kamilf Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 samochodzik, dlaczego stanowczo odradzasz ubezpieczalnie telefoniczne? Moim skromnym zdaniem to bardzo wygodna sprawa, dla kogoś kto nie ma czasu na chodzenie (niektórzy żeby ubezpieczyć muszą kawałek pojechać) i załatwianie ubezpieczenia (przeważnie wystarczy 10 minut przez telefon i gotowe).Ubezpieczenie,tzn.egzekucja roszczeń nie zależy od Twojego ubezpieczyciela tylko od ubezpieczyciela sprawcy z tego co się orientuję w tym temacie,czyż nie? A skoro tak to czemu niby jest to złe rozwiązanie? Od 5 lat ubezpieczam przez telefon, nigdy nie było problemu z czymkolwiek.A jeśli chodzi o odradzanie to ja odradzam PZU- bo jest u nich drogo,Link4- bo się motają i gubią przesyłki, i oczywiście firmy typu MTU czy inne ścierwo,którego nazwy nie potrafię rozszyfrować- a to dlatego że po prostu nie mam przekonania do ubezpieczalni nieznanych na całym świecie.I generalnie jestem zdania że z polskich rzeczy to dobra jest tylko wódka,ubezpieczenia niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Ekhm... MTU = Hestia, to brand profilowany na inny segment klientów, ale infolinia i BLS ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Jako że kończy mi sie ubezpieczenie w styczniu a prasa donosi o przewidywanych podwyżkach OC od stycznia postanowiłem sie ubezpieczyć w grudniu. Na OC mam 20% zniżek, na AC zero. W mBANKu dostąłem najtaniej coś około 1750zl dla AC (cena części pomniejszona o amortyzację), z NNW i asistance na cała europe. Dostałem cynk od znajomego ktory mi polecił jeden punkt. Byłem tam i okazało się że chlopaki zaproponowali mi ten sam zakres za 1550 tyle że full pakiet bez zadnej kwoty minimalnej, żadnych amortyzacji. Przypuszczam że gdybym chciał to z amirtyzacją miałbym jakieś 200zl taniej jeszcze. Trzeba panowie szukać, wszystko zależy od agenta ubezpieczeniowego. I o ile ktoś ma full zniżki to różnice są raczej już kosmetyczne to cała reszta powinna szukać i szukać. Osobom z okolic chętnie polece telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 w PZM zwyżka za wiek + zniżka ojca 30% wyszło magiczne 1080 złotych... dobra rada dla wszystkich młodych kierowców: jak robicie kogoś współwłaścicielem to upewnijcie się ile ma zniżki bo ja byłem święcie przekonany że ojciec ma 60% a tu niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Ja nie mam złych doświadczeń z telefonicznymi ubezpieczycielami (a dokładnie z Link4). Mam tam ubezpieczenie od ładnych paru lat, początkowo OC i AC od niedawna samo OC. Likwidowałem raz szkode z AC, bez problemów. Z OC nie wiem bo przecież to nie dla mnie, za to znajomy kiedyś likwidował, nic nie wspominał o problemach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Megane III Coupe 2009, 40% znizek, Allianz, Pakiet OC+AC+NNW, bez udzialu wlasnego, koszt ubezpieczenia 1840zl Wniosek: najlepiej ubezpieczac u dealerow samochodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 na dniach jadę przedłużyć polisę: Megane III 60% zniżek, Allianz, pakiet AC+OC+NNW, bez udziału własnego, koszt ubezpieczenia 1304 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fender1977 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ja ubezpieczyłem Meganę II 2007r. jakoś tak od 21.01. w AXADirect. Pełny pakiet AC/OC/NW za 1231zł przy 20% na AC i OC....pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walther77 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Scenic 1,9DCI 2001 rok. OC+ kradzież i spalenie w AXA i 60 % zniżek to dwie raty po 350 zł.Dają kupony rabatowe. Jak powołasz się na moja polisę z tym kuponem dostajesz 50 zl rabatu (ja też:-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam Megane 1,9 DCI 2001r kombi OC, AC, NW + pakiet na szyby w PZU przy zniżkach 60% pod POznaniem 1280zł, bez udziału własnego , pełna polisa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 PZU 1680 zł OC + AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek87mikolow Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 to ja czegoś nie kapuja :-/ Każdy ma jakąś inną cenę :-/ Jak ja rejestrowałem auto to miałem do zaoferowania u dilera ubezpieczenie oc +ac za 2100 i to w pzu i allianz :-/ A tu widza ceny 1600,1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Cena ubezpieczenia zależy od miejsca zarejestrowania samochodu.I tak za taki sam model w różnych rejonach Polski ceny będą inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard55 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 AXA Direct / pełny pakiet / - 1096 zł. po 100 zł zniżce za podanie nr. polisy osoby polecającej . Polecam Ubezpieczałem 7 stycznia auto 1,9 rok 2005 z 60% zniżką . Jeżeli ktoś chciałby skorzystać ze 100zł zniżki podaję numer polisy , którą trzeba podać przed zawarciem umowy xxxxxxxxxx - Ryszard Kalicki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Coś ściemniasz z tą zniżką :evil: z tego co się orientowałem to zniżka wynosi 50zł jeżeli już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi