sergiu83 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 misiek1979, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 3) Dorobienie kluczyka z immo i inne piloty... WYBRAŁEM TOA teraz opis. I) pojechałem do serwisu kluczy tam Pan dorobił mi klucz z immo ale bez pilota. cuda, przecież ( teoretycznie ) jest to nie możliwe - gdzie masz fachowca który dorobi kluczyk do scenica ( oczywiscie chodzi o immo )? Jeżeli jest to prawda to jadę nawet na drugi koniec Polski. Byłem dziś w punkcie dorabiania kluczy - okazuje się że mogę dorobić kluczyk z immo, cena 300 zł. Jednak Michasio miał rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 marek_c, różnica jest prawdopodobnie w samym rodzaju centralek. Ty piszesz o immo na podczerwień a kol.michasio o pilocie/ kluczyku na radiówkę, tak mi się przynajmniej z opisu wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Właśnie piszę o kluczyku na radiówkę i wcale mi nie chodzi o możliwość otwierania za pomoca pilota ( mogę ręcznie ) tylko o uruchomienie samochodu czyli immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudia8505 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 nie mogę zaprogramować pilotów postepuję zgodnie z instrukcją i nic z tego , piloty były sprawdzane . pomoże ktoś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukashino Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 klaudia8505 ja przedwczoraj miałem ten sam problem zgodnie z całym opisem postępowałem i nic ale nikt nie napisał ze przycisk od centralnego ma 2 pozycje i ja cały czas wciskałem go w prawo a trzeba bylo go przytrzymac w lewo jak byś miała jeszcze jakies pytanie to jak tylko moge tak pomoge powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mal4ik80 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 też próbowałem zsynchronizować kluczyk z centralnym, ale zbyt dlugo sie swieci dioda na kluczyku i podczerwień nie wysyła już wcale sygnalu. Zonk... odpalam awaryjnie. Ale jeszcze spróbuje jak mówią wyżej, wcisnę przycisk centralnego w lewo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 też próbowałem zsynchronizować kluczyk z centralnym, ale zbyt dlugo sie swieci dioda na kluczyku i podczerwień nie wysyła już wcale sygnalu. W takim razie obawiam się, że bez wymiany/naprawy kluczyka się nie obędzie. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukashino Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Wymień baterie i zobacz pod aparatem w ciemnym miejscu czy wysyła sygnał, pozniej bym proponował manualnie odblokowac imo i przystąpic do przyuczenia pilota ja robiłem to zgodnie z opisem na forum: SYNCHRONIZACJA wsadz kluczyk do stacyjki i przekrec az zapala sie kontrolki. czerwona LED blokady zgasnie. czekaj az LED blokady zapali sie i zaswieci ciaglym swaitlem. wyciagnij kluczyk ze stacyjki. wcisnij przycisk blokady-otwarcie az centralny zamek zamknie sie i otworzy* oraz dioda LED blokady sie zapali. (wciśnięty w lewo nie w prawo cały czas go trzymałem) i teraz nacisnij w odstepach kilkusekundowych przycisk kluczyka skierowanego do jajeczka obiornika podczerwienie az centralny zamek zamknie sie i otworzy* tak sobie przyciskałem ten przycisk na pilocie a z moze 10 razy (oczywiście trzymajac cały czas wcisniety przycis centralnego wewnętrznego) teraz kluczyk mam zsynchronizowanyi narazie działa :D :D zaoszczędzone dobre 100zł w nagrode pojechałem umyć Renie Proszę doczytać w regulaminie tego forum o zasadach pisowni postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blink Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 mal4ik80, Próbuj wszystkiego co pisałeś, coś powinno wyeliminować usterkę.Może ten mikrowłącznik szwankuje - też bywa. Czy przyuczyć kluczyk na nowo? Jak działa (fakt 4-5 razem) to po co go przyuczać :D U mnie przyczyna bylo dostawanie sie wody poprzez dziure na antene do tej pod sufitkowej elektroniki. Po uszczelnieniu problemy sie skonczyly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Cala procedura: Zalozmy ze Twoj kod odblokowujacy immo to 1234. 1. Przekrecasz kluczyk w stacyjce (lampa immo mruga szybko) 2. Naciskasz klawisz centralnego i trzymasz (lampka immo gasnie i zaczyna mrugac w tych samych odstepach czasu - kazde mrugniecie to kolejna liczba - czyli czekasz az mrugnie 1 raz i puszczasz klawisz. 3. Naciskasz klawisz centr. ponownie i czekasz az mrugnie 2 razy, puszczasz klawisz. 4. Naciskasz klaw. centr. i czekasz az mrugnie 3 razy, puszczasz. 5. Naciskasz klaw. centr. i czekasz az mrugnie 4 razy, puszczasz. 6. Wyciagasz kluczyk ze stacyjki, naciskasz klawisz centr., czekasz az zamek centr. otworzy sie i zamknie (jedno po drugim) i wtedy przy odbiorniku szybko naciskasz 4 razy kluczykiem (uslyszysz takie pikniecie no i zadzialanie w koncu pilota) a nastepnie drugi kluczyk i tak samo: 4 razy przy odbiorniku (skierowany kluczyk wprost na niego) az uslyszysz pikniecie - oczywiscie przycisk centr. trzymasz caly czas. Po drugim kluczyku puszczasz przycisk centr. i sprawdzasz czy dzialaja oba kluczyki Ja powiem szczerze wczoraj spedzilem przy tym 2 godziny - kombinowalem ostatnie kroki tej procedury bo nie bylem pewien czy dobrze to robie. Dzisiaj w koncu udalo sie - oprocz oczywiscie przylutowania diod bo zauwazylem w koncu ze po prostu nie swieca Pozdrawiam Potwierdzam ten oto sposob kodowania kluczyka. Juz bylem na skraju rozpaczy ze czeka mnie wizyta w szatanskim ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knq Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 1 pytanie: Ile kosztuje uzyskanie kodu w ASO? Czy kiedy przyjde do nich ze sterownikiem kupionym z allegro, powiedza mi kod? 2 pytanie: Poszukuje kogos kto zdjal immobiliser w Megane z radiowym sposobem komunikacji i wyjasni mi od A do Z co trzeba zrobic. Kupuje teraz nowy sterownik i potrzebuje zdjac w nim immobiliser. U mnie w miescie fachmana, ktory by to zrobil nie ma - pozostaje wysylka sterownika do innego miasta, ewentualnie moge pojechac pociagiem do Warszawy i gdzies to zostawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlomek1 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 mam pytanie, gdzie znajdę opisywany kod. Chodzi o samochód Renault Megane 97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 tlomek1, przeczytaj temat, jeśli masz kluczyki i immo na podczerwień to w temacie i jednym z poprzednich moich postów w załączniku jest programik do wygenerowani tego kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonsamit Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 noto prubuje terz tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi