n1gdy Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Tjaslowski informuje cię iż nie każda tapicerka skórzana ma podgrzewanie foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Być może zadam laickie pytanie, ale w którym miejscu Megane CC z 2007 roku powinna mieć podstawy pod przekaźniki? Mam fabryczne maty w fotelach, mam całą wiązkę, mam już panel sterowania do tego, no ale nie działa, bo jak przypuszczam nie mam przekaźników i nie mogę tego zlokalizować. Po podłączeniu przycisków grzania jest na nich podświetlenie, ale po naciśnięciu guzika nie zapala się na nim kontrolka - jak rozumiem zapala się w momencie jak na przekaźniku jest załączony plus. Reasumując to moje pytania: 1.) Gdzie szukać podstaw pod oryginalne przekaźniki? Bardzo byłbym wdzięczny za zdjęcie. 2.) Ma ktoś numery oryginalnych przekaźników? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredek25 Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Podstawy pod przekaźniki są pod fotelami (u mnie koloru niebiesiego). Po wciśnięciu przycisku powinien pokazać się komunikat na liczniku, że podgrzewane fotele zostały aktywowane. Komunikat jest niezależny od przekaźników. Edytowane 24 Marca 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Zgredek, nie aktywowałem jeszcze w liczniku tej opcji, więc na pewno się nie pojawi :D Wieczorem pogrzebię tam jeszcze czy żadnej podstawy nie znajdę. Dzięki za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Witam, Wczoraj przy sprzątaniu Megane CC 2006 zauważyłem, że mam instalację pod podgrzewane fotele. Za ręcznym znajdują się dwie dodatkowe kostki (brązowa i niebieska) Natomiast pod fotelami (tu akurat przykład z fotela kierowcy coś takiego: cięcie Guzików do podgrzewania foteli nie mam. Jest jakaś szansa, że fotele mają wbudowane maty do podgrzewania ale fabrycznie nie było to wszytko podpięte? Jest jakaś możliwość sprawdzenia tego? Pozdrawiam, Regulamin dodawania zdjęć P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Niebieska kostka jest od w łącznika czujników cofania. W poliftowych wersjach była już seryjnie ta instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Czujniki cofania działają i mają się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 A jaką masz kostkę w czujnikach cofania dokładnie w przycisku włączania i wyłączania ich na tunelu środkowym?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Nie mam tam włączników od czujników cofania. Z tego co zauważyłem, jakieś pudełeczko od czujników jest w bagażniku (czarne do którego podłączone są czujniki) Może nie jest to oryginalny system?:) W fabrycznych systemach jest włącznik i wyłącznik czujników parkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Zerknij w dział sprzedam do mego ogłoszenia z czujnikami sprzedam tam masz pokazany ten przycisk, centralke, buzzer i możesz porównać ze swoją. Oryginalnie niebieska kostka szła do tego przycisku w tunelu środkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. Witam, Chciałbym dorobić sobie podgrzewanie foteli w CC, lubię jak mnie coś grzeje, nawet w lato podczas chłodnych wieczorów gdy dach jest spuszczony się przyda. O zimie nie wspominając. Znalazłem takie maty: http://allegro.pl/mata-grzewcza-grzejna-pod-tapicerke-12v-komplet-i4519302436.html tapicer wszyje mi je z 100. Teraz tylko pytanie o podłączenie. Nie chce się przebijać do silnika z kablami, chciałbym wpiąć się do zapalniczki. Pytanie czy 'udźwignie' ona takie obciążenie. Na razie myślę tylko o fotelu kierowcy, i tak 90% jeżdżę samemu. Czy są jakieś przeciwwskazania do takiego podłączenia? Z góry dzięki za porady. Kolego, skoro pisałeś już w tym temacie, to po co zakładać nowy o tym samym (doposażeniu auta w podgrzewane fotele). Tematy połączono. damiar Edytowane 25 Września 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 ze wzoru A=W/V wynika "na okrągło", że 36W/12V=3A. sprawdź, jaki masz bezpiecznik do zapalniki: 5A czy 10A wtedy będziesz wiedział, czy jeszcze coś będziesz mógł w tym czasie podłączyć do gniazda. IMHO 36W to chyba słaba ta grzałka i będzie długo nagrzewać się nim coś mocniejszego poczujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Na razie myślę o samej możliwości. Zaraz zrobię rozeznanie czy taka mata będzie OK czy jednak tak jak mówisz. W sumie to nie ma to grzać samochodu tylko 'smyrać' plecki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 tylna szyba w SCII to grzałka o mocy 210W, więc jakoś te 36W do mnie nie przemawia. może się mylę... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Przeglądając maty z Allegro większość ma góra 48 W. Nawet takie zakładane na fotel pod zapalniczkę. Trzeba by znaleźć kogoś kto używa takiej maty zakładanej na fotel aby się wypowiedział. Połączono. Witam, Posiada ktoś matę grzewczą zakładaną na fotel i podłączaną pod zapalniczkę? Macie jakieś uwagi opinie o czymś takim? Taka tymczasowa alternatywa do fabrycznie podgrzewanych siedzeń. Chciałbym wiedzieć jaką macie moc/model i czy uważacie że warto coś takiego kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi