Prezes Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 No i co najważniejsze z rynku PL, że o regionie nie wspomnę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzi Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Zainstalowałem właśnie dzienne światła. To znaczy zainstalowałem mechanicznie w kratce koło halogenów i wszystko jest OK. Teraz niestety przyszedł czas na podłączenie kabelków czyli: 1 masa, 2 + po zapłonie, 3 + po załaczeniu świateł pozycyjnych/mijania (streowanie dziennymi). Po przejżeniu watku widzę, ze chyba najlepiej podpiąć się pod tablicę z bezpiecznikami i złaczami która jest pod maską koło akumulatora. Tylko, że mam Megane II Ph II z 2008 r. i po odkręceniu osłony nie za bardzo jest dostęp do kabelków. DOczytałem, że trzeba wyjać aku itd. żeby się tam dostać co nie za bardzo mi się uśmiecha. I stad moje pytanie gdzie jeszcze ewentualnie mogę się wpiąć (chodzi głównie o + po zapłonie i + po załaczeniu świateł) tak aby był tam łatwy dostęp i nie trzeba było zbyt dużo demontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 no najłatwiej masz pod zapalniczkę i przednie światło postojowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzi Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 (edytowane) Też tak myślałem ale kable mam wyprowadzone przy aku i jesli chodzi o światła po tej stronie to ciężko się gdziekolwiek dostać. W ostateczności pociągnę kabelek na druga stronę tam jest trochę luzu ale szaleństwa nie ma Do lampy wchodzą dwie wtyczki. jedna to chyba od silniczka ustawiania świateł a druga podaje zasilanie na zarówki? (chociaż trochę cienkie ma kabelki). Gdzie znajdę opis wyprowadzeń tych wtyczek? Jeśli chodzi o zapalniczkę to czy w tym celu muszę demontować środkową konsolę żeby podprowadzić jakimś cudem (jeszcze nie wiem jak) kabelek? Dodano: 11 lip 2012 - 23:02 Dziś dalej walczyłem z podłączeniem świateł. Ze sterowaniem (podłaczenie pod pozycyjne) poszło bez problemu. Wpiąłem sie w niebieski kabelek w szarej wtyczce, która leży pod maskownicą skrzynki z bezpiecznikami. Jeśli chodzi o + po zapłonie to postanowiłem wpiąć się w fioletowy kabelek idący do alternatora. Nie było to łatwe bo mam LPG i trochę jest ciasno. Po podpięciu światła świeciły ale jakoś marnie. Po podłaczeniu bezpośrednio do aku jest dużo lepiej. Coś nie tak z tym napięciem na fioletowym kabelku z alternatora jest. Gdy zmierzyłem po podłaczeniu świateł to było coś koło 3,7V ??? Rozłaczyłem i na razie światełka nie działają. W takim razie będę musiał się podpiąć pod zapaliczkę, a przy okazji zamontuję może dodatkowe gniazdo w tylnej konsoli. W zwiazku z tym 2 pytania: 1. Którędy najlepiej przeciągnąć kabelek z komory silnika do zapalniczki? 2. Jak rozebrać środkową konsolę w której jest zapalniczka (wolałbym czegoś nie połamać). Edytowane 10 Lipca 2012 przez idzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTTOMASSS Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 (edytowane) Witam. Mam meganke II phI 2003 Kupiłem zwykłe światła dzienne link do strony: http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dziennej-led-dzienne-automat-nowosc-i2498452728.html Chciałbym się zabrać za montaż. Interesuje mnie gdzie znaleźć plus po stacyjce najlepiej w komorze silnika. Szukam na forum ale jakoś nie widzę konkretnej odpowiedzi. Edytowane 27 Lipca 2012 przez TTTOMASSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Szukam na forum ale jakoś nie widzę konkretnej odpowiedzi Znalazłeś ten temat, to go przynajmniej przeczytaj. Wszystko znajdziesz co jest Ci potrzebne na wcześniejszych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 W skrzynce bezpieczników przy silniku poszukaj żółtego kabla idącego do punktu E4 lub E6 (kabel łączy się z bezpiecznikiem 7,5A). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTTOMASSS Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 (edytowane) Oki Edytowane 27 Lipca 2012 przez TTTOMASSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Przed lutowaniem sprawdź, czy jest OK za pomocą miernika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 może ktoś zasugeruje mi "lampy" do jazdy dziennej, dobre i spełniające wymagania kodeksu drogowego, aby nie było problemy przy użytkowaniu, przeglądzie ja zamontowałem takie. Zresztą już wrzucałem to na forum dlatego tu masz linka. http://megane.com.pl/topic/40199-ledy-osram-philips-postojowe/page__p__306290__fromsearch__1#entry306290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Kupiłem zwykłe światła dzienne link do strony: http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dziennej-led-dzienne-automat-nowosc-i2498452728.html naprawdę myślisz, że w tej cenie 27,99 zł masz światła do jazdy w dzień? ktoś się w końcu musi zabrać za te chińskie elektroniczne kaganki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 A testowałeś?? I sprawdziłeś jak wygląda wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 no jak w tej cenie spodziewasz się lamp zgodnych z wytycznymi, nie wspominając już o jakości wykonania to życzę szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 (edytowane) CCC - Cena Czyni Cuda, tak samo opowieści sprzedających z allegro. W marketach takie lampy są sprzedawane jako lampy pozycyjne. Chyba Tesco, ale może być też inny Real :) Swoją drogą powinni się też zabrać za tych co mają lampy źle podłączone i nie gasną im po zapaleniu mijania. Edytowane 28 Lipca 2012 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 1) już na pudełku widać, że "R87*" jest z gwiazdką, przy czym ta * nie jest nigdzie wyjaśniona. 2) pomijam, że zapis "E4 0087" jest chyba najczęstszym zapisem na lampach (których więc lamp ten zapis w końcu dotyczy???) Swoją drogą powinni się też zabrać za tych co mają lampy źle podłączone i nie gasną im po zapaleniu mijania jeśli lampy są homologowane również jako pozycyjne, to nie zgasną. inna inszość - po co komu wtedy podwójne oświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi