marek_c Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Obie. To właśnie G-shock i obie mają czujnik jeśli coś się rusza w kadrze to też się włączają. Nie do końca prawda, jest to funkcja zabezpieczająca nagranie przed skasowaniem po kolizji. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kciuk102 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Czyli na parkingu kamerka się nie włączy jak zobaczy ruch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Moja się włączała, ale wyłączyłem te funkcję. Co prawda urządzenie ma własną baterię (czyli możliwość nagrywania bez podpiętego kabla), ale u mnie czas nagrywania wynosi niecałe 2,5 minuty. Nie wiem czy tylko moja bateria tak krótko trzyma czy tak ma być? W stanie czuwania lub przeglądania nagrań "trzyma" trochę dłużej. czy PRESTIGO ma własną baterię? Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie do końca prawda, jest to funkcja zabezpieczająca nagranie przed skasowaniem po kolizji. No właśnie :), źle się wyraziłem. G-Shock to jest funkcja kamery która po uderzeniu, ostrym hamowaniu, czy wypadku zapisuje i blokuje przed skasowaniem ostatnie 3 minuty (w różnych kamerach może być różny czas). A funkcja uruchamiania zapisu po pojawieniu się ruchu przed kamerą, to osobna bajka. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Szpula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meror Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Połączono z istniejącym tematem. Witam, jak w temacie, myślę nad zakupem kamerki do samochodu. Przedział cenowy do około 450zł. Myślałem o Xblitz GO, bo podoba mi się jej wielkość, ma ktoś taki sprzęt? Na co zwrócić uwagę? Pozdro. Edytowane 11 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tu_es Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 G1WH NOVATEK FULL HD 1080P - to taka moja skromna opinia : Szukaj na portalu aukcyjnym. Kupiłem, zamontowałem, używam 5 miesiąc i jestem mega zadowolony jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Też mogę polecić G1WH, dobrze się sprawuje i obraz jest wyraźny także w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Sprzedałem Prestigio 310 i kupiłem G1WH. Dobra jakość nagrania (ustawiłem 720p/60kl/sek.) Większy wyświetlacz. W obu kamerach paskudny system wyczepiania kamery. Ale ja zostawiam ją w samochodzie, więc problemu nie mam. Nie pamiętam jaki sensor ma Prestigio, ale G1WH ma CMOSa. A to dobra matryca. Tak jak wspomniałem wcześniej Prestigio ładnie się chowała za lusterkiem, a jak chciałem zobaczyć nagranie, to odchylałem wyświetlacz, a w G1WH wystaje mi pod lusterkiem i nawet jak jest wyłączona to ją całą widać. A to już mi się tak bardzo nie podoba. No i nazwa głupia :D - G1WH, nie można było tego normalnie nazwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 też mam G1WH, ustawiłem na max jakość bo powiększenie np. rejestracji na słabszej jakoście nie daje dobrych efektów. BTW - jak długo trzyma Wam bateria, bez podłączenia do 12V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Zazwyczaj kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 OK, bo już myślałem, że u mnie coś nie teges. Na nagrywaniu kilka minut, na nie nagrywaniu trochę dłużej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibi Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 A ja polecam Mobiusa - używam już rok. Działa Ok. Bardzo małe urządzonko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Ja polecam kamerki firmy Mio (http://eu.mio.com/pl_PL/kamery_gps.htm). W rodzinie łącznie z moją są 4 modele i sprawują się super czego nie można powiedzieć o poprzednich, z którymi miałem styczność (m.in. Omega i Manta). Przede wszystkim nic się nie zawiesza, nie ma przerw pomiędzy poszczególnymi plikami. 100% bezobsługowe urządzenia dające pewność, że wszystko się nagrywa, a jakość wideo jest bardzo zadowalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Kolega bardzo zachwalał swoje MIO 538. Po porównaniu nagrania z jego MIO i mojego G1WH stwierdził, że niepotrzebnie przepłacił. Różnica w cenie dość znaczna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jose22 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Cena to nie wszystko G1WH jest zwyczajnie szpetne i nie poręczne a Mio ładne i zgrabne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi