skorczi Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ja swoje zamówiłem w ASO. 32,50 za sztukę ale 0 za przesyłkę więc chyba warto gdy nie ma dostępnych gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 W ogóle pytanie, czym to można (dyszę) wyregulować żeby jej nie uszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Dnia 2.08.2017 o 17:47, pbet napisał: Montaż bez problemów ale z regulacją to zabawa... Śrubokrętem rozregulowałem je jeszcze bardziej i dopiero grubą igłą zaczęło to nabierać sensu. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez pbet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Spoko, ale niech jeszcze napisze jak operował tą igłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Wsadziłem łepek i dziurkę tak że ciasno siedział i góra / dół, lepiej unikać ruchów na boki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Czyli część "płaską" (czyt z dziurką na nitkę) grubszej igły wystarczy w otwór dyszy wsadzić i wyregulować góra-dół. To na boki mówisz, że ciężko? W takim razie jakby ktoś chciał na bok trochę wyregulować to czym BTW. dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Najpierw po montażu zobacz jak to pryska. Może się okazać, że będzie ok. U mnie psikały trochę nisko więc wziąłem cienki śrubokręt płaski i próbowałem naciskać w punkty skrajne. Położenie spryskiwaczy pod maską nie ułatwia manewrowaniem śrubokręt, a dodatkowo dysza stawiała opór i jak udało mi się to przełamać to tak, że poszła w skrajną pozycję. Odradzam regulowanie boków bo później ciężko wycentrować. Ja wkładałem łepek bo miałem igłę z płaskim i idealnie weszła w prostokątny otwór dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Czyli np śrubokrętem płaskim jakimś małym (np precyzyjnym) też powinno pójść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Tak ale wtedy nie wsadzasz śrubokręta w otwór tylko naciskasz określone punkty. Przeczytaj cały temat, wszystko jest już opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Właśnie mi chodziło, że na tyle cienkiego żeby w otwór wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Problem może być taki, że te dysze stawiają spory opór i jak będzie cienki i długi to może się wyginać zamiast regulować. No i jest mało miejsca do operowania. Wg mnie igła najlepsza ale sam zobaczysz jak zamontujesz, a zamontować warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 No to, to akurat wiem - mam od jakiegoś czasu i próbowałem różnymi sposobami regulować ale plastik tylko ucierpiał bo spory opór był jak po krawędziach robiłem - spróbuję śrubokrętem a jak nie to igłą - tylko będę musiał się w grubą wyposażyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorczi Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) U mnie czeka na montaż. I już po, montaż banalnie prosty, od strony szyby czymś płaskim wsadzić między dyszę a maskę i z lekką siła docisnąć. Ale mam pytanie do posiadających te dysze bo jest ok -3 stopnie i nie zrasza, zamiast mgiełki to dysza siura pojedynczym strumieniem na szybę... Nie wiem czy to wina płynu, dyszy, nie mam pojęcia... Kupiona w ASO więc to raczej nie podróba, numery też powinny się zgadzać. Zamontowałem zaworek zwrotny więc może ciśnienie za małe... Edytowane 22 Stycznia 2018 przez skorczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 @skorczi Twoje dysze mają wbudowane zaworki zwrotne - mam takie same. Usuń dodatkowy zawór zwrotny to powinno się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorczi Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Dzisiaj usunę zawór w nadkolu przednim i zobaczymy jak będzie z ciśnieniem. Dzięki @moorgan Zaworek usunięty, jak ręką odjął, pryska aż miło Polecam Edytowane 24 Stycznia 2018 przez skorczi usunięty zaworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi