mrarek Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 jak podłużnica ruszona (belka przez całą długość auta) to lepiej dokładnie je sprawdź, żebyś 4 śladów nie robił. u mnie uszkodzenie podłużnicy objawiło się tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gochu Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Myślałem, że nie będę tutaj często pisał, a jednak. Jadę jak co dzień, prawą stroną przy słupkach, a z przeciwka wyjeżdża pasat i się rozpędza, zbliżając się do mnie. Nie było gdzie odbić. Straty: potrzaskane lusterko, pęknięte metalowe ramię w lusterku - mechanizm elektryczny sprawny. W kółku na zdjęciu zaznaczone części z lusterka sprawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witajcie a jednak stało się, moje megane dostało strzała od starszej Pani ( opel omega ) która zignorowała znak stopu. Wiecie jak długo czeka się na odszkodowania od AXA DIRECT ? Pozdrawiam i Bezpiecznej Drogi http://img137.imageshack.us/img137/7748/14022011151.th.jpg' alt='14022011151.th.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Ja ostatnio z AXA z ubezpieczenia OC sprawcy czekałem tydzień czasu na wypłatę odszkodowania - wypłata była bez okazywania rachunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekilla Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 poranny wyjazd do sklepu skończył się niestety tak :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 tekilla, Twoja wina czy zajechanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekilla Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 niestety moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 tekilla, będzie jeździć, nie przejmuj się 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekilla Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 jeździć będzie tylko martwi mnie troszku to że blacha pod błotnikiem jest troszku zwinięta :-/ ale mechanik stwierdził ze powinien to doprowadzić do ładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 sam byś to zrobił, kombinerki, dwa małe młotki 200g i do przodu. Rozbierz cały przód, weź miarkę i działaj. Strony są symetryczne, jak podpicujesz to załozysz błotnik, zderzak lampę, migacz i śladu nie będzie. Nie zapomnij zabezpieczyć przed korozją. Gdyby to nie była Twoja wina to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Myślałem, że będę tylko komentował ten wątek. Niestety synio zrobił dziś kuku szczeniaczkowi. :-/ Jak to zwykle bywa nie zachował odstępu. Szkody: - uszkodzona maska, prawdopodobnie do wymiany, może się da wyklepać ale pewnie i tak będzie do malowania, więc nie wiem czy się opłaca. - zderzak - atrapy, obie - lewa lampa - lewy błotnik. - ramka tablicy, całe szczęście, że nie założyłem jeszcze tej forumowej :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 To tylko samochód, ważne że nic poważnego synowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 oj, tam tylko szkiełko zbite.... Najważniejsze że nikomu sie nic nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Nie tylko, praktycznie wszystko to co widać na zdjęciach jest do wymiany. Szkło zbite to prawda, ale nie od uderzenia. Maska się tak zagięła, że szkło porostu pękło. teraz najważniejsze, żeby auto uruchomić. Muszę kupić lampę. Założyć i auto będzie jeździć dopóki nie załatwię kasy na części i nie kupię części. Najgorsze jest to, że są wszystkie, tylko rozrzucone po całej Polsce. A wiadomo jak to jest na allegro. Na zdjęciach niby wszystko OK ale ... Dziwne, szkody są dość spore, nie widać, żeby jakiekolwiek blachy ucierpiały poza maską. Nie zdejmowałem zderzaka, na razie go nie ruszam ale tam chyba też wszystko jest OK. A syn i tak już ma za swoje. do roboty jeździ teraz pociągiem i musi zwrócić za części. Mam nadzieję że czegoś go to nauczy. Zawsze się buntował, że zwracam mu uwagę na szybką jazdę i trzymanie małego odstępu. Szczególnie jak widzi, ze ten przed nim dziwnie jedzie. Babka, którą stukną ponoć się nagle zatrzymała, wcześniej wpuszczała samochody będąc już na rondzie. Ciekawe ile ubezpieczalnia zapłaci jej za tył. Choć u niej nie wiele było widać, że cokolwiek się stało. Właściwie nic się nie stało, nic nie było widać, lekko wgięta maskownica nad tylnym zderzakiem. Uderzył C3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Kolejny raz to samo miejsce, ta sama strona, ale tym razem sprawca ustalony przez życzliwego sąsiada -sprawca też sąsiad z klatki obok. Jutro jesteśmy umówieni na spisanie oświadczenia i na tel do infolini , jest ubezpieczony w PZU więc jest dobrze. Jakie są teraz procedury zgłaszania szkody??? Bo wieki tego nie robiłem i niech tak zostanie na wieki. Ciekawe na ile wycenia to?? JAk byłem u blacharza to jak by sprawca sam płacił to cos koło niby 900zł, ale wydaje mi sie ze na kosztorys będzie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi