Lelupi Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Podłączam się pod pytanie kolegi wyżej. Jak auto stoi w miejscu to psika dość ładnie, ale wystarczy ruszyć i jechać powyżej 50km/h i dysze psikają na wysokość 1/4 szyby i efekt jest gorszy niż na fabrycznych "siurkach". 75zł poszło, każdy się zachwycał tutaj na forum ale powiem wam, że szału nie ma.. Może spróbować usunąć kulki z dysz od zaworków przecizwrotnych, dają duży opór? Wężyk do dysz z przodu nie jest długi, więc zwłoka wytrysku :) nie byłaby duża. Moich dysz jeszcze nie odebrałem, leżą już w ASO, czasu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 opór hmmm nie wiem czy się da usunąć raczej nie. Jedna dysza chodzi ciężko bardzo a druga lekko. A testy robiłem tylko na tej co ciężko obrócić. Dziś mi się udało, zobaczymy w praniu jak wyjdzie. Chociaż jak przesuwałem mam nadzieje, że nic się nie uszkodziło bo to małe kawałki plastiku a trzeba było siły trochę włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Do mnie też już jadą. Może ktoś wrzucic fotke gdzie to sie reguluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1e Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Ja swoje wczoraj zamontowałem. Regulacja i sam montaż u mnie przebiega bez problemu. Sama regulacja góra-dół płynnie (w miarę) chodzi. Może sama kwestia regulacji zależy od partii? albo fabryki gdzie to produkują ja mam akurat chyba z made in korea. W każdym razie jestem zadowolony efekt lepszy niż te fabryczne na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenlord Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 ja regulowałem kawałkiem rurki 6mm wygiętym w "L" dla lepszego chwytu(patent podpatrzony ja rosyjsko-języcznym forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Na poprzedniej stronie jest schemat jak regulować. Ja płaskim śrubokrętem powoli. Jedna łatwo idzie a druga bardzo ciężko - pewnie zależy od partii tych spryskiwaczy. Edytowane 16 Lutego 2017 przez dreq02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Też mam już swoje. Tak jak podejrzewałem zaworki zwrotne, które są w dyszach, dają dosyć duży opór, więc na pewno ograniczają ciśnienie. Oryginalne dysze z auta tych zaworków nie posiadają. Ciekawe jaki efekt można osiągnąć usuwając kulki z zaworków? Na ile będzie uciążliwe cofanie się płynu w instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Zamontowałem u siebie, wyregulowałem bez trudu i działaja znacznie lepiej niz sikacze. Aż dziwne ze nie są montowane fabrycznie do Megane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigmaxx Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Kurcze, jak się ciesze że ktoś rozkminił temat :) Szukałem i szukałem po stronkach tych dysz z Kangoo (używek) - i totalnie brak, już myślałem że kupie dysze z Renault Capture - on ma trzy (3) dysze na stronę. Aktualnie zamówiłem już te z wątku :D Dostępne ale w magazynie w Warszawie, dwa dni oczekiwania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbkobziak Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Gdyby ktoś był zainteresowany Scenic II PhII również zamontowane i działają dużo lepiej niż seryjne dwusiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro81 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Zamówiłem i ja :) Przed chwilą kupiłem w poniższym sklepie. Mają dostępne od ręki. Trochę drożej ale co tam. Zobaczymy czy będzie to warte wydanej kasy. SklepRenaultWarszawa Dodano: 23 mar 2017 - 10:00 Już zamontowane spryskiwacze. Jest ok. Tworzą mgiełkę całkiem całkiem. Co prawda nie taką jak w moim Focusie ale jest dużo lepiej niż z sikaczy podwójnych. I nie musiałem nic regulować. Zamontowałem i od razu fajnie na górną część szyby psikały. Przy szybszej jeździe daje na środek. Polecam bo u mnie akurat jest widoczny efekt. A i wymiana trwała dosłownie max 2 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Też chyba się skuszę. Mam kiepskie doświadczenia z dokładaniem samego zaworka zwrotnego. Stawiał bardzo duży opór. Opinie o mgłowych były różne, ale Twoja mnie przekonała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro81 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Nawet specjalnie żonie nie mówiłem, że zmieniałem. I sama mi powiedziała, że spryskiwacze zaczęły fajnie psikać mgiełką. A jeśli żona zauważa już coś w samochodzie, to znaczy, że jest różnica :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro81 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Zauważyłem, że przy mgłowych spryskiwaczach mniej płynu jest zużywane. I co ważne nie lecą na szybę strużki płynu. Bo często żona się skarżyła, że jej ten płyn ścieka. A teraz sobie bardzo chwali. Zatem zakup uważam za udany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLombardo Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Kupiłem mgłowe w sklepie (link na końcu) po 30 zł/sztuka. Montaż zajął dosłownie 3 minuty. Po zamontowaniu bez regulacji na stojąco psikają mniej więcej do połowy szyby. Wymaga to regulacji, co dzisiaj będę robić. Po zakończeniu całej operacji podzielę się wnioskami. Co istotne - montowałem je do Scenica III - pasują idealnie. I jeszcze link do dysz:Tutaj kupiłem dysze Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez DaveLombardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi