tafmet Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam, powinna pasować. U Ciebie też część mechaniczna EGR wchodzi do kolektora. Nie pytałeś powyżej, czy będzie pasować, tylko jak się ją montuje. Myślałem, że sprawdziłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Zapytam tutaj. 1.5dci 106KM. Wyciągnąłem EGR i wstępnie go oskrobałem z sadzy. Jeżeli zaleję część mechaniczną benzyną ekstrakcyjną, delikatnie przeczyszczę nie wciskając grzybka nie będzie żadnych problemów po zamontowaniu?? Typu zamulenie, nierówna praca itp. Działa ok tylko przy okazji wyjmowania turbiny postanowiłem go wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 ja bym to przeczyścił naftą - jest tłusta i elementy nie będą pracowac na sucho, jak po umyciu ekstrakcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 mrarek dzięki w takim razie wyczyszczę samą naftą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archibald Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Kupilem zaslepke do 1.5 dci (2004) od Tafmet i mam nastepujace komentarze: - zaslepka pasuje TYLKO jedna strona. Z jednej jest szersza, a z drugiej szersza. Dosc latwo sie pomylic. Moze warto wybic znak ktora strona ma byc do EGR? - Po zaslepieniu na rurce EGR pojawil sie olej, ktory pewnie teraz zbiera sie w zaglebieniu EGR i splywa. Bede to rozbieral i uszczelnial zaslepke silikonem. -oczywiscie do zapiecia zaciskow trzeba odpowiedniego przyrzadu, albo obceg. Kombinerki sie nie nadaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tafmet Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) cięcie Właśnie po to są różne średnice, żeby lepiej doszczelnić. Nie można się pomylić, ponieważ średnice są różne, nie da się zaślepki zamontować odwrotnie. Oleju nie powinno być za wiele ale może się gromadzić, nie da się chyba z tym nic zrobić. Opaska jest tak skonstruowana, że zapina się ją specjalnymi obcęgami, niestety nie mogę nigdzie namierzyć opaski skręcanej o tym wymiarze. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 5 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archibald Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 No nie mozna sie pomylic, choc czytalem ze ktos probowal chyba odwrotnie zalozyc. Tam jest dosc kiepskie dojscie, wiec mozna latwo probowac wstawic odwrotnie i nie bedzie mozna zlozyc. U mnie oleju jest dosc sporo, ale ten silnik juz ma taki urok, ze lubi go gubic, szczegolnie jakis lepszy. Chcialbym jedynie wyjasnic, ze jestem zadowolony z produkty i szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Mam EGR jak w linku: http://www.ebay.co.uk/itm/EGR-Valve-RENAULT-MEGANE-1-5-DCI-05-08-/231074422350 Czy podczas czyszczenia mogę "wycisnąć" ten grzybek Regenerowałem turbo i mam wrażenie, że nie ma takiego kopa jak przed. Błędu żadnego nie wywala, ale wolę przejrzeć wszystko jeszcze raz, miedzy innymi zajrzeć do zaworu. Przy pierwszym czyszczeniu nie ruszałem go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Objedź dookoła pędzelkiem z naftą i nie musisz grzybka wyciskać. Nafta ładnie wyczyści i przesmaruje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Możesz śmialo wciskać ja wcisśniesz możesz go lepiej wyczyścić. Mam dośc tego zaworu. Myśle o rożdzieleniu go na 2 częsci. Obciać bolec co wychodzi z czesci elektrycznej. Bedzie pracował normalnie ale nie będzie otwierał częsci mechanicznej. Zawór wyczyscić. Sygnały do kompa będą bo elektrycznie nie będzie pracował. A grzybek będzie w pozycji zamkniętej. Oczywiscie warunek że elektrycznie jest sprawny. Dużo czytałem o tym zaworze i spece polecają wymiane na nowy. Ale koszt oryginału Pierburga to 340 zł. Miałem napisać że po obcieciu mechanicznie nie będzie pracowł. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 29 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Przecież wątek jest o zaślepieniu, więc go zaślep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Ten zawór EGR, co jest w linku idealnie nadaje się do "obrócenia" o 120 stopni. Będzie pracował, a nie będzie otwierał obiegu, u mnie tak działa i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) U mnie w 1.5 dci auto jest słabe w momencie kiedy czujnik egr jest podpięty. Renatka kopci na czarno i szarpie silnikiem, odpinam czujnik egr wszystko wraca do normy, natomiast pali się błąd. Co z tym można zrobić? Zaślepić egr i jeździć z błędem? ZCy kupić nowy egr i również zaślepić, wówczas z podpiętym czujnikiem będę mógł skasować błąd. Czyszczenie nie pomogło... Edytowane 19 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Edison, a przeczytałeś dyskusję w temacie od początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Przeczytałem ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi