aniewa Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Wymieniałem ten silniczek w meganie z 2004 r i zajęło mi to kilkadziesiąt minut. Schowek wyjmuje się bardzo prosto i silniczek jest łatwo dostępny. W scenicu to dopiero jest wyzwanie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Sorry, mój błąd pomyliłem Sceniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcun Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 panowie a w który miejscu zasysa powietrze z kabiny przy zamkniętym obiegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Nad dmuchawą pod deską na górze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcun Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 acha dzięki czyli jest jedna klapka od recyrkulacji? jak zamyka sie na zewnątrz to jednocześnie odsłania od wewnątrz obieg ?. czy są dwie klapy osobna do zamknięcia zewnętrznego i osobna do wewnętrznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jest jedna klapa. Sterowana jednym silnikiem. Jest dokładnie tak jak napisałeś w drugim zdaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcun Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) dzieki panowie to wszytko już wiem Edytowane 30 Stycznia 2016 przez jarcun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 witam, podłącze się pod temat. w scenicu II ojca pykał jakiś czas temu silniczek teraz ogólnie przestał. więc temat był olany. ogólnie mam problem z mocno parującymi szybami, filtr zmieniony na bardzo dobry, w samochodzie ogólnie jest sucho. domyślam się, że może to związane być z tym silniczkiem. jak mam rozumieć, normalnie jest na jakim obiegu wewnętrznym czy zewnętrznym? jak mogę go sprawdzić?przyjmując, że już się spalił to mam w samochodzie jaki obieg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Domyślnie po każdym uruchomieniu silnika jest otwierany obieg zewnętrzny powietrza. Jedyna możliwość to fizyczne sprawdzenie czy klapka obiegu wewnętrznego jest otwarta. Edytowane 19 Marca 2016 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 właśnie jestem po wymianie silniczka, miałem wyłamane dwa ząbki :) ogólnie odkręcenie i wyjęcie zrobiłem wkładając rękę przez miejsce przy kierownicy nawiewu (wyjąłem i przez tą dziurę włożyłem rękę) całe rozbieranie dołu dało mi to że zlokalizowałem gdzie on się znajduje. heh składając mam teraz zonka, została mi jedna wtyczka z kabelkiem której nie odpinałem a nie widzę miejsca gdzie powinna być :/ ... kabelek jest przy lewarku zmiany biegów idzie przy tym kilku żyłowym do włącznika świateł awaryjnych i przycisku od otwierania drzwi od wewnątrz. oczywiście scenic II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Zdaje się, że od anteny systemu hands free. Powinna być umieszczona gdzieś pod radiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 aha. nie mam w nim akurat hands free :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-apollo- Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Wczoraj wyciągnąłem mechanizm przez wylot powietrza, szukam teraz do kupna nowego w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 niezmiennie: http://e-autoparts.pl/silnik-krokowy-klimatyzacji-p-427222.html http://esamochodoweczesci.pl/czesci-samochodowe/509603-valeo-silnik-krokowy-klim-megane-1-5dci-02-,11-509603-0021-02085--509603.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 ja wymieniałem i nie kupowałem na necie, zadzwoniłem do sklepu i zamówiłem właśnie z valeo miałem na rano następnego dnia i za 90 zł. tak to trzeba liczyć się jeszcze z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi