Krzysztof223 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Świetna wiadomość. Znalazłem przed chwilą Radio o numerze 281157550, czyli takie jakie ma @CzechuXX, wystawione za stówkę, wcześniej też trafiłem na takie ale wystawione za 250-300, coś nie tak, czy może nieświadomy sprzedawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/megane-iii-08r-radio-cd-281157550r-9722784872 W zeszłym roku kupowałem dwa: jedno Bosch, wersja standardowa za 50 zł, drugie 3D Sound by Arkamys Blaupunkt za 80 zł. Oba w doskonałym stanie. Ceny wyraźnie poszły w górę, być może zwiększył się popyt. Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez Laros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Moje 281157550R kupowałem w maju za 150zł. Ciężko wtedy było tą wersję taniej niż 100zł znaleźć. Jedna rysa od demontażu ale raczej niewidoczna. Zwykłe można było spokojnie znaleźć za 50-100. Do tego wyświetlacz w stanie 9/10 za 50zł. 13 minut temu, Laros napisał: https://allegro.pl/oferta/megane-iii-08r-radio-cd-281157550r-9722784872 Z tego linku radio ma urwane gniazdo antenowe. Wydaje mi się że jak moje kupowałem to też to wisiało wtedy. 20 minut temu, Krzysztof223 napisał: Znalazłem przed chwilą Radio o numerze 281157550, Dokładnie oglądaj zdjęcia poniżej może mieć usterkę tak jak wyżej. Fajnie jakby miało trochę wiązki. Będziesz mógł sobie mikrofon zamontować w innym miejscu bez cięcia oryginalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperrross Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Czy za pomocą numeru seryjnego radia jestem w stanie rozpoznać czy radio jest z wersji Bose czy też nie? Konkretnie chodzi o zmianę radia z czarnym panelem na 3d arkamys o numerze 281159243R Jest jakaś różnica czy wezmę radio z Boscha czy z Blapunkta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 5 godzin temu, Kacperrross napisał: 281159243R Wg archiwum forum jest to radio 3d arkamys. 5 godzin temu, Kacperrross napisał: Jest jakaś różnica czy wezmę radio z Boscha czy z Blapunkta? Moim zdaniem nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperrross Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 A czy kod 281157550R też będzie Arkamysem? dwie anteny niby są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 8 godzin temu, Kacperrross napisał: 281157550R Mam o takim odznaczeniu. Jest to 3d arkamys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperrross Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Super bardzo dziękuje za pomoc, zamawiam o takim kodzie bo trafiła mi się wersja bez navi Czy jest jakaś różnica w radiu wyciągniętym z anglika? W dniu 25.08.2021 o 06:19, CzechuXX napisał: Papuga Czy w arkamysie są nadal fabrycznie wejścia rca jak w radiu z czarnym frontem, czy już wersja z USB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Kacperrross napisał: Czy jest jakaś różnica w radiu wyciągniętym z anglika? Myślę, że jeśli numer się zgadza to nie powinno być różnicy. 2 godziny temu, Kacperrross napisał: Czy w arkamysie są nadal fabrycznie wejścia rca jak w radiu z czarnym frontem, czy już wersja z USB? Tutaj nie pomogę. Ale odkąd mam radio z BT to zapomniałem o tych wejściach. Wszystko leci z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperrross Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 No numer jest identyczny. Okej, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperrross Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Od której strony dostać się do gniazdka ze złączami RCA? od tej co do radia? czy od strony tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repomen Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Witam, wymieniłem fabryczne radio na navi z androidem 10. Szynę kan aktywowałem, ale dalej nie działa mi sterownie z kierownicy. Czy trzeba również coś zmienić w komputerze auta? np. wpisać nowy numer radia? pacjent fluence 2013r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ku_le Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 (edytowane) Witam jestem "nowy" więc witam Wszystkich. I teraz już w temacie wymiany radia. W kupionej właśnie Megane III CC phI 2012 podstawowe radio (bez BT) 281150030R i wyświetlacz A2 wymieniłem na radio z BT 281159389R (jako Blaupunkt), wyświetlacz mozaikowy A3 i pilot przy kierownicy z obsługą telefonu. Radio gra, pilot działa ale ... Zegarek tylko miga. Przekopałem forum i wiem, że prawdopodobnie radio jest od zestawu z nawigacją i czeka mnie zmiana konfiguracji, Tylko, że przycisk setup ("suwaki") zaznaczony w kółeczku w ogóle nie wywołuje żadnej akcji. U innych forumowiczów można było zmienić język, przywrócić do ustawień podstawowych a u mnie nic się nie dzieje, w ogóle radio nie przechodzi do opcji. Czy to możliwe, że konfiguracja jest tak ustawiona, że przycisk jest martwy czy jednak radio jest uszkodzone i muszę je odesłać lub wymienić na inny egzemplarz. Przy okazji czy radio 281155040R (Bosch) czymś się różni od mojego? Wyglądają tak samo. Proszę o pomoc bo nie wiem czy to uszkodzone radio czy tylko trzeba zmienić CLIP-em konfigurację. Dzięki z góry, temat wciąż świeży więc może ktoś doradzi. I jeszcze jedno pytanko - po uruchomieniu samochodu radio gra od razu ale na wyświetlaczu przez 20 sek. jest logo Renault i dopiero pojawia się radio - to normalne? Edytowane 27 Października 2021 przez ku_le Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Menu musi działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek350 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 (edytowane) Po wyłączeniu radia i uruchomieniu ponownie wyświetla się napis "Podłącz Diag Tool" i radyjko nie działa ? ddt4all łączy się bez problemu z radiem i przyjmuje zmiany konfiguracji np. można zmieniać język, ale napis nie znika. Może ktoś przerabiał taki temat i udało się wskrzesić radio za pomocą ddt4all? Edit: Udało się naprawić radio przez PyRena zakładka 7 - CF : Changing configuration, następnie ostatnia opcja Konfiguracja samochodu i skrypt automatycznie skonfigurował radio pod wyposażenie auta ? Edytowane 3 Listopada 2021 przez adek350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi