krisy Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 na allegro 52 złote a dostawa pocztą gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Przepraszam,że dopytam,a ta tulejka jest z której strony maglownicy?tylko z prawej?.Niebawem będę tam zaglądał/mam luzy tam wewnątrz/to przy okazji popatrzę na stan osłony gumowej i ta właśnie tulejkę. Edytowane 26 Marca 2017 przez sobiepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dus.jakub Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Jak objawia się to stukanie? Przy ruszaniu i ewentualnie mocniejszym hamowanie jest taki tępy stuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88mlody Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Niestety moja maglownica już dawno odmówiła posłuszeństwa - przy ostatnim ustawianiu zbieżności mechanik powiedział, że jej czas już nadchodzi... Zacząłem rozważać regenerację, ale oprócz luzów/stuków moja kolumna zaczęła sama kontrować/odbijać. Zasięgnąłem informacji i okazuje się, że odpowiada za to pewien zawór (o ile się nie mylę), który jest częścią maglownicy - oczywiście tego przy regeneracji nie wymieniają. W moim przypadku regeneracja nie zapewni mi 100% tego czego potrzebuje. Znalazłem taką aukcję: KLIK Zestaw maglownica+końcówki+drążki za 550zł.... Pytanie czy to faktycznie oryginał (w intercars koszt 1400zł) czy jakaś chińszczyzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 A to jak jest coś warte ? http://allegro.pl/maglownica-megane-ii-1-4-1-6-2-0-16v-2-0-16v-turbo-i6753274488.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol.szczecin Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Odświeżając temat, czy to przekładnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 To raczej wygląda na skrzynię biegów i półoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol.szczecin Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Hmmmm....tego się obawiałem, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jak objawia się to stukanie? Przy ruszaniu i ewentualnie mocniejszym hamowanie jest taki tępy stuk? Jeśli się nie mylę to stuki pochodzą z wahacza czyli albo sworzeń albo tuleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Witam. Kupiłem w końcu nową przekładnię i po wymianie była robiona zbieżność, ale przy prędkości od około 110 do 130 czuć bicie na kierownicy. Coś jest źle zrobione czy opony są do ponownego wyważenia (kupiłem nowe i zostały założone miesiąc temu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Może zamień opony miejscami, przednie daj na tył, a tylne na przód. Zrobisz test i będzie bardziej wiarygodny czy faktycznie koła do wyważenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Ja kupiłem nowe Good Year zimowe 15" made in Poland i po 3 miesiącach wszystkie wybuliło a przedstawiciel odrzucił reklamację twierdząc, że wszystko jest ok. Tą decyzją spowodowali, że to już ostatnie opony z tej firmy w skład której wchodzą też chyba Fulda, Sava i kilka innych. Gwarancja poprostu nie istnieje. Opony były jednymi z najdoższych na rynku w cenie Continentali. Wibracje mogą się pojawiać jeśli podpora prawej półosi będzie miała luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris146 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 witam, mnie również dopadł luz góra/dół w maglownicy po prawej stronie (Megane II ph1). Po zdjęciu osłony drążka widać nalot rdzy. Moje pytanie czy żeby zniwelować luz z prawej strony wystarczy wymienić tą tulejkę czy tylko regeneracja przekładni i czy do demontażu potrzebne jest wyciągnięcie maglownicy czy tylko odkręcenie drążka?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loverman Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) Witam odgrzeje temat bo ciekawy jestem jak wymienić tą tulejke,jak sie do niej dostać aby ją wyciągnąć.Mam do poniedziałku przegląd i mam luz na maglu na tulejce, prowadnica nie skorodowana wiec spróbowałbym wymiany tylko jak tam dojść bo po odkręceniu drążka tulejka jest głęboko.Proszę pomóżcie. Edytowane 19 Czerwca 2018 przez loverman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Na rynku obecnie dostępne są nowe przekładnie w dosyć dobrej cenie. Są w zestawie razem z nowymi drążkami i końcówkami TRW. Producentem jest fabryka w Turcji, która dostarcza przekładnie do Renault na pierwszy montaż. Z tego względu opłacalność regeneracji jest mocno dyskusyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi