-chyba z myślą o Renault Tce.czy po wlaniu i odczekaniu na biegu jałowym ,można potem coś przejechać np 5km do serwisu czy zabronione bo nie dopytałemw Aso 😷😎😷 Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez robtwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Jedyną płukanką jaka zezwala jazdę z dodaną do oleju to od Xado. Wszystkie inne tylko bezpośrednio przed wymianą. Płukanka zmniejsza lepkość oleju więc nie powinno się eksploatować auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtwo Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Ale też jak tak słyszę,mało kto stosuje te płukanki. Większość mówi że to niedobre czy niebezpieczne do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sd_edesigner Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Witam, Czy ktoś z Was może polecić gdzie na Dolnym Śląsku wykonują czyszczenie zaworów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 20 godzin temu, sd_edesigner napisał: na Dolnym Śląsku dolnośląskie - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi