emu Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Będę wymieniał antenę radiową w swoim MIII, mam w związku z tym pytanie: czy firmowa antena (mam stadndardową) ma wbudowany wzmacniacz ? Jeśli nie to gdzie zlokalizowany jest wzmacniacz anteny. Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) Generalnie anteny w Megane III nie mają wzmacniacza. Podaj jakie masz radio, czy masz NAVI i czy u Ciebie w autku występuje antena nadrukowana na szybie. Daj znać to podeślę Ci odpowiednie schematy anteny z opisem elementów. Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emu Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy Ok. Nie mam navi. Audio z dwoma pokrętłami (środek i lewy skrajny - glos), wyjście na AUX i USB, bluetooth. Na szybie nie widzę żadnej anteny. Mam tylko mały bacik na dachu. I w to miejsce chcę właśnie wstawić Sirio Triflex - antenę FM+CB w jednym. Tylko jesli ta fabryczna jest ze wzmacniaczem to może byc drastyczny spadek jakości odbioru... Myślałem że wzmacniacz może jest gdzieś na jakiejsć kostce i przykręcony za radiem. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Wzmacniacz ma tylko antena nadrukowana na szybie. Ale z Twojej wypowiedzi wynika że jej nie masz, więc po kłopocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emu Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dzieki Woytus moge teraz spokojnie podmienic antenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karads Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 podbiję temat , muszę wymienić antenę razem z całym kablem ponieważ jakiś inteligent przeciął kabel aby zmienić końcówkę do radia a dodatkowo osadził luzem kabel w redukcji wtyczki anteny. Jak zakładałem radio które jeszcze posiadam końcówka była ładnie zaizolowana taśmą jak w oryginale ale przy problemach z radiem szukałem przyczyny. Dodatkowo antena nie posiada wzmacniacza więc czas na zmianę i teraz moje pytanie czy taka antena będzie dobra http://www.tme.eu/pl/details/a00004/anteny-samochodowe-radiowe/perpic/ . Przy okazji będę chciał zmienić radio i głośniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Witam wszystkich Czy po wymianie anteny odczuliście poprawę w odbiorze? Też mam dylemat ponieważ w moim nowym nabytku radio gra tragicznie. Jak to jest z tym wzmacniaczem - jest czy nie ma? Mam Grandtoura 2014 ze standardowym radiem - bez nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 A co ma antena do jakości audio. Chyba ze chodzi o niską jakość odbioru fal radiowych tj. trzaski szumy itp. Fabryczne audio w megane 3 jest po prostu niskiej jakości. Dźwięk jest gorszy niż z głośnika bluetooth za 300 pln niestety. Dopiero w Bose jakoś to gra. Dlatego m.in, kupiłem tą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Chodzi mi o jakość FM. U mnie ktoś wcześniej wymienił głośniki na Hertz'a i z USB gra nawet znośnie natomiast radio gubi zasięg i szumi dlatego kombinuję z wymianą anteny. Niestety w serwisie nie są w stanie mi powiedzieć czy fabryczna antena dachowa ma w sobie wbudowany wzmacniacz. Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Wzmacniacz jest na tylnej szybie. Spójrz czy masz podłączony - centralnie u góry będzie krótki kabel do ścieżek na szybie. Może być też taka sytuacja, że nie masz wersje podstawową radia i nie masz wzmacniacza. Możesz poczytać wątek https://megane.com.pl/topic/63882-co-to-jest-na-tylnej-szybie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 W mojej megane wzmacniacz antenowy jest wbudowany w podstawie anteny - demontowałem antenę i w jej miejsce wstawiłem gniazdo pod antenę cb. Po demontażu mam błąd w clipie wzmacniacza antenowego. Zamiast oryginalnej anteny używam anteny Blaupunkt ARG 02 i nie widzę pomiędzy nimi różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl123 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam Mam Megane III Grandtour z konca 2011 i jerzdzac po Warszawie to odbiór Radia jest słaby, jak stoi samochód to jest ok ale jak jade to jakby troche zanikał odbiór nie jest cały cas czysty. Zmieniałem anteny i jest podobnie, generalnie nawet odbiera bez anteny tylko jakby mono. Rozbierałem podstawe anteny poprawiałem styk blaszki i bez zmian. Wydaje mi się że nawet lepiej odbiera pod Warszawą. Radio jest z Bluetooth i nawigacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Jak rozbierzecie antene to macie płytkę drukowaną, mi radio w ogóle nie odbierało, rozebrałem antenę i musiałem w sposób januszowy połączyć dwa styki kablem, nie pamiętam już które. Całą płytkę miałem zaśniedziałą. Teraz gra tak na chyba 90% możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl123 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Renia08 napisał: Jak rozbierzecie antene to macie płytkę drukowaną, mi radio w ogóle nie odbierało, Umnie ta płytka jest jak nowa, jest z Gps. Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Bazyl123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi