onomatopeja Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 no widzisz przez frama coś tam bylo widac pod słońce. z frama nie założył bym filtra oleju ale kabinowy jest oki (faktycznie mało "węgla" miał na sobie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Witam, co sądzicie o takim zestawie: Mój odnośnik Czy można liczyć na to że to faktycznie oryginalne części w tej cenie? Jak pytałem e-mailowo w Mój odnośnik. to dostałem następującą wycenę: - Filtr powietrza 91,86 zł brutto; - Filtr klimatyzacji 109,47 zł brutto; - Filtr oleju 57,93 zł brutto; Także rozbieżność cenowa jest ogromna - proszę o opinię za co z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 ja kupuje od kilku lat w tym sklepie: Link Wiem, że inni użytkownicy naszego forum również tam kupują. Ostatnio był wielki szał na spryskiwacze mgłowe, je również wielu użytkowników Megane kupiło właśnie w tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ja kupuję jak najtańzzy kabinowy i wymieniam 2 razy w roku. Nie rozumię jak można płacić za kawałek bibuły z pseudo węglem 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia a w zasadzie od zawartości portfela. W portfelu przybędzie, będziesz miał lub ktoś z rodziny np problemy z alergią, to zrozumiesz, dlaczego sprzedają się droższe produkty. Rynek jest przygotowany na wszystkie potrzeby. Nie każdy ma chęć,czas i ochotę na poszukiwania najtańszego filtra. Dla mnie, to najtańsze mięso, to psy jedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ja kupuję jak najtańzzy kabinowy i wymieniam 2 razy w roku. Nie rozumię jak można płacić za kawałek bibuły z pseudo węglem 100zł. Podobnie o Twoim Scenicu może powiedzieć właściciel Fiata Pandy, którego auto też przewiezie z punktu A do punktu B :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Mam doczynienie z przemysłowymi (spożywka) filtrami różnej maści, jak chcesz możemy podyskutować. Nie namawiam do kupowania wszystmiego co tanie bo sam tak nie robię. Ale w tym konkretnym przypadku robię tak jak pisałem i przy użyciu 2 filtrów na sezon może wydaję więcej. Jażeli ktoś raz sam wymieniał kabinowy to wie że inżynierowie od renault nie zadbali o alergików. I tu żadne kosmiczne filtry nie pomogą jak po aplikacji wygląda jakby go z pupy wyciągnął. Budowa i materiały tego filtra ni jak się ma do np. Filtra powietrza silnika więc jego idiotyczna cena nie ma logicznego uzasadnienia. Napisz proszę.czy czujesz zbawienne działane węgla w tym filtrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) lufa ja zawsze kupuję węglowe, od lat, pierwszy raz zorientowałem się o co chodzi, jak zalałem zapachowego płynu do spryskiwacza i jakoś go nie wyczułem, o smrodzie jadącego przed tobą starego disla czy gazowni nie wspomnę ;) , warto inwestować w węglowe. Jak zaczniesz czuć zapachy, znaczy że węgiel już nie pochłania. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 26 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Podobnie o Twoim Scenicu może powiedzieć właściciel Fiata Pandy, którego auto też przewiezie z punktu A do punktu B :) Ba, może nawet szydzić z renówki. Bo kto widział instalować filt przy przepoconym parowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Pierwsza samodzielna wymiana filtra już za mną. 10 minut roboty, z czego większość to znalezienie dogodnej pozycji żeby wyjąć/włożyć filtr (ja się położyłem na plecach, dzięki czemu obie ręce wolne i dobry dostęp) Więcej nie dam paprakom z ASO zakładać, tak był pogięty (i oczywiście brak śrubek na klapce): Ten filtr którego zdjęcia pokazywałem w poprzednim moim poście w tym temacie świetnie się ułożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 ja kupuje od kilku lat w tym sklepie: Link Wiem, że inni użytkownicy naszego forum również tam kupują. Ostatnio był wielki szał na spryskiwacze mgłowe, je również wielu użytkowników Megane kupiło właśnie w tym sklepie. Dzięki za namiar! Dziś dokonałem zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dzięki za namiar! Polecam się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sbenios Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 A co powiecie Panowie na filtry firmy Hengst? Marka niby dobra, cena według mnie bardzo niska, a jak jest z jakością? Do tej pory kupowałem albo MANN'a albo oryginały Renault i jakość można powiedzieć, że poprawna, szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miol Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Czy ktoś z was posiada zaślepkę na filtr powietrza w kształcie prostokąta? Czy tylko w mojej Megane taka jest? Zauważyłem że taka sama zaślepka występuje w Renault Fluence. Mam też teraz problem z filtrem kabinowym. Kupiłem dedykowany do mojego auta i ma 250mm długości,jest troszkę jakby za szeroki no i jest za długi.... Spojrzałem szybko na wymiary filtra w Fluence z silnikiem 1.6 i tam długość 238, szerokość 3 mm mniej. Czy jest możliwe abym do mojego auta wsadzili układ nawiewu z fluence? Witam wszystkich, cytuję ten stary post bo nie było na niego odpowiedzi a mam identyczną sytuację i się okazuje, że dla wersji generation filtr jest taki jak dla fluence. Czyli długość 24cm. W sklepie tam gdzie kupowałem tego nie wiedzieli, więc 60zł do tyłu a i montaż jest trochę inny (nie ma śrub a tylko zaślepka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 więc 60zł do tyłu Zgodnie z prawem(jeszcze obowiązującym) masz 14 na zwrot na podstawie paragonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi