TuneFORCE Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 ddareczek napisz mi na PW gdzie robiłeś program żebym mógł ewentualnie wykluczyć soft jako przyczynę bo to może być przyczyna i korekta załatwi sprawę albo trzeba moda robić od nowa jak sprawa zajmował się jakiś druciarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddareczek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 oj...nieladnie tak pisac o kolegach po fachu... Wystarczy przeczytac dwie ostatnie strony zeby wszystkiego sie dowiedziec. Tam jest fotka z wykresem a na niej dane firmy ktora robila moda. Jesli nawet jest jakis blad na mapie to czlowiek ktory mi to robil nie bedzie mial problemu zeby to poprawic. Moim zdaniem to perfekcjonista... Chyba znajde chwile czasu i podjade sobie do niego, chociaz problem sie nie powtarza, moze bedzie jednak zapisany w kompie i po podpieciu czegos sie dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneFORCE Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 oj...nieladnie tak pisac o kolegach po fachu... nie za bardzo rozumiem napisałem o kimś coś nieładnie? gdzie? w którym momencie? zapytałem Cię normalnie a Ty wyskakujesz z jakimiś dziwnymi tekstami było trzeba napisać kto robił moda a nie mądrale zgrywać, gdybym wiedział że to Wojtek to bym od razu soft jako przyczynę wyeliminował...ale po co pisać konkrety lepiej jakieś głupie zarzuty na poziomie 12latka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddareczek Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 bez urazy...Odpowidzialem zwyczajnie na Twoje pytanie...Nie chcialem sie wymadrzac, nie po to tutaj jestem, tylko dlatego zeby dowiedziec sie czegos nowego i poznac odpowiedzi na nurtujace pytania. Docinek na poziomie 6 latka rowniez nie chce mi sie czytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 a ja się pochwalę, dzisiaj byłem u Aligatora i wyszło 165km i 355 Nm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 wyszło 165km i 355 Nm z 1.5?? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 kolek ile ci wyszło na serii? i czy te 165km i 355 Nm to już nie za dużo? bo chce jechać na tego chipa ale boje się żeby mi korba bokiem nie wyszła :-/ , gdzieś tam parę osób pisało że optymalna wartość dla 1,9 dCi to 150hp, więc sam już nie wiem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 kołek ma tytanowe półośki, skrzynie ze stopu widii sprzęgło ze spieków a korby i tłoki zakute więc dla niego 165km i 355 nm z 1.9 to pikuś :) btw. wymyśliłeś coś ze sprzęgłem i dwumasą czy kupiłeś po prostu nowe seryjne i zamierzasz jeździć ostrożnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 sartek, przeczytaj mój temat to bedziesz wiedział o co chodzi :) arni88, no za duzo no ale fajnie się jeździ... seria wyszła 126hp/289nm, mechanicznie jest zrobiony kompletny wydech od turbo do tyłu 2,5" bez katalizatora, i przelotowy na końcu.. oraz intercooler przeniesiony centralnie do wlotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam po programie mialem prawie identyczny rezultat jak kolek , pozniej wymiana turba i takie duperele i auto wogole nie jedzie czasami ma przeblyski ale to czasami zachowuje sie jakby byl seryjny program . mial cos ktos podobnie moze sie z tym wiazac wymiana turba ,wydechu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneFORCE Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 rambolipamboli - jakie turbo włożyłeś? seryjne czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Wykresik do oceny, ponizej 2000obr marny przyrost bo turbina po regeneracji kupowato ładuje juz przed chipem to odczułem, ale jak sie rozleci to następna moze będzie lepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 TuneFORCE, jak narazie seria bo stara sie zjarala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Pojawiło się coś nowego na rynku.Usługa,która nazywa sie optymalizacją silnika...broń boże nie chiptuning B) Wykonywane przez najwyższych klasy specjalistów renomowanej szwajcarskiej firmy ;-) Koszt prawie 2x większy od tego niszczącego nasze silniki paprania w kompie silnika. Naszych renófek niestety nie ma w ofercie szwajcarskich inżynierów.W naszych autach nie można nic poprawić nie ryzykując trwałości silnika lub bezpieczeństwa jazdy. Do poczytania w poradniku auto świata.Normalnie mnie rozbawili.Ale na pewno się znajdą ludzie,którzy za chiptuning nazywany optymalizacją zapłacą 2x drożej :shock: Link na stronkę firmy...to chyba nie będzie reklamą???Jeżeli tak prosze Modów o wyczyszczenie. www.oct-polska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Pojawiło się coś nowego na rynku.Usługa,która nazywa sie optymalizacją silnika. Na aledrogo kiedyś o uniwersalnych chipach z oprnikiem mówili to samo. Next: używałem ostatnio 1.5dCi w oryginalnym 105koni- mam słabe odczucia dla tego silnika, jeżdżąc na stałe schipowanym na tę moc z 85KM. Odnoszę wyraźnie uczucie lepszej kultury pracy i dynamiki z 85+, o spalaniu nie wspominając. Co innego, że nie jechałem trasy, tu 6 bieg zapewne zaplusuje- tego nie miałem gdzie załadować. Tuningowany mniej pali! :shock: , co za cholera B) Dla jasności stan, rocznik i przebiegi samochodów podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi