Bongowski Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Witam! Może już ktoś ten problem opisywał, lecz nic nie znalazłem... Podczas tankowania nie mogę zalać do pełna, wchodzi ok 50l, i odbija pistolet, potem już ciagle odbijać zaczyna. Wskazówka staje troche dalej za 3/4, tak więc pełny zbiornik nie jest. Nie ma jakiegokolwiek problemu z tankowaniem do momentu ok 50l - 3/4 baku. Czy to problem z odpowietrzeniem? Czy jest możliwość przepchania rurki odpowietrzenia np. drutem ? czy trzeba demontować wlew? Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A ile paliwa zostaje w baku :l: Przed tankowaniem zawsze masz sucho w zbiorniku ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bongowski Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Z regóły mam pustke, mieszkam w niemczech i do pełna tankuję przed wyjazdem w trase, tankowałem tak 2 razy, za pierwszym miałem jakieś 5-7 litrow- nie długo po zapaleniu rezerwy, a za drugim jakies ok 3- przejechane ok 40 km na rezerwie po mieście. Na trasie spalanie mam ok 8,8-9l starcza na jakies 500 i rezerwa sie zapala. Wskazówka nie staje w tym samym miejscu- co by wskazywało na zawieszenie pływaka itp. :l: Te 50 l to na oko z rezerwą wychodzi. Denerwuje mnie te ok 10 l mniej, bo jakbym nalał do pełna dojechałbym bez tankowania do polski. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 odbija wcześniej bo paliwo 'się pieni' , po pierwszym odbiciu wysuń pistolet do góry o jakieś 3-5 cm, zmniejsz nacisk na dźwigienkę w pistolecie(mniejszy strumień paliwa). Próbowałem i w ten sposób możesz dotankować jeszcze jakieś 5-7litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Po odbiciu poczekaj chwilę, wysuń pistolet o kilka cm. i delikatnie dolewaj paliwo nadal. Teraz na stacjach jest paliwo zimowe, które , tak jak poprzednik napisał, się pieni. W służbowym Ducato po pierwszym odbiciu jestem w stanie dolać jeszcze 13-14 litrów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Denerwuje mnie te ok 10 l mniej, bo jakbym nalał do pełna dojechałbym bez tankowania do polski. Już o tym w innym temacie pisałem (o jakości paliw) ale powtórzę byś przemyślał.. Z własnego doświadczenia radzę, jeszcze przed wjazdem do Polski zatankować pod korek za OJRO. Tankując u nas nawet na tych renomowanych stacjach odczujesz różnicę w mocy i pracy silnika. A cena i tak jest zbliżona do tej, którą masz w BRD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A ja proponuję przed tankowaniem zrobić sobie test zegarów i wtedy dowiesz się ile tak naprawdę masz jeszcze paliwa w baku. U mnie rezerwa się zapala jak mam około 9l paliwa w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 warto też pobujać autem zostawiając lekko wysunięty pistolet by pęcherzyki powietrza się "wytrąciły". Może to głupio wytłumaczyłem , ale też pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Ale w czym problem? Jak paliwa nie wchodzi wiecej to znaczy że zbiornik jest pelny, a źle pokazuje wskażnik. W moim bolidzie zawsze wchodzi ok 54-55 litrów . Z tym że po zapalaniu się kontrolki rezerwy auto robi jescze ok 40-60 km. To chyba normale , a zbiorniki w wszytkich megankach maja ta sama pojemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 zbiorniki w wszytkich megankach maja ta sama pojemność. Inaczej jednak jest pojemność rezerwy ustawiona, (moment zapalenia kontrolki) Opisane już to jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 A to sobie poszukam bo w Clio mam taki myk że rezerwa się zapala a paliwa wchodzi 37-38 litrów. Zbiornik podobno 50 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) U mnie zapala jak w zbiorniku jest 12-13 litrów. Ale tankując na Statoil czy shell to pokazuje ze weszło 52 litry a na kompie 48 litrów spaliłem, a tankując na stacji typu auchan czy careffour to wchodzi o 1 litr mniej niż pokazuje komputer a zasięg czy spalanie podobno jak na firmowych stacjach. Więc firmowe stacje naciągają więcej kasy z kieszeni klienta. Edytowane 25 Lutego 2012 przez airbites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3r0 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Witajcie, mam taki sam problem, po zatankowaniu baku do pełna (aż mi się troszkę wylało) wskaźnik pokazuje 3/4 baku. Podczas tankowania odpaliłem na chwilę żeby zobaczyć ile weszło. Co zrobić żeby wskaźnik działał poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 W scenicu wystarczyło jeszcze raz zatankować ok.10l na zgaszonym silniku i wskazania wróciły do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi