n1gdy Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Jest to czujnik położenia fotela. Montowany na prowadnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Dzięki. Tylko gdzie na tej prowadnicy? Jest do tego jakiś specjalny uchwyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 W tym temacie masz pokazane gdzie powinna znajdować się kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 A jak zaczepy masz pourywane co chyba widać na fotkach to odpowiednio do blachy zawieszenia przyłożć i dookoła, w poziomie- szkotem go, szkotem go!!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zaczepy są u mnie tylko po jednej stronie czujnika. Ale już jest zapięty i mam nadzieje, że działa :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Przecież masz Clipa ,więc możesz to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krrizz Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. Witam, Grzebiąc po fotelem kierowcy natrafiłem na luźny przewód zakończony pstryczkiem z napisem CROUZET 5159226H Od czego jest to ustrojstwo?? Dodam że nie mam żadnych błędów i wszystko działa jak należy. Pozdrawiam Dodano: 19 paź 2014 - 00:27 już chyba wiem to jest pstryczek informujący komputer poduszek o położeniu fotela kierowcy wtedy poduszka napełnia się w zależności jeśli jesteś blisko kierownicy to słabiej, jeśli dalej od kierownicy to mocniej. tylko gdzie to było umiejscowione...??? Edytowane 19 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Poszukaj tematów o kostce pod fotelem to i fotki znajdziesz. Zatrzaski nie są połamane to tylko wystarczy wcisnąć w odpowiednie miejsce na kawałek blachy, ślizgiem w dól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krrizz Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Dzięki, próbowałem dziś zamocować gdzieś ten pstryczek ale przyznaje nie mam pojęcia gdzie on powinien być, rysunek z manuala jest tylko poglądowy, czy ktoś z Was może zrobić zdjęcie pstryczka pod fotelem kierowcy żabym mógł chociaż zobaczyć gdzie on powinien być wpięty??. Z Góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Jak pisałem jest na forum kilka tematów i są też fotki. Najlepiej widać to w tym na stronie 1 post 1 i wyjaśnienie w 3 bo uwidoczniony jest taki stan jaki masz obecnie: http://megane.com.pl/topic/30812-czujnik-polozenia-fotela-kierowcy-od-airbagow/ W 8 poście masz to dokładnie pokazane na zdemontowanej szynie. Zaczepy czujnika wciskasz na wycięcia z obu stron blachy, ślizgiem do dołu, po wcześniejszym jego wciśnięciu by nie wyłamać. SZUKAJKA NIE GRYZIE!!!!! (Ten wskazany to chyba najlepszy temat, do którego warto przenosić i scalać podobne, nowe tematy z pytaniami o luźne kostki, dinksy, pstryczki i inne takie wesołe nazewnictwo czujników pozycji fotela) Wskazane posty połączono z linkowanym tu tematem. - damiar Edytowane 20 Października 2014 przez damiar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krrizz Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Gojgjen - BARDZO DZIĘKUJE ps. czasami ciężko się przedrzeć się wyszukiwarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmita18 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) Witam, czy odpięty kabel od tego czujnika położenia fotela może powodować palenie się kontrolek air i service?? Edytowane 7 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Oczywiście, że tak. Jedynie cały czujnik wyjęty z prowadnicy fotela razem z wpiętym kablem nie generuje błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmita18 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) sorry źle napisałem, ja mam po prostu odpięty i mam te kontrolki air i service :/ sorry za błąd Edytowane 7 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron04 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Witam. Mam ten sam problem co wszyscy + jedynie dodatkowa wtyczka - nie wiem od czego jest i gdzie ją wpiąć. Prosiłbym o jakieś porady Aktualnie wisi cały czas kontrolka service i airbag, mam nadzieję, że po zamontowaniu czujnika i wtyczki wszystko wróci do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi