Rxe.Megane Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 (edytowane) o [cenzura] ale przejechałeś :) tysiąc to chyba będzie mało, żeby fuszery nie zrobili bo będzie lipa.. Na forum cenzuralnie się wysławiamy :) :( Edytowane 31 Października 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Tym razem kolej na mnie, a właściwie sceniola starszego powożonego przez syna. wyniosło go na łuku zjazdu z A1 do A4 i centrum Gliwic od strony Rybnika na węźle Sośnica. Szkody niby niewielkie ale obity z tyłu i z przodu, progi i drzwi nienaruszone poza drobnym zarysowaniem lakieru na przednich. Nie obejdzie się bez wstawki na tylnym prawym narożniku, nowej lampie tylnej, zderzakach przód tył, prawym przednim błotniku, przednie i tylne nadkole plastikowe, prawa lampa i kierunkowskaz, prawa atrapa wlotu do chłodnicy. No i oczywiście malowanie tej strony po wymianach. Pod znakiem zapytania jest zawieszenie prawe przednie i prawa strona tylnej belki. To dopiero będzie po niedzieli wiadomo. Coś jeszcze skrzynia niedomaga, problemy z biegami, wchodzi 5 ale pod spodem nic nie cieknie, możliwe że tylko coś zakleszczone. Ciekawe ile będzie naprawa kosztowała, na razie laweciarz zażyczył sobie 400 zł za ściągnięcie auta do wskazanego blacharza. Niestety mini assistance do OC w Ergo Hestii tego nie obejmuje, tylko w przypadku kolizji 2 aut pokrywają transport. Edytowane 8 Grudnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Na szczęście nie wygląda to źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Oj... niby nie dużo, ale trochę jest. Ta skrzynia brzmi niepokojąco. Lawetowanie - 400zł, to chyba lekkie przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Laweciarz który pierwszy jest wyświetlany w necie Pomoc drogowa- Gliwice, http://pomocdrogowagliwice.pl/ po 30 minutach od wezwania na miejsce podjechał Focusem, by powiedzieć że nie przyjadą, a że już to trochę czasu od zdarzenia trwało, to służba autostradowa zabezpieczająca tyły, ściągnęła swojego laweciarza. No i transport ponad 50 km, z powodu remontów w Rybniku drogą okrężną przez Świerklany. Znałem powiedzenie "Kto się żeni albo buduje tego się nie szanuje" W sensie można dowolną cenę zażądać. Do tego by trzeba jeszcze i tych po stłuczkach i wypadkach w newralgicznych miejscach dopisać..... Edytowane 8 Grudnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 No ciekawe co z tą skrzynią. Dobrze, że nikomu nic się nie stało. Ślisko na drogach niestety to i uważać bardziej trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Myslę że warte uwagi. Może to nie moje auto tylko znajomego brata z okolicy ale spójrzcie sami co zostało z Megane I ph2 - młody przeżył, stan jest stabilny. http://www.ostrow24.tv/galeria/6923-szok-22-latek-w-zmasakrowanym-aucie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) Wygląda jakby był spawany z niemiec. Widać ze droga prosta i gaz do dechy tyle ile dała fabryka. Edytowane 12 Lutego 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 No i włączony godmode, dobrze że przeżył, ale lepej niech już za kółko nie siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitroskate Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Dożucam moją wczorajszą czołówkę z pijanym. Dla zainteresowanych dokładam link z artykułem http://www.cieszyn.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art3345,pijany-spowodowal-kolizje-i-wypadek.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A co z pasażerką?? Z artykułu nieciekawie to wygląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitroskate Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Jest w szpitalu w Cieszynie na obserwacji-wygląda że wszystko dobrze, troche poobijana od poduszki bo brak zapiętych pasów-i jeszcze miała na kolanach pizze która po wystarzale poduchy wypełniła całe wnętrze:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 W końcu (stłuczka miała miejsce 16-11-2012) też wrzucam fotki mojej Renówki. W feralny piątek wieczorem przy zjeździe z A4 w Szarowie (odcinek do Tarnowa nie był jeszcze otwarty) utworzył się jak co piątek korek. Dojechałem do niego spokojnie, stałem w nim już chwilę gdy nagle z tyłu dało się słyszeć huk a następnie zostałem mocno pchnięty do przodu. Okazało się że kierowca VW Transportera nei zauważył(?) korka i z rozpędem uderzył w Toyote, Toyota w Kangoo i Kangoo we mnie (ja już wyhamowałem przed kolejnym autem). Na szczęście nikomu nic się nie stało, Panowie policjanci po obejrzeniu auta pozwolili mi jechać dalej (niestety pozostali uczestnicy nie mieli tyle szczęścia) Co do uszkodzeń: * pogięta klapa bagażnika * pogięta podłoga bagażnika * pęknięty zderzak * przesunięta belka tylna (geometria już nie jest zachowana) * pogięty cały tył (lewe tylne drzwi się nie domykają) Zdjęcia robione były przy zamkniętej klapie Mimo że na początku nie wyglądało to źle, po dokładnych oględzinach zdecydowałem się nie naprawiać auta (na razie brat jeździ na miejscu) a sam kupiłem wymarzoną Megane II od kolegi z forum :) Ubezpieczyciel sprawcy po oględzinach uznał szkodę całkowitą a wartość wraku na 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkosznicki Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 a na złomowisku musi dać kasę za każdy ubytek kg... są i inne złomowiska ... gdzie na wage własną auta nie zwracają uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.juszka Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Spotkanie mojej Megi z Mercedesem pewnej Pani w Lublinie. Po spolerowaniu widać tylko małe czarne miejsca i zderzak trzyma się mniej stabilniej gdyż popękały mocowania u spodu zderzaka,a mercedes jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi