doombringer Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam. Mam tylko jedną kartę i to w dość opłakanym stanie. Czy jest możliwość wymiany plastikowej obudowy a zachowanie "flaków"? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jest taka możliwość, na allegro masz skorupy do kart. Wpisz w allegro "karta megane" i znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doombringer Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Wiem właśnie widziałem, tylko bardziej mi chodzi o to czy nie jest to jakoś zaklejone na stałe i uniemożliwiające wymianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 (edytowane) skoro są "skorupy" do kupienia to chyba nie jest to na stałe zaklejone tylko na wcisk/zatrzask może być Edytowane 13 Lutego 2012 przez pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechukud Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 2 tygodnie temu dorabiałem karte i widziałem rozebrane czyli sa rozbieralne, chociaz serwis powiedział ze nie rozbierają. A robią to w elektric cars Morzewo. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doombringer Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 moje obawy wynikają z tego, że mam tylko jedną kartę i nie chcę jej unicestwić podczas wymiany wnętrza, fakt skoro są obudowy do kupienia to logiczne, że się wymieniają hehe robił ktoś coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Kolego wymieniłeś ta obudowę? Sam przymierzam się do wymiany i chciałbym się dowiedzieć czy jest to skomplikowane :D Podejrzewam, że w środku jest zwykła płytka ale znając francuzów to mogę się zdziwić po rozebraniu karty :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centis Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 otwierałem swoją kartę i wedlug mnie niemozliwe jest jej nie ułamanie jeśli chce się ją na dwie części rozebrać. wkoło ciąłem nożykiem ale na środku trzyma bardzo mocno, nie dało rady i pękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Witam widziałem filmiki instruktażowe odnośnie rozbieranie karty, delikatnie nacinajac łączenie obudowy karty. Chciałbym zapytać czy to jest wykonalne tak jak na yt, czy nic się nie może uszkodzić? Moje obawy wynikają z tego że mam tylko 1 kartę i ów obudowa jest w opłakanym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Możliwe, możliwe. Rozbierałem dwie karty i żadna nie pękła. Trzeba to tylko robić bardzo ostrożnie i powoli. Cały zonk jest w tym, że w jednym miejscu 2 części obudowy (góra i dół) są ze sobą sklejone dość mocno wgłąb karty i trzeba ciąć dość głęboko, równocześnie ostrożnie - żeby nie pociąć wnętrzności. Ja korzystałem z tego poradnika i wszystko poszło dobrze http://www.meganeownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?t=13778 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Ok postaram się to zrobić i dam znać Dodano: 26 maj 2017 - 12:54 Witam mam taki problem, nie mogę ściągnąć dolnej obudowy, coś jak by trzymało płytkę. Dodano: 26 maj 2017 - 12:55 O to chodzi Dodano: 26 maj 2017 - 13:13 Co to jest za element płytki zaznaczony na niebiesko bo u mnie go nie ma, może odpadł, za co odpowiada? Dodano: 26 maj 2017 - 21:16 Zaznaczyłem na czerwono czego brakuje, to chyba kondensator tylko jaka moc? Edytowane 26 Maja 2017 przez farmcio06081994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Skoro masz jedną kartę to polecam kupić drugą " czystą " i programem CLIP ją w samochodzie przyuczyć do auta, wtedy będziesz miał dwie i jedną będziesz miał zapasową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Kurczę, poszukam zdjęć czy u mnie był ten element czy nie. W mojej jednej karcie była uwalona cewka. Na szczęście na samym początku więc wystarczyło odwinąć 1 zwój i przylutować. Cewki można kupić na Ali. n1gdy a czystej karty nie wystarczy włożyć do czytnika żeby się zaprogramowała? Można kupić starą kartę i czystego (niezaprogramowanego) scalaka za kilka złociszy, przelutować na kartę i sobie zaprogramować w czytniku. Tania opcja ale trzeba mieć skila w lutowaniu i sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Nic się samo nie programuje w czytniku. Potrzebny komputer z i interfejsem i dedykowanym softem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpio Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Jakby się samo programowało w czytniku to wystarczyłoby wybić szybę w aucie wsadzić nową kartę do czytnika i odjechać. Tak to nie działa. Trzeba sprzętu tak jak mówi kolega Oktawiusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi