slaavek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 scar możesz opisać tak jak jest opisane podłączenie sd-2 do mII phI tylko do mII phII, widzę, że podłączyłeś ale jakbyś ujął to w jeden post. czekają użytkownicy mII phII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 to moje definitywne pożegnanie z użytkowaniem SD2 na mII phII . Elektryka samochodu nie trawi tego urządzenia. Skończyłem przed chwilą demontaż, stąd kilka ładnych zdjęć. Niestety już bez kabli, będę opisywał. Wersja z samego początku 2006 działa poprawnie bez niespodzianek. 2006 jakoś z sierpnia i 2007 poszła się... zepsuć. Najpierw bezpiecznik dwukrotnie, potem całkowite wywalenie impulsu wyjściowego prosto w skrzynce, łącznie z unieruchomieniem samochodu. Jak powiedział szczur do marynarzy uciekając z tonącego statku: "Powodzenia życzę!" Manual instalacja SD-2 do phII potrzebne klucze: 10mm- zdjąć radiator, 13mm na fajce- akumulator i plus pod skrzynką torx: T27- obudowa skrzynki, T40- podstawa akumulatora śrubokręt krzyżak- filtr powietrza, śrubokręt do podważań wtyczek, zacisków itp wyjąć akumulator i stojący za nim radiator 1 duży torx 2 zwykła 10 między kablami ----------------------------------------------------------------------------- 0 odpiąć radiator z trzech wtyczek 1 zdjąć filtr powietrza 2 wykręcić dwa pozostałe torx podstawy akumulatora 3 zdjąć obudowę skrzynki, dwa torx 4 wykręcić śrubę mocującą , 13mm 5 porozpinać przewody pod zdjęta obudową --------------------------------------------------------------------------------- 1 wyjąć podstawę akumulatora 2 wyciągnąć z szufladki listwę połączeń/bezpieczników ------------------------------------------------------------------------------------ 1 masy dla mijania, niżej w pionie (niewidoczne) długie 2 prąd dla mijania, któryś z trzech- spotkałem dwie opcje 3 prąd na długie 4 prąd ze stacyjki -------------------------------------------------------------------------------------- podpięty radiator i akumulator przez kable rozruchowe, sprawdzić prawidłowość połączeń świateł, impuls jest- żarówka świeci. ----------------------------------------------------------------------------------- wiemy co jest gdzie , rozkładamy wtyczkę wyjścia oświetlenia i lutujemy przewody do SD2 ! ------------------------------------------------------------------------------------ 1 pierwszy wlutowany! sprawdzamy czy działa= daje prąd. lutujemy kolejny i sprawdzamy... ---------------------------------------------------------------------------------- Działa? BRAWO! Składamy -------------------------------------------------------------------------------- Zacznijcie o świcie i nie zapominajcie zabrać kanapek :) , następny posiłek kolacja, może :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatMan Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 A czy ktoś na tyle kuma niemiecki by to przetłumaczyć? http://cgi.ebay.de/LED-Tagfahrlicht-Renaul...=item2eac674dc8 wydają się być sensowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Wydaje mi się, że to nie są światła dzienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaavek Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Instrukcja do mII phII jak najbardziej ok ale z funkcjonalnością coś nie tak... Ja mam czerwiec 2006 chyba jeszcze poczekam..., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 jest ktoś inny, kto instalował SD2 do drugiej fazy? Interesują mnie spostrzeżenia na temat działania, czasu bezawaryjnej pracy, bezpieczników itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groovemaker Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 A co powiecie o tym zestawie? http://www.autoflesz.pl/artykuly/4195,swia..._%28DRL%29.htmlŚwiatła LED dzienne Philips'a Obrazek Wyglądały by po zamontowaniu ładnie w Megane II. Na co dzień jeżdżę bez świateł, włączają się same jak tego potrzebują ale czasami jest dość szarawo a poruszam się szybko i mam ochotę włączyć światła mijania ale szkoda mi żarówek, które się tak długo wymienia. Ma ktoś ten zestaw już założony w Megane? Jak wygląda użytkowanie? Mnie też zainteresowały te światła od Philips'a. Niestety, po wymierzeniu wszystkiego okazuje się, że bez poważnej ingerencji w zderzak (czyli wycięcie otworów pod światła np. w plastikowych osłonach) nie da się zamontować tych świateł w sposób zgodny z przepisami - odległość między nimi będzie mniejsza niż 60 cm. A szkoda... :) Zresztą wszytko opisane jest w załączniku. DRL.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Mam fabryczne ksenony. Czy po montażu SD-2 dalej występuje zjawisko poziomowania czy dopiero jak się załączą ksenony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Samo poziomowanie działa tylko wtedy gdy są zapalone ksenony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 I ja nie mówię że tak nie jest... oznaczenie + homologacja + automatyczne włączanie ich i wyłączanie = LEGALNE światła do jazdy dziennej :) kolego jesteś w wielkim błędzie - to nie są światła do jazdy w dzień. proponuję poczytać tutaj o takich światłach, a swoje czym prędzej zdemontować, bo zagrażasz bezpieczeństwu ruchu takimi świeczkami. homologacja na światła dzienne ma postać RL E* ******, gdzie * to odpowiednie cyfry. na twoim zapisie tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdk Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Czy ktoś rozwiązał sprawę montażu świateł do jazdy dziennej w MII? Jak wiadomo tradycyjnych ledów nie ma gdzie umieścić. Nie chcę rezygnować z przeciwmgielnych (w ich miejsce można by wepchnąć dzienne). Odrzucam też możliwość kombinowania ze zmniejszoną mocą świateł drogowych. Czy ktoś spotkał się z innymi rozwiązaniami? Np. połączenie p-mgielnych i dziennych albo reflektory (drogowe/mijana/postojowe/kierunki) z wbudowanymi dziennymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 żeby było legal to na lampach pmgłowych lub reflektorach musi być oznaczenie RL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdk Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 ciach No właśnie: czy ktoś widział reflektory do Megane II z legalnymi lampami do jazdy dziennej? Proszę sobie przypomnieć zasady cytowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 tdk, zobacz to: klep.hskauto.pl/?strona,doc,pol,glowna,1424,0,446,1,1424,Swiatla_dzienne,ant.html"]LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 to nie reflektory tylko lampy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi