Pawel Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Nie da się wklepać na stałe. Wymień baterie w kluczyku i spróbuj je przyuczyć (jak przebrnąłeś przez cały temat, to tam jest instrukcja). Inny sposób, to usunięcie immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrAcer90 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dzięki za info, jak dobrze wyśledziłem to mam wklepać ten kod, poźniej włączyć na zapłon (nie odpalać auta) i poźniej trzymac przycisk od zamka centralnego (obojętnie z której strony) aż zamknie i otworzy albo odwrotnie i wtedy skierowac nadajnik do odbiornika i nacisnac na przycisk w pilocie? Prosił bym tylko o potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Raczej naciskaj, a nie trzymaj przycisk na kluczyku, ale raczej jest OK. http://megane.com.pl/topic/337-kod-immobileizera-aktywacja-dzialanie-budowa-kluczyka/page__view__findpost__p__77186 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacmac2 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Ja również miałem problem ze swoim kluczykiem po wymianie baterii.Problem rozwiązałem wkładając kluczyk do stacyjki przekręcając do odpalenia się kątrolek i naciskając dwa raz kluczyk wyjąłem go,skierowałem do przekaźnika i zaczął działać nie wgrywając żadnych kodów serwisowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrAcer90 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Niestety po próbie przuczenia kluczyka po wbiciu kodu, auto nie zamyka się tzn. nie działa centralny, a auto można w każdej chwili odpalić tym kluczykiem :/ Teraz w garażu odpoczywa nie wiem co robić... Baterie są nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Chwila, jeżeli masz silnik 1,6 16V, to nie masz kluczyka na podczerwień, więc ta procedura kodowania nic Ci nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrAcer90 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Nie nie... musze zmienić te dane, autko zostało zamienione na wersje z silinkiem 2.0 8V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quirajin Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 witam, dzis rano pilot od renault megane przestal dzialac. mam tylko 1 pilot wiec nie moge wylaczyc immobilisera. przyczyna jest najprawdopodobniej rozkodowanie pilota. i wlasnie zwracam sie z prosba, czy ktokolwiek moglby mi wygenerowac pin, liczy sie czas. program do generowania mi nie dziala poniewaz mam windows 7 Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziu Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 program do generowania mi nie dziala poniewaz mam windows 7 Ściągnij program DOSBOX + nakładkę D-FEND i wygenerujesz bez problemu na win 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert999 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) witam ja mam taki problem mogę odpalić auto ale nie mogę go zamknąć ani otworzyć dioda w kluczyku działa baterie zmieniłem i nic nie działa centralny z kluczyka byłem dzisiaj u magika powiedział że klucz jest dobry musiało być zwarcie w komputerze bsi uch i muszę teraz znaleść dobrego elektryka co zajrzy tam i zobaczy co jest grane no to jutro szukam elektryka Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez robert999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rixon87 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 mógł by ktoś wytłumaczyć jak się generuje kod do immo bo po wpisaniu danych do programu wyskakuje mi ***caractere incorrect dans code*** ***incorrect character in code*** Z tego co rozumiem to wpisuje się 4 znaki z nadwozia i tu mam pytanie które NR Nadwozia: VF1BA0E0R85796482 ( numer nadwozia przykładowy pozmieniane litery na inne litery i cyfry to samo} oraz numer z kluczyka który znajduje się na plastiku po rozebraniu kluczyka i tu nie wiem który bo wpisuję ale nic mi nie wychodzi może ktoś wytłumaczyć co trza wpisać albo mi wygenerować kod ( jak tak pisać na pw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksandra Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 u mnie podzialalo wygenerowanie kodu i po jego wpisaniu, auto odpala jednym i drugim kluczykiem niestety kluczyki nie zapamietuja tego kodu. a w dodatku bak nie chce sie otworzyc. bagaznik otwiera sie z kluczyka ale wlewu paliwa nie da rady...co robic? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Z tego co rozumiem to wpisuje się 4 znaki z nadwozia i tu mam pytanie które NR Nadwozia: VF1BA0E0R85796482 BA0E 0 = zero z kluczyka cyfrowo literowy, 6 znakowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) ale wlewu paliwa nie da rady:/ co robic? Sprawdź, czy klapka reaguje na przycisk z wnętrza auta, jak nie, to pod tapicerką w bagażniku, jest uchwyt do otwierania klapki. Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksandra Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) sprawa klapki zamknieta. Co do zapamietywania kodu przez kluczyk to wyglada to tak-wpisuje kod, wyciagam kluczyk ze stacyjki wciskam przycisk centralnego i trzymam wcisniety kluczyk, zamyka sie i otwiera ale sa tylko dwa klikniecia a nie cztery jak powinno podobno byc. no i kluczyk nie zapamietuje kodu. co robic? dodam ze probowalam trzymajac przycisk centralnego na zamknieciu i otwarciu. Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi