Example Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Dnia 11.06.2015 o 22:22, cinas napisał: Chcesz wyrzucić nawigację ? Tak można wymontować nawigację , wymontować puszkę bic i zamiast niej podłączyć wyświetlacz , zmostkować cany w kostce od anwigacji aby can doszedł do radia Bedzie problem z długością kabla od białej puszki bic bo jest za licznikiem a wyświetlacz na środku Witam, jest to jedyny post w tym temacie odpowiadający na mój problem, ale potrzebuje więcej szczegółów. Megane 3rs ph1 z nawigacją tom-tom, chce usunąć nawigacje na rzecz ekranu mozaikowego 023r z RS monitorem. Po podpięciu do kostki bic ekranu z jednoczesnym zachowaniem ekranu nawigacji radio się włącza. Bez ekranu nawigacji nie. Które piny i w jaki sposób zmostkować od can’a radia żeby to obejść? Długość instalacji to nie problem, bo wykonałem już przedłużenie wiązki. I które piny z wiązki kontrolki pasów przy ekranie nawigacji dopiąć w puste miejsca w kostce bic żeby mieć pełną funkcjonalność ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Masz cna pinach 1,2,3,4 nawigacji Cany , zmostkuj 1 z 3 i 2 z 4 i możesz odłączyć ekran nawigacji Co do kontrolek pasów to tak należy przepiąć przewody do kostki wyświetlacza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Example Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 (edytowane) Dziękuje bardzo. A resztę nawigacji spod schowka i pilota tez śmiało mogę odpiąć? Kostka od kontrolki pasów przy navi ma bodajże 6 pinów, jest pan w stanie mi określić, które 4 i jak wpiąć do kostki po bic? Edytowane 19 Marca 2021 przez Example Powielenie treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 (edytowane) Moment , ty masz tomtom czy Carminat CD/DVD ? Piszesz iż masz TomTom - jak masz TomTom to nic nie ma w schowku od nawigacji Pilota tak , jak masz 5 przewodów jak masz 7 to do zmostkowania cany Edytowane 19 Marca 2021 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Example Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 (edytowane) Przepraszam, niejasno się wyraziłem, mam tom tom (nie live) na kartę pamięci w ekranie, sterowane przyciskami w tunelu środkowym przy dźwigni zmiany biegów/ręcznego i radio z dwoma gałkami i portem usb/aux. Chce nawigacje wyrzucić z auta i zostawić radio z portem i ekran mozaikowy z RS monitorem. Wydawało mi się kiedyś jak ściągałem schowek, że pod nim był jakiś sterownik do którego szły przewody od ekranu nawigacji stąd moje pytanie. Edytowane 19 Marca 2021 przez Example Dodanie załącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 To tak jak opisałem Połączenie 5 i 6 nie interesuję cię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Example Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 2 godziny temu, cinas napisał: Pilota tak , jak masz 5 przewodów jak masz 7 to do zmostkowania cany Pilot jednak 7 pinów.. mogę znowu prosić o pomoc które zmostkować żeby go usunąć i wstawić schowek w jego miejsce ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 5-6 i 11-12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Example Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Szanowny Panie jest Pan prze gość pilot wypięty, ekran tez, wszystko chodzi, RS monitor odpala, cany się zgadzają wiec czyta parametry bez problemu. Mam pytanie jeszcze, instalacja z czterema kolorowymi wtyczkami od ekranu nawigacji- mogę ją usunąć w jakiś sposób czy nie ? I co zrobić z radiem, bo nie da się ustawić godziny, przekodować w jakiś sposób czy prościej wymienic ? Całość navi tez przekodować trzeba clipem ze ścieżki wyposażenia pojazdu czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Antenę radiową musisz przełożyć do radia ( biała wtyczka ) bo nie będzie grało Radio do przeprogramowania i ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidart Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Witam, Przepraszam, że się podepnę, ale na moim forum (Clio) temat jest mniej „popularny” wśród znawców tematu Jeśli mogę to od razu zwrócę się do Ciebie cinas i w kilku zdaniach powiem o co mi chodzi. Mam Clio 3 ph2 radiosat Classic + navi tom tom bez live’a. Fabryczne. Męczy mnie dźwięk tego radia (radia, bo głośniki wymieniałem - wszystkie 6 i to się nie zmieniło), jest zbyt wysoki, za dużo jest wysokich tonów, mniejsza o szczegóły. Chce zmienić radio zostawiając fabrykę. Chciałbym radiosata z pokrętłem (funkcja bt mnie nie interesuje!), ponieważ to blaupunkt a mój radiosat to...made in france coś i może grało by to choć trochę lepiej. Chciałbym zebrać informacje czego prócz radia będę potrzebował. Posiadam wifi interfejs obd, posiadam ddt4all. Rozumiem, że interfejs obd muszę przerobić, żeby połączyć się z CAN2 (multimedia). Czy po przeróbce będę mógł połączyć się też jak wcześniej przez zwykły CAN? Czy muszę odwracać przeróbkę? Samo radio nie zagada mi z tym sprzętem - muszę je aktywować przez mój interfejs i ddt4all. Tak? Czy potrzebuje coś jeszcze zrobić, aby to nowe radio działało z moim navi bez problemów jak wcześniejsze? Jakieś kabelkowe przeróbki? W zasadzie tyle chciałbym wiedzieć. Taka „minimalna” zamiana radia. Z góry dziękuje bardzo za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Daj foto radia co jest i jakie ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidart Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Jest: a chciałbym to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Typ radia w nawigacji do zmiany Cany zawsze do przełączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidart Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Muszę dopytać, bo jestem na etapie umiejętności samodzielnego podłączenia ledów i zmiany języka w liczniku przez ddt4all. Typ radia w nawigacji - przez can multimedia, navi i tam zmiana typu radia? Do ogarnięcia przez ddt4all? Cany do przełączenia - chodzi o przełączenie pinów we wtyczce? A interfejs obd ? Mój interfejs póki co nie widzi CAN2, musiałbym mu przepiąć piny. Lepiej mieć dwa interfejsy? Czy można jednym ogarniać oba połączenia CAN? Nie mówię o Clipie oczywiście. To radio z BT nie wymaga tom tom live ? Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez spidart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi