oak Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Bo ponoć z tego co mówia chlopaki na miescie, to 1.5 dCi, 105ps - maja tylko w papierach. A realnie przewaznie maja 94-96 + - i moment nieco ponad 220 nm Aczkolwiek b.latwo podciagnac go do blisko 120 ps i blisko 260nm, no i ten 6 bieg - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Na aledrogo kiedyś o uniwersalnych chipach z oprnikiem mówili to samo. to nie jest to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcbzk Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 a ja mam takie pytanko gdzie polecacie zrobic chipa? mieszkam w szczecinie i kiedy slyszalem od kogos ze polacaja poznan, nie wazne w jkim miwscie bo czesto jezdze w bieszczady skad pochodze takze praktycznie wszedzie mam po drodze.. bardziej zalezy mi na jakosci i sprawdzonych firmach... a i jeszcze mam megi cc 1.9dci 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Compsport Kraków, Dynosoft - Aligator Tychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneFORCE Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 mcbzk raz na 6-8tyg robimy auta w Szczecinie, w razie potrzeby zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Uploaded with ImageShack.us Tyle wyszło u mnie, turbawka ustawiliśmy na 1.35. w dole raczej spokojny przyrost bo nie chciałem katować silnika i sprzęgła wysokimi przyrostami poniżej 2000rpm, tak i w serii spory gift w postaci dodatkowych Nm co mnie dość mocno zaskoczyło... kolek, dlaczego u Ciebie wykres pikuje już przy 4200rpm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 slavOK, wykres bardzo ładny, gratuluje, a u mnie w zakresie 2000-2400 jest pofalowane i powyżej 4000 lipa bo w dupe dawała ta regenerowana turbina teraz mam nową i auto całkiem inne, pojedę kiedyś na hamownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rusinekwrc Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 panowie jaka turbinka do 1.5 dci ???? zamiast tej malej moze o zmiennej geometrii tylko jakie tzreba przeróbki zrobic zeby to zalozyc pewnie inny program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 ze stu konnej wersji, do tego cały osprzęt podciśnienia i komp z odpowiednim programem... a najlepiej i najtaniej jakieś gt15 dopasować i pod to program poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 slavOK, ja tez mialem do 4600 to turbo po 3 dniach splonelo pozniej dal odciecie na 4200 i tez mam ustawione ze moc sie zaczyna po 2k a moment jak petarda wchodzi od 3-4 . jak jakic buc jedzie za mna to do 4200 - bieg wskakuje juz w ten moment co jest petarda i jest ciaglosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 rambolipamboli, seria też na wykresie do 4600 idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 nie wiem czy mogę tu pytać, ale zapytam ile Aligator bierze za chipa do 1.5dCi ? przymierzam się, aczkolwiek nie wiem czy ma to sens. Robił ktoś czipa w 1.5 101KM ? powie ktoś coś o firmie ECUSOFT z bielska ? http://www.ecusoft.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 zadzwon zapytaj, zależy jak leży jak jedziesz grupowo to 1200 jak sam to około 1500-1700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 u aligatora mi powiedzieli 1500 a w ecusofcie 1800 - za min 2 auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oak Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 moje pytanie dotyczy tego wykresu Od 3 tys do 3,5 zarowno moc jak i moment sa pofalowane/schodkowane Z czego moze to wynikac ? bład softu ? wirusa ? podczas hamowni brak nawiewu na IC Niech jakis spec sie wypowie odnosnie samego wykresu mozna cos poprawic przesunac moment ? Nie byla wykonywana regulacja cisnienia turbiny/wtryskow na potrzeby tego virusa (wszystko jak seria) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi