marcin_m13 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Osobiście myślę, że ten dzwięk wydobywa się od strony silnika. Oczywiście są różne teorie. A jeśli chodzi o skrzynie, to na przykład wymiana oleju nic w tej sprawie nie pomogła. Jednak olej wymieniałem przede wszystkim z powodu ciężej wchodzących biegów i w tym temacie odczuwam znaczącą poprawę. W moim przypadku szczególnie dwójeczka mnie wkurzała, teraz nawet przy zimnej skrzyni jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parol Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Witam serdecznie kolegów, jako że jest to mój pierwszy post. Chciałem zapytać jak rozwiązały się sprawy kolegów, którzy mięli problem z wyjącymi skrzyniami biegów. Posiadam Megane 3 i mam podobny problem. Czy warto zawracać sobię głowę tym problemem czy te skrzynie po prostu tak pracują i wymiana na nową nic nie zmieni? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane98-1.6 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Witam, czy ktoś może poradził sobie już tym problemem? jako ciekawostkę podam że w sklepie renault-cześci . pl pojawiło się koło zębate 6 biegu, dość ciekawe jak na asortyment , może tutaj tkwi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Mnie też wyje skrzynia, tragedia, nigdy wiecej reno megane 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martynaa93 Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Witam czy ktoś rozwiązał problem skrzyni biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Chyba każdy ma gdzieś temat. Albo się boi i czeka aż się samo rozpadnie. Szkoda słów a można by rozkminić dokładnie sytuacje i znaleźć patent na naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martynaa93 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 20 godzin temu, Renia08 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz i to jeszcze x 2 20 godzin temu, Renia08 napisał: A jak u Ciebie z sytuacja? Wypowiadales się już na ten temat. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 A raz wkurza raz nie, raz słychać raz nie. Jak jest zimno to mam ochotę autem wjechać w betonowy mur, bo wydaje dźwięki z wszystkiego czego tylko może, wszystko strzela wali, huczy, szkoda gadać, jak jest gorąco lub ciepło to auto się prowadzi bajecznie, kompletnie nie wydaje żadnych dźwięków i mam ochotę nie wysiadać z auta. Także, mój problem jest dziwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martynaa93 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Hehehe A wiesz że mam tak samo jak ty.... identycznie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Witajcie. Co prawda nie mam doświadczenia z MIII, ale miałem dwie MII 1.6 ze skrzyniami JH3 412 (5 biegów). W jednej popiskiwał 5 bieg pomiędzy 70-80 km/h, ale tylko jak lekko przyciskałem gaz. Po dodaniu 2 dawek ceramizerów (przebieg powyżej 200 tyś.) skrzynia ucichła. Druga bezproblemowa. W pozostałej MII wymieniałem olej w skrzyni przy 120 tyś. i miałem zagadkę, który z dedykowanych olejów wlać: NFJ czy NFP. Wybrałem ten o wyższej lepkości i to nie był błąd (NFJ). Czy na wyjącą skrzynię ktoś wymienił olej ? Co do reszty skrzypień, huczeń waleń to ktoś myślał o remoncie zawieszenia? W MII jak zaczyna skrzypieć tapicerka to oznacza, że amortyzatory powiedziały Pa Pa. Sprawdzałem to dwa razy. Wymiana amortyzatorów razem ze sprężynami. Po za tym zacząłem wyciszać auto: maska, podkleiłem osłonę silnika, grodź silnika. Pozostały mi tylko do wyciszenia drzwi. Nie to samo auto. Prawie tak ciche jak MIV. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi