SyR Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Witam, czy te glosniki beda bez problemu pasowac do Megane III hatchback z 2011r :) ? http://audiovideomax.pl/car-audio-glosniki-tweetery-tweetery-do-reno-megane-espace-safrane-renault/p,29015#gallery Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 24 Października 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin19091994 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Odkopuję temat Posiadam Megane 3 Carbrio- zajrzałem pod maskownice na desce i rzeczywiście okazało się, że głośników brak- jest za to wiązka, dlatego przymierzam się do zakupienia tweeterów. Pytanie jeszcze jedno- z tyłu niestety nie mam jak bezboleśnie zdjąć maskownicy i obejrzeć czy jest tam głośniczek, oraz jeżeli go nie ma to czy jest tam instalacja. Badał ktoś taki przypadek i wie jak to wygląda gdy fabrycznie z przodu jest wiązka, ale nie ma głośników? Na słuch ciężko sprawdzić, bo duży głośnik jest zaraz obok małego... Ostatnia sprawa- poprawcie mnie jeśli coś pokręciłem: Instalacja z przodu wygląda w moim przypadku tak, że wyłamuję zaślepkę, wyciągam kabel, podłączam go do głośnika, całość wchodzi na wcisk i przykrywam maskownicą, tak? Dystanse NIE są wymagane? Głośniki pasują z Megane 2, Scenica i czego jeszcze? Pozdrawiam :) Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Kevin19091994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 To jest nas dwóch co chce zamontować tweetery do Megane 3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin19091994 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Po Twoim zapytaniu właśnie postanowiłem przyjrzeć się sprawie i dokopałem się do tematu tutaj, potem sprawdziłem u siebie w aucie i rzeczywiście- pierwszy raz spotykam się w jakimkolwiek aucie z taką sytuacją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Myślałem o takich http://allegro.pl/glosniki-tweetery-focal-r-165s2-super-cena-w-wa-i6854439029.html Nie wiem czy się zmieszczą i czy muszą być te zwrotnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Czy któryś z kolegów, który kupił głośniki wysokotonowe w ASO mógłby zamieścić numer części? W ASO po sprawdzeniu VINu powiedzieli mi, że nie ma takiego produktu. Dodano: 30 cze 2017 - 16:31 Wtyczka pod maskownicą jest. I drugie pytanie, czy jak kupię głośniki w sklepie CarAudio to będą pasować do wtyczki bez przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Panowie numer głośniczka to: 281480007R 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin19091994 Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Szybkie pytanie, bo niedługo będę zamawiał te Tweeterki- w przypadku, gdy mam już wtyczki i planuję zakup oryginalnych głośników dystans NIE jest wymagany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Nic nie jest dodatkowo wymagane (jeśli kupisz fabryczne tweetery). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 ...będę zamawiał te Tweeterki... Skąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) Panowie założyłem tweetery i rewelacja- poprawa dźwięku jest znacząca. Czas założenia 4 minuty Edytowane 7 Lipca 2017 przez samuel_83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) te 4 minuty to ze zdjęciem boczka drzwi? czy gdzie Ty je montowałeś? Edit___ Ok, sorki za zamieszanie - temat o tweetach z przodu na podszybiu A czy ktoś montował do drzwi tylnych. Ja mam u siebie wiązkę pociągniętą, ale nie wiem czy jest sens dokładać. Edytowane 7 Lipca 2017 przez deku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Deku na desce rozdzielczej ;) Ps. a jakie są tweetery na tylne drzwi????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Nie wiem, myślałem że te same, mam fabryczną wiązkę (znalazłem jak próbowałem dołożyć oświetlenie tylnych drzwi): http://megane.com.pl/topic/66785-oswietlenie-nog-pasazerow-drugiego-rzedu/page__view__findpost__p__486118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Kurcze coś mi też świta że chyba miałem taką wtyczkę jak ściągałem boczek do regeneracji ogranicznika. Jestem ciekawy jak tweeter jest montowany do tapicerki drzwi lub do samych drzwi i jak wygląda mocowanie zaślepki tapicerki ps. znalazłem coś takiego- ciekawe czy da rade zamontować wogóle taki głośnik w tapicerkę nie przygotowaną- ze zdjęć wynika iż jest ona przystosowana do jego montażu Panowie wypowiadać się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi