DrNO Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 A ja w weekend trochę pobawiłem się na trasie do Bohani tym moim tempomatem i przyznaję wam rację, bijąc się w pierś. Gdy włączony jest tempomat, jakiekolwiek naciśnięcie gazu powoduje przyspieszenie. Tylko przy ograniczniku trzeba depnąć. Druga sprawa, dziś, z drobną pomocą pana Sebastiana z Autoelektroniki, "zamontowałem" i uruchomiłem tempomat u armoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armog Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Potwierdzam ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) Superowa sprawa ;) Jeszcze tak szybko nie przyspieszałem bez naciskania pedału gazu ;) do zadanej prędkości ;) aż wgniata w fotel ;) Sterowanie bez zarzutu ;) Patent naprawdę bardzo dobry ;) Reszta funkcji też działa bez problrmowo ;) Wielkie podziękowania dla DrNO, za pomoc w odpaleniu tempomatu ;) Naprawdę warto ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Wielkie podziękowania dla DrNO, za pomoc w odpaleniu tempomatua ja??? Kiedy mi zamontujesz Doktorku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Wpadnij do mnie na jakieś 5-6h, tyle trwa przerobienie pilota i wizyta na CLIPie, to się zrobi Z Wiednia masz jak rzut beretem ;) Od armog zakup zbędnego pilota ;) Podeślij do mnie, to będzie jeszcze szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 DrNO, Trzymam za słowo,na pewno się zamelduję.Jabby co to na gg albo pw sie zgadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekwu Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 heh temat zrobil się bardzo rozlegly i nie czytelny jezeli chodzi o instrukcje montażu. Wnioskuję że jak mam już kierownice z przyciskami musze dokupic tylko przycisk włączania tempo. i pod pedały czujniki tak? okablowanie jest ukryte w aucie? mógłby ktoś zrobić jedną czytelną instrukcje. chętnie zrobiłbym sobie taki bajer.. szczególnie że mam kierwonice z przyciskami do obsługi tempo. Hey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Wystarczy Ci tylko włącznik i wizyta na CLIPie. Jeśli oczywiście masz już instalację w aucie. Spradzić to można po obecności białej, 6-cio pinowej wtyczki (jeden pin pusty), która powinna być przylepiona taśmą do wiązki kabli dochodzących do panelu sterowania natężeniem oświetlenia "miejsca pracy kierowcy" i regulacji wysokości wiązki reflektorów (nie dotyczy wersji z xenonami). Ufff, chyba dokładniej się nie da!? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekwu Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 jak się do tej wiązki najprościej dostać? pod kierownicą plastiki? auto dopiero kupiłem także dopiero go poznaje :D nie znam również znaczenia słowa CLIP. :roll: [ Dodano: 2009-05-18, 23:29 ] dobra już wiem gdzie jest wiązka... teraz tylko wytłumacz mi słowo CLIP i jaki jest koszt montażu czujników na pedała.. dzięki! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 CLIP - komputer ze złączem serwisowym umożliwiający PEŁNĄ diagnostykę samochodu co do czujników to spr czy nie ma ich już fabrycznie zamontowanych - u mnie były :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Z wcześniejszych rozmów wynika, że czujniki w pedałach mają wszyscy i mają te czujniki odpowiednio podłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekwu Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 jak te czujniki wygladaja? widoczne sa pod pedalami? [ Dodano: 2009-05-19, 12:27 ] mam nad każdym pedałem elektroniczne tak jakby "tłoczki" które chodzą razem z naciśnięciem pedału podłączone kabelkami.. czy to jest to? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 tak to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekwu Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 zwarłem styki aby sprawdzić czy działa i zaświecił mi się SERVICE - Auto Lights Fault czyli że czujnik zmierzchu mi nie dziala... bezpieczniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Zwarłes nie te kabelki co trezba :D . zerknij kilka postow wyzej - spaliles bezpiecznik - albo 3A w kabinie (tak bylo u mnie) albo 7A pod maska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekwu Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 wymienilem bezpiecznik pod machą.. jest ok ale zwarlem styki ktore powinienem i TEMPOMAT nie dziala.. hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi