Woytus Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Mocowanie do szyby jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Jak kupiłem lusterko od M_II i nie było problemu aby je zamontować w M_III. Wyczepiłem stare lusterko i wczepiłem nowe. Kostka dwa piny +12V i masa. A miałeś wcześniej lusterko zwykłe bez sensorów czy z czujnikiem deszczu i zmierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Z czujnikiem deszczu/zmierzchu oraz z czujką klimatronika poniżej lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A to tylko wymiana lusterka a ja muszę cały komplet z obudową i maskownicą na kable. Nurtuje mnie jeszcze co jest na szybie wokół uchwytu? Czy to jest czarna folia i czy ona jest demontowalna? Jeśli tak to również trzeba by to nakleić aby kabli i uchwytu nie było widać od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 To jest już w szybie fabrycznie, jakieś wytłoczki czy cuś i czarna farba. U siebie możesz zastosować folie do przyciemniania szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq83 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) W jaki sposób zdjąć stare lusterko? Ciągnie się w górę czy w dół? Przekręca się jakoś? Pamiętam, że w golfie się obracało i schodziło a tu jak jest? Edytowane 17 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Lusterko wysuwasz w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq83 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) cięcie Dzięki Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 22 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Odgrzeje temat. W którym miejscu szukać ew. kostki do lusterka? Mamy megi z tego roku i bardzo brakuje fotochromatycznego lusterka. W moim C5 ściemniają się nawet lusterka boczne, więc trzeba założyć wewnętrzne. Właśnie zdemontowałem maskownicę i idą tam dwa kable, jeden do czujnika w szybie a drugi od klimy, co ciekawe biegną do niego 3 albo 4 przewody a czujnik klimy ma tylko dwa przewody. W przypadku braku ori instalacji może ktoś powiedzieć jak z biegunowością lusterka? Jest to bez znaczenia? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 17 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Fabrycznej instalacji brak, napięcie weź od lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 serdecznie dziękuję za schemat, wczoraj kupiłem lusterko z MII na 2 pinach, poszukam odpowiedniej wtyczki w garażu żeby to podłączyć jak Pan Bóg przykazał. profilaktycznie przemierzę lampkę gdzie jest + a gdzie minus, na wcześniejszej stronie jest fajne zdjęcie jak się wpiąć w lampkę. może przy weekendzie będę miał wolne 15 min na lutowanie :) Pozdrawiam Dodano: 21 paź 2015 - 16:32 Kurcze ciągnę za to lusterko w dół i do siebie i nie chcę zejść z mocowania. Boję się że szyba pęknie albo wyrwe to mocowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Nie ciągnąc, tylko puknąć raz a dobrze :) ale delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 dwie blaszki to trzymają więc nie powinno być takiego problemu z demontażem. lusterko kupiłem z MII za 30zł w stanie idealnym. aktualnie najtańsze lusterko z MIII jest za 159zł na all a różnica to że sensor w MII jest u góry a MIII u dołu lusterka. Dodano: 28 paź 2015 - 12:16 dziwna sprawa bo nie działa :D podłączyłem do lampi zgodnie z zdjęciem z poprzedniej strony, może coś z polaryzacją jest poknocone w lusterku z MII ? mam nadzieje że jak się pomyli + z - to się nie sfajszyło lusterko. w weekend posprawdzam czy napięcie dochodzi do lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dział jak zasłonisz przedni czujnik lusterka, bo lusterko musi wiedzieć że na dworze jest ciemno i wtedy przy mocnym świetle na przedni czujnik lusterka się ściemni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Zasłaniałem ten od strony szyby, a na ten od strony wnętrza świeciłem latarką i nie wyglądało że się sciemnia. Trudno będę kombinować z podłączeniem. Dziękuję za pomoc Pozdrawiam Dodano: 01 lis 2015 - 21:19 Lusterko działa, ale przy okazji odkryłem dla czego Lusterko z MIII ma sensor na dole a nie u góry lusterka jak MII. Inny układ klapy i linii dachu sprawia że mniej światła pada na czujnik i później się sciemnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi