sartek Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Kupiłem takich 4 sztuki. Zakładam na wiosnę - liczę na to, że będą się spisywać. Słyszałem o nich dużo dobrego, ale sam jeszcze na nich nie jeździłem, więc wszelkie informacje mam z drugiej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiael Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ja mam Pirelli P7 w rozmiarze 205/55/16. Jeżdżę na nich od tygodnia ale sprawują się naprawdę dobrze. Nie ma żadnego aquaplaningu. Na mokrym mi sie nawet ABS nie włącza przy mocnym hamowaniu a na suchym się super trzyma drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar_ZL Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Misiael mam takie same oponki i ten sam rozmiar. Jeszcze niezamontowane, ale jakoś na dniach jadę do speca nowe obuwie założyc, tylko czekam, aż pogoda będzie odrobinkę lepsza:) na dobrą sprawę to mnie uspokoiłeś, bo nie byłem pewien jak się będzie oponka sprawowac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja od dziś śmigam na Dunlop SP SPORT FASTRESPONSE 195/65/15. Zakupione na www.opony.pl - wieczorem zamówione, rano o 9:00 dostarczone - polecam Cena super - 201zł - u mnie gumiarze wołali od 250 do 270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo72 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witam. Muszę zaopatrzyć się w nowe oponki na lato, rozważam Firestone TZ200 i Fulda Ecocontrol w rozmiarze 195/65 R15. Pierwsze mają indeks H, drugie indeks T. Na które się zdecydować? Liczę na pomoc, bo za dużo tego wszystkiego. A może inny model w podobnym przedziale cenowym wart jest zainteresowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 szukaj raczej w indeksie H te firestonki są w wersji fuelsaver godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo72 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Dziękuję za podpowiedź. Skłaniałem się właśnie bardziej za Firestone. Rok temu kupiłem wynalazek pod nazwą Insa Turbo, dałem się omotać klientowi. Poprzedni sezon jeździły nawet ok, ale teraz przed założeniem letnich kół nie dają się zupełnie wyważyć mimo, że leżały prawidłowo na alusach przez zimę. Chcę kupić opony na których bezpiecznie przejadę kilka sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo72 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Ja jednak zdecydowałem się na Fuldę Caratprogresso i mam nadzieję że dobrze zrobiłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gets Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zastanawiam się nad założeniem na 17" felgi opony o większym profilu niż 50 (tak jak sugeruje producent) - czy ktoś wykonał taki zabieg na swoim autku?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 ja na lato kupiłem sobie dunlopa model sp sport maxx mam nadzieje, że będę z nich zadowolony i przynajmniej przejeżdżę na nich 2 sezony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin30lbn Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zmartwię Cię. Szybko się te opony zużywają, słabo trzymają w zakręcie. Pozostawiają po sobie raczej niedosyt i rozczarowanie. Proponuje poczytać opinie na stronie http://www.opony.interia.pl można dowiedzieć sie dużo ciekawych rzeczy o oponach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 hehe już "po ptokach" jak to sie mówi, nie wymagam od opon za 260zł/szt właściwości jezdnych z kosmosu, tak jak pisze jak przejadą 30-40tyś km będę w pełni zadowolony :P poza tym na tym serwisie dziwny system oceniania jest... niby ludzie narzekają a opona ma ocene 5/6 hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 a ja byłem z nich mega zadowolony... 225/45zr17 tak se kleiły że na suchym asfalcie ręczny nie dawał sobie rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Marcin30lbn opinie o których piszesz są pisane przez użytkowników często są to laicy, i często są to mało niefachowe wypociny mówiące o stereotypach danej marki opon. na przykład: jutro wszyscy z forum wchodzimy na stronę opony.bla.bla.bla i piszemy dajmy na to 200 opinii pozytywnych dla opony marki nakang made in china, uzyskując w ten sposób notę rzędu 4,8-5,0, a np dla michelein'a 200 opinii, że to szrot i w ogóle mogą zacząć produkcję gumy do żucia a nie opon, obniżymy jego notowania do poziomy 3,8-4,0, i teraz na stronę wchodzi laik i czyta pierdoły następnie przekazuje je dalej następnemu i tak tworzy się opinia.... teraz do celu lepiej poszukać testów danej opony na stronach ADAC lub TUV i opierać sie głównie na tych profesjonalnych testach opon. Ja swoją wiedzę opieram głównie na testach kierowców w firmie w której komplety wystarczają na rok, np wierutnym kłamstwem jest rewelacyjna wg reklam Dębica Passio 2 samochód na oponie założonej w marcu przejechał już 15 000 km na kołach stwierdzam brak opon. Oczywiście można czytać opinie na stronach wspominanych przez kolegę ale należy brać to z dozą ostrożności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaskowski131 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 witam:) z faktu ze sie za bardzo nie znam odnośnie motoryzacji, pytam bardziej doświadczonych użytkowników. Problem mam z doborem oponki do mojej fury. Jeżdze Scenicem z 2003 roku. W tej nowej budzie, z silnikiem 1.5 DCI. Chce kupić sobie nowe oponki no i zupełnie nie wiem jakie... Teraz mam jeszcze fabryczne Continentale, ale sa juz łyse, wiec chce zainstwestować w nowe... Rozmiar ich to 205/55/16 :P http://www.motostrada.pl/opony/49056_x_.html czy te oponki pod linkiem sa dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi