Lelupi Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Podawanie kwoty ubezpieczenia bez podania przyjętej wartości pojazdu jest bez sensu. Proszę to mieć na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Miejsce zamieszkania ma także duże znaczenie przy ubezpieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Mi w PZU napisali na ubezp. że moje magena z 2006 roku jest wart 6 tys. zł Edytowane 27 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Z tydzień temu zapłacone OC i AC w PZU. Konkretnie to OC, AC, autoszyba, NNW i ochrona zniżek w OC, AC. Razem wyszło 1000 coś (chwilowo nie mam pod ręką polisy? Szkoda kasy, ale cóż...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
showstopper Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Szkoda, szkoda, no ale przecież warto w sumie, zresztą i tak mus to mus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
largo777 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Łódź, Megane 1.9 2006 rok, OC+AC+Assistance łącznie 985 zł. Wartość auta wyceniona na około 15-16 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 A w jakim to towarzystwie wykupione masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablontko Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 dużo towarzystw reklamuje się że mają najtańsze a jak się zrobi obliczenie składki to u nich najdrożej. przykład Proama - ma drogie a niby 70 % zniżki. tańsze są inne ubezpieczalnie ... ja mam wykupione w avivie i bez znaczenia jaki samochód i jaka pojemność w moim przypadku to wartość ubezpieczenia przeważnie jest w tych samych granicach niecałe 500 zł na rok przy jednej wpłacie lub przy dwóch ratach trochę powyżej 500 zł tak że jedna rata wychodzi 260 - 280 zł. oczywiście tylko OC i NW. jeden wóz 1,4 drugi to 1,6. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
largo777 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 A w jakim to towarzystwie wykupione masz?? Compensa. Z tym, że pracuję w korporacji i to jest ubezpieczenie tak jakby podciągnięte pod ubezpieczenie floty, ale na moje imię i nazwisko. Tutaj mam stała składkę za OC (ok 420 zł bez względu na pojemność silnika) i jakiś % od wartości do AC (oryginalne części, bez wkładu własnego itp) oraz Assistance za 50 zł (holowanie cała Europa, 3 dni samochód zastępczy). Korzystałem już zarówno z AC jak i Assistance i nie było problemów i haczyków w umowie jak często się zdarza. Moja rada tak - jak wcześniej nie miałem żadnej takiej oferty, szedłem do Agenta Ubezpieczeniowego który miał 20 towarzystw, prosiłem o najtańsze ubezpieczenie OC. Przy AC trzeba sprawdzić dokładnie jakie są warunki umowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsakpawel Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 OC w Proama 318 zł na rok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nela_32 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dziś płaciłem 340 zł za OC z NNW w PZU za cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ja wykupiłem właśnie ubezpieczenie OC w Generali . Za megane 3 dci 1,5 wyszło 443 zł/rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane_rs Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Megane RS, rocznik 2013, wartość pojazdu 95k, okolice Piaseczna pod samiutką stolicą. Auto leasingowane. Ubezpieczyciel: PZU, drugi rok popisowy. Pierwsza oferta 5000zl (pełen pakiet) Finalnie cala polisa ac/oc/nw 2585zł po negocjacjach i pokazaniu oferty link4 (który notabene też należy do PZU) . Warto rozmawiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Gratuluję, oferta bardzo dobra. W zasadzie poniżej kwoty minimalnej jaką PZU żąda od tej wartości auta! Oczywiście nie podważam wiarygodności oferty nie znając wszystkich szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane_rs Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Przepraszam, zawyżyłem nieświadomie wartość auta. W polisie jest niżej niż podawano w ofercie. Wyjaśnię to bo mnie intryguje. Załączam skan (fragment) żeby nie było. Dodatkowo leasingodawca jest z Wrocławia więc auto tam zarejestrowane (ja używam je w Piasecznie) Sorki za bezrefleksyjne pisanie i wprowadzenie w błąd. Dodano: 09 gru 2014 - 02:40 A pierwotna oferta PZU dokładnie 5028zl Edytowane 9 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi