cocker999 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 pytanie z innej beczki. Nie wiedzałem czy zacząć nowy temat czy tu napisać. Najwyżej ktoś zrobi z tym pożadek. Czy ktośslyszał juz o tym ze ubezpieczenie ma drastycznie wrzosnac niebawem? Coś o tym mowili, że tyczy to aut powyżej 10 roku "życia". I właśnie nie wiem czy to był jakiś projekt ustawy czy może już coś takiego wprowadzili. A kwota ma przekraczać 2.000 zł Zalecam lekturę regulaminu forum - zasady pisania postów polecam szczególnej uwadze. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 cocker999, Poczytaj na forum o podatku ekologicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobii Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 W ramach akcji "ubezpiecz się z tatą", w HDI składka roczna za Megane 1.4 ECO '96 wynosi mnie 305zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 dziobii, możesz napisać coś więcej na ten temat? Nie chcę wertować "cudownych" ulotek gdzie tylko zachwalają, a chcę poznać opinię użytkownika. Ja za swoje 1,9 dCi płacę ponad 450 zł/pół roku (podstawowe ubezpieczenie), mam 22 lata i dopisany jest ojciec z pełnymi zniżkami. Ubezpieczyciel - PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobii Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 meganecoupe02, szczerze Ci powiem, że nie zgłębiałem się w oferty towarzystw ubezpieczeniowych - ojciec zawsze był ubezpieczony w HDI, ma maksymalne zniżki i wychodzi 305zł. A co Cię dokładnie interesuje? Dokonać Ci wyceny Twojej Megane dCi? Jak na obecną chwilę, to warto chyba też dowiedzieć się co tam w Link4 się dzieje, bo znajomi sobie chwalą że chyba tam najtaniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 za miesiąc chyba kończy mi się ubezpieczenie i to jest chyba ostatni dzwonek żeby wypowiedzieć umowę PZU. Nie orientowałem się jeszcze jak jest u innych ubezpieczycieli, ale myślę że znalazłbym trochę taniej. Z Link4 nie chcę współpracy, bo w razie jakiś problemów nie ma się komu do tyłka fizycznie przyczepić, a jedyna możliwość to telefon - odpada. Za PZU przemawia fakt że wszystkie 4 samochody, wszystkie maszyny i wszystko inne mamy tu ubezpieczone i taka już jest "tradycja" że nie ma czasu zmienić firmy, a firma ma klienta coraz głębiej wiadomo gdzie. A przy okazji jakbyś mógł zrobić mi wycenę to byłbym wdzięczny Może miałbym argument żeby zmienić oprawcę ;) - załatwmy to na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oak Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Hestia O/C = 248 zl AC FULL pakiet = 1480zl (drogo bo auto pol roczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskinia Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ja w poniedziałek podpisuję polisę w AXA. OC+AC+wysokie NNW (kierowca250tys pln, pasażer 50tys). Bez wkładu własnego i bez utraty wartości auta w skali roku. Przedtem nie miałem AC, ale zniżki przechodzą z OC. Wyszło 997 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Wyszło 997 pln dla jakiej wartości auta? zniżki max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskinia Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Zniżki OC mam 60%. Nie wiem od jakiej wartości auta jest wyliczona polisa, bo na razie rozmawiałem przez telefon. Ma przyjechać przedstawiciel AXA cyknąć fotki auta i przywieźć dowód wpłaty. Zrób sobie wstępną symulację- mnie się kwota mniej więcej pokrywała, nawet wyszło mniej korzystnie-Jak robiłem przez internet, to jeszcze nie było tej promocji, z zachowaniem wartości auta w skali roku https://www.axa.pl/quote/index.aspx W którymś tygodniku motoryzacyjnym czytałem krótkie podsumowanie firm ubezpieczeniowych i AXA wypadła korzystnie. Mr.T, jak jesteś z Warszawy, to pewnie będzie inna kwota, ale kto wie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Niedawno opłaciłem auto Megane Grandtour 1,5 dci 74 kW z 2004 roku wycenili mi na 24500 :cry: . Wyszło 980 / rok OC+AC+NNW AC serwisowe bez wkładu własnego , nie wiem ile mam zniżek za bezszkodową jazdę ale mła żonka jest pracownikiem Hestii i ma jakieś zniżki pracownicze wiec jestem całkiem zadowolony. Bałem się ze będzie dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 mła żonka jest pracownikiem Hestii i ma jakieś zniżki pracownicze 50% (mła małżonka była pracownikiem Hestii, sam też jestem tam ubezpieczony, ale bez tego "bonusa" ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskinia Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 A najlepsze było to, że dzisiaj był rzeczoznawca- przejechał samochód czujnikiem do mierzenia grubości lakieru, cyknął chyba 15 fotek z zewnątrz i wewnątrz, spisał wszystko dokładnie- nawet rozmiar felg Pewnie jak auto jest powypadkowe, to mniej wypłacają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/ne...-uwazaj,1304972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaŁaS89 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Zmiana patrz niżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi