maniek1111 Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Dla potomnych. Do wymiany wahacza potrzebne są klucze: 21 oczkowy gięty. 30 nasadka ( dobra nie wyślizgana ). Te dwa do odkręcenia śrub tulei. 18 do odkręcenia nakrętki sworznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Ogólnie Renault stosuje trochę mniej typowe klucze poczynając o 16, poprzez 18 i kończąc na 21. To jest podstawowy zestaw każdego użytkownika renault, który lubi sam coś naprawić. Do tego duży zestaw nasadek typu torx zarówno zewnętrzne jak i wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Dokładnie kolego. Przynajmniej w Megane 3 nie trzeba opuszczać ramy pomocniczej, a nie jak w Lagunach czy tez w Megane 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 11 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2025 (edytowane) Hello, Potrzebuje wymienić wahacze w M3. Mam 1.5 dci GTline z 2012r. Czy wahacze do różnych wersji są takei same? Znalazłem to FEBI BILSTEIN WAHACZ ZAWIESZENIA 37067 - Wahacz, zawieszenie koła do 🚗 Wahacze od Motostacja i to FEBI WAHACZ ZAWIESZENIA 177877 - Wahacz, zawieszenie koła do 🚗 Wahacze od Motostacja. Ale z opisu nie mogę rozkminić czym się różnią. Ktoś, coś? Edytowane 11 Marca 2025 przez Maks79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 11 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2025 Jakiś syf jest w tych numerach FEBI A w ogóle to musi być ta firma? To nie jest producent i często możesz na totalny chłam trafić. Loteria na dwa uda, abo sie udo, abo sie nie udo Weź porządne SKF (sam na nich jeżdzę) https://allegro.pl/oferta/wahacze-skf-vkds-326043-b-16916886671 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 11 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2025 Chyba to rozkminiłem na podstawie opisu wahaczy OE Renault. Wychodzi na to, że dla wersji ze skrzynią EDC są inne wahacz (dokładnie, to chyba tylko tuleje tylne). Ale fakt .... ten SKF mnie przekonuje. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 11 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2025 Proponuję skorzystać z CatCar Info. Wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane. Zawsze tak robię przed zakupem części co do których mam jakieś wątpliwości. powiem Wan, że nie zdarzyło się żebym kupił nie taką część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 13 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2025 (edytowane) Wymieniałem w tamtym miesiącu i nie bawiłem się w jakieś podróbki, kupiłem oryginały, nie są dużo droższe Kupowałem te LINK Dodam,że oryginały wytrzymały u mnie 280 tys. Edytowane 16 Marca 2025 przez Tomek65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 15 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2025 Też wymieniłem na oryginał. Pojechałem na geometrię , bez żadnych korekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 15 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2025 CatCar podpowiada tylko oryginalne części. Warto zerknąć bo niekiedy są subtelne różnice np. drążek reakcyjny ma różna grubość w różnych wersjach silnikowych. Ale potwierdzę, to że oryginał to oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi