Szpula Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Połączono z istniejącym tematem. W ostatnim czasie czytam w sieci o rejestratorach jazdy. Na placu boju pozostały dwa modele - Prestigio 310i i G1WH. Pożyczyłem od brata Prestigio 310i więc mam jako takie pojęcie o jej możliwościach. O G1WH wiem tylko tyle że ma bardzo dobre opinie, chwalony procesor, tylko czy to jest warte dopłacania 100zł do Prestigio? Bardzo odpowiada mi ten zamykany ekran w P310. Przy jeździe w nocy poza miastem, nie będzie świecił w oczy. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy w G1WH można go wyłączyć. Może podpowiecie mi czy powinienem dopłacić do G1WH? Czy jednak kupić sporo tańszą Prestigio? A jakich Wy używacie rejestratorów? Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Szpula przeczytaj wszystko, to co masz wyżej napisane w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 G1WH jest tak popularny, że na kazdym forum o nim poczytasz... ma możliwość niewyłaczania ekrany lub wyłączania po określonym czasie (minimum 3 minuty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Szpula przeczytaj ten wątek od początku. Teraz przeczytałem, ale to nie jest mój post :) Powstał jakiś błąd przy przenoszeniu. Ja tego nie pisałem :) EDIT: Już jest OK. Dzięki mrarek za info Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Szpula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 G1WH za 150 zł od przyjaciół z Państwa Środka (idzie niecały tydzień nawet) i tyle w temacie. Mogę Ci dać namiar na sprawdzonego sprzedawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) cięcie To jest cena z wysyłką? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 G1WH za 150 zł od przyjaciół z Państwa Środka (idzie niecały tydzień nawet) i tyle w temacie. Mogę Ci dać namiar na sprawdzonego sprzedawcę. jak kontener nie utonie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ja się zastanawiam coraz bardziej nad takim co ma wbudowany GPS i będzie nagrywał aktualną prędkość mojego wozidła. Skłaniam się ku temu po przeczytaniu kilku artykułów, jak policja łapie autami z video rejestratorami i po doświadczeniach Hołka ;) Naciąganie ludzi na kasę. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy. Nie cytuj całego posta jeżeli odpowiadasz bezpośrednio pod nim.:!: Twój rejestrator vs rejestrator policji jest bez szans :/ Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Jak będzie pokazywał prędkość nagraną z GPS to oni są bez szans w sądzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Myślę że sąd przychyli się do pomiarów z urządzenia homologowanego, a nie z zabawki. Ale obyś nie musiał tego sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Twoje urządzenie w aucie nie ma żadnej homologacji odnośnie pomiaru prędkości z jaką się poruszasz. Po doświadczeniach Hołowczyca? Nie bądźmy naiwni. Nie jechał przepisowo jakkolwiek by się tłumaczył. Przekroczył, powinien wziąć to na klatę, a nie robić z siebie niewiniątko. Ja się natomiast coraz bardziej utwierdzam w przekonaniu, że używanie rejestratora jest przydatne. Co prawda jeszcze nikt mi tak nie wymusił aby do czegoś doszło, ale nigdy nie wiadomo patrząc na to co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Nie bądźmy naiwni. Nie jechał przepisowo jakkolwiek by się tłumaczył A znasz dokładnie całą sprawę On się nie tłumaczy, że jechał przepisowo ale nie tyle co mu zmierzyli ;) Po prostu nie raz i nie dwa naciągają. Robią pomiar gdy ciągle cię doganiają a nie po osiągnięci twojej prędkości. Wtedy zawsze wyjdzie więcej niż jechałeś normalnie. I tu będzie właśnie pomocna kamera z GPS, która wychwyci tą różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 W wideo rejestratorach policyjnych jest jedna poważna wada. One nigdy nie mierzą prędkości auta ściganego tylko prędkość auta ścigającego. I tutaj jest pies pogrzebany. Jak dla mnie to taka praktyka powinna być zakazana, bo kierowca policyjnego auta może dodać gazu i pomiar już będzie zakłamany lub kierowca auta namierzanego zdejmie nogę z gazu i już pomiar jest do bani. I nasza kamerka z nagraną prędkością z GPS-u może pomóc w walce z systemem państwa policyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Wypowiadali się Ci co w tym siedzą, nawet na niezależnych portalach, że to co mu zmierzyli jest wykonane prawidłowo, bo ewidentnie widać, że przez pewien czas nie zbliżali się do niego. Tyle w temacie. Hołowczyc tłumaczy się, że dopiero się rozpędzał. Nic nie wspomina, że rzeczywiście przekroczył prędkość. Żadna kamerka z gps nie pomoże, bo nie ma żadnej homologacji. Ot, taki bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi