Arczi92 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 nie mam neostrady ale dobra nie wypowiadam sie już w tym temacie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 spokojnie spokojnie, wszystko można wytłumaczyć. Trzeba wziąć pod uwagę kilka szczegółów, które wszystko wyjaśnią. Po 1. Błąd licznika wynosi ok 10%, co przy maksymalnej prędkości dla 1.4 16V (180km/h) daje ok 18 km/h to już mamy prawie 200. Po 2. Weźmy pod uwagę błąd paralaksy - częste zjawisko, liczniki w Megane są ustawione pod kątem dla kierowcy. Pasażer jest w jeszcze gorszej sytuacji bo patrzy całkiem z boku, co nie pozwala odczytać wiarygodnego wyniku pomiaru. Po 3. Auto mogło się poruszać na 18 calowych kołach, to w rezultacie dodaje kilka km/h. Po 4. Auto mogło się poruszać z otwartą szybą, a wiatr dostający się szczelinami podnosił (przy 200 to już opuszczał) wskazówkę prędkościomierza. Tak więc moi drodzy, wszystko jest możliwe i gdybyśmy dodali te wszystkie bonusowe kilometry to wyszedł by przyzwoity wynik A teraz żeby nie było całkowitego OT, to ja jechałem dziś 67 km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 he można jeszcze wypatroszyć auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 no niby można, ale na czym byś wtedy siedział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiker Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ja jechałem licznikowe 180 a tata 190. Mi przy tych 180 nawigacja pokazywała 174 km/h wiec prosze mi za przeproszeniem nie pier**** o 10% czy 20% przekłamania... Gdyby ktos pytał mam felgi 15 cali. Ile maksymalnie auto poleci nigdy nie będę sprawdzał bo dla mnie to bez sensu ale jestem pewien ze te 195 które podał producent spokojnie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 no nie ma co żyłować juz silników i tak w mieście jak sie jeździ to często w korkach się stoi. :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 wbrew pozorom silnik na trasie mniej po tyłku dostaje niż w mieście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 ale z rozsądną prędkością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturka24 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Moja megane 2 1.4 16V wyciagneła 170 km/h. Więcej już nie cisnełem bo droga za wąska i wyboista. Skończy się zima to ponowię test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 mam teraz 1.9 dci 130hp i 1.4 16v i chodzi super wiadomo że nie tak jak 1.9 ale ze spokojem mogę powiedzieć , że 1.4 180 da rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tippex Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 1.9 dTi - 230 km/h na A4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 coraz bardziej mi sie nie chce zagląać w ten temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Kam1l, zajrzyj do ekojazdy,tam też już sie zaczynaja cuda.Dobrze,że to dział OT i koledzy mogą popuścić wodze fantazji.Trzeba jeszcze zapodac temat o przyspieszeniach naszych autek,tez się będzie działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 OOO Waldek dokładnie wczoraj to sprawdzałem - Trafiłeś. Osiągnąłem prędkość max. 120 - czyli taką jaką zamierzałem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Tippex- jasne a moje dci sie wzbija jak mam powyżej 250 Wyluzuj i odpuść ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi