volfeer Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Katalog mówi coś innego Wyposażenie opcjonalne:• Lakier metalizowany • System ESP z funkcją zapobiegania poślizgowi kół pędnych ASR (z możliwością wyłączenia) i funkcją kontroli podsterowności • Reflektory przeciwmgłowe • Relingi dachowe w kolorze czarnym (wyłącznie Grandtour) • Radioodtwarzacz 4 x 15 W mono CD, z satelitą przy kierownicy • Radioodtwarzacz 4 x 15 W mono CD + MP3, z satelitą przy kierownicy • Skórzana kierownica • Światła do jazdy dziennej • Koło zapasowe • Zapalniczka + przenośna popielniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Cześć. W poprzednim samochodzie miałem światłą do jazdy dziennej i w tym też chciałbym zamontować. Tylko tak na początku myslałem żeby dać zamiast halogenów no, ale może bedą się przydawać. Jakie polecacie? volfeer Mam właśnie Megane II phII i jak mogę sprawdzić czy mam te fabryczne światła do jazdy dziennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Katalog mówi coś innego To tylko chwyt marketingowy, a chodziło o automatyczne włączanie się świateł, po uruchomieniu silnika jak była ustawiona opcja skandynawska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Jakie polecacie? są stosunkowo niedrogie, ładne, homologowane i okrągłe LAQ010 firmy Magneti Marelli.:http://allegro.pl/swiatla-dzienne-led-drl-magneti-marelli-laq010-wwa-i4968393458.html zamontowałem takie w innym pojeździe i nieźle się trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 A jakieś nie okrągłe żeby nie wyrzucać halogenów? Bardzo zepsują wygląd auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Ja mam te Magneti Marelli już rok i świecą ok. Światło jest bardzo mocne i nie trzeba doczepiać dodatkowego oświetlenia, które nie zawsze dobrze wygląda. Wykręcasz 2 śruby, wypinasz wtyczke od halogenu, przykręcasz DRL i wyprowadzasz kabel do zasilania. Lampy nie mają dodatkowej skrzynki - cała elektronika jest w lampach. Ich plusem jest również to, że nie przygasają podczas zapalania silnika tak jak inne w tym płaskie Magneti Marelli. Jeśli bardzo nie chcesz mieć okrągłych (ja nie używam halogenów) to polecam Magneti Marelli prostokątne. Zakładałem takie w innej megance i śmigają (mają osobną skrzynkę i przygasają przy zapalaniu). Na pewno nie polecę Philipsa bo opinie są straszne. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 ja bym jeszcze polecił WAŚ na których jeżdżę ponad 4,5 roku, ale... są bardzo drogie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Na pewno nie polecę Philipsa bo opinie są straszne. Bądź łaskaw przywołać konkretne straszne opinie. Bo tutaj na forum poza dwiema że ktoś miał, ktoś słyszał ze trzeba do Holandii wysyłać strasznych nie zauważyłem. Poszukując poza tym forum żadnych rzetelnych nie znalazłem. Moje podstawowe Philips 4LED jeżdżą już ponad 2 lata i dobrze żyją, świecą jak trzeba, nigdy mi nawet nie zamrugały a jeżdżę po rozmaitych drogach, lepszych, gorszych, zakurzonych, zaśnieżonych, błotnistych.... CB mi nie zakłócają, nie wiem, mam chyba jakiś dziwny samochód i dziwne lampy. Samochód nie dosyć że francuski to się jakoś dużo bardziej nie psuje od Fordów które mam w rodzinie (podobny wiek tyle że moje samochody maja większe przebiegi) a światła o strasznej opinii po prostu spełniają swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Tutaj masz dużą ilość negatywnych opinii: http://www.ceneo.pl/10963989/opinie-1;0162-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Łomatko... a wystarczy odpowiednio podłączyć do sprawnej instalacji w samochodzie... Co do wysyłania do Holandii, przeszukaj ten wątek, pisałem i o tym. Jeżeli kupowałeś tutaj to zgłaszasz reklamację sprzedawcy a on ma określony czas na zadziałanie. Jak tego nie zrobi to zwracasz uwagę że UOKiK ma pewne przepisy i nie ma zmiłuj. Poczytaj te negatywne, w większości opisów mam wątpliwości czy mający pretensje przeczytali instrukcję. Przyjrzyj się też że więcej jest opinii pozytywnych ;) Ale co ja się tam znam, zwykły placek jestem :) Edytowane 15 Stycznia 2015 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja powiem tylko, że montowali mi w ASO DRL Philipsa, a po tym, jak przestały działać wymienili na gwarancji na Osramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Czyli jakie w końcu mam kupić? Te Magneti Marelli są bardzo fajne bo widzę, że mają takie mocowanie jak halogeny i taką samą średnice tylko, że są trochę drogie. Nie ma jakiś dobrych tańszych zamienników? Jeśli nie to pewnie je kupię. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 To tylko chwyt marketingowy, a chodziło o automatyczne włączanie się świateł, po uruchomieniu silnika jak była ustawiona opcja skandynawska. Nie zgodzę się. Kiedyś takie wyposażenie znalazłem przeglądając na Moje Renault jakieś Megane Grandtour po VINie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) A nie był to VIN z Megi III?? Dopiero od tej wersji były dzienne zespolone ale też nie we wszystkich sztukach podłączone i aktywowane. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) MEGANE GRANDTOUR Dynamique 2.0 dCi 16V 150 VF1KMSK0640631389.pdf Edytowane 16 Stycznia 2015 przez volfeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi